normal mi?

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
322
645
merhabalar,
bir ay önce yumurtlama dönemimde (takribi reglden sonra 14. günde) bir iki gün hafif kanama yaşadım. bundan önce hiç olmamıştı. bunun üstüne bir kez regl oldum zamanında. reglden bir hafta sonra korunmalı cinsel ilişki yaşadım, tam birleşme olmadı. yine de prezervatif kullandık. oral esnasında belki bir şekilde değmiştir diye ertesi gün hapı kullandım, şu an çocuk sahibi olmamam gereken bir dönemdeyim. dün reglimden sonra yine 14. gündü ve geçen ayki gibi kanamam mevcut. yoğun değil ancak hafif ağrılı. önceki ay cinsel ilişki yaşamadığım ve hap kullanmadığım için pek sallamamıştım, bu ay aklıma takıldı. hamile olabileceğimi düşünmüyorum çünkü hem birleşme olmadı hem de partnerim dışarıya boşaldı. bu ara kanamalar kist benzeri bir sebepten midir yoksa ertesi gün hapının yan etkisi olabilir mi?

doğru orası biraz karışık olmuş elle uyarma esnasında bulaşmış falan olabilir diye tedbirli gitmek istemiştik :d

Muhtemelen ertesi gün hapından kaynaklı ,bir de bahsettiğiniz tarih yumurtlama dönemine denk geliyor . Bazı insanlarda yumurtlama döneminde lekelenme tarzında kanama olabiliyor . Hapın etkisiyle böyle bir durum olmuş olabilir .

Reglden iki hafta sonraki ara kanamalar yeni yumurta oluşumuna denk geldiği için normal karşılanıyor. Yine de doktora görünmekte fayda var. Bi taramadan geçin derim. Gebelikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…