Normal mi, Sezaryan mı??

Hurmayı ben ilk defa duydum ne işe yarıyor? Tavsiyelerin için çook teşekkürler inşallah o zaman gelince bunları deneyeceğim.
İşim bilgisayar başında olduğundan gün içinde çok fazla yürüyüş şansım yok akşamlarıda çok yorgun oluyorum yürüyemiyorum. sadece sabahları 25-30 dk. yürüyebiliyorum 7. ayda izne çıkmayı düşünüyorum inşallah 7. aydan sonra bol bol yürüyüş yapıcam. Bilmiyorum artık faydalı olurmu da.

teşekkürler.

Faydası olur, tabi ki...
Hurma ile ilgili makaleden aldığım bir yazı;
Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır.
Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir.
Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

walla kızlar ben 19.haftamdayım. sezeryan istiyordum ama bir ihtimal normal de olabilir düşüncesindeydim çok övdükleri için.
ama doktorum sadece sezeryan yapıyormuş, eğer normal istersem hastanedeki diğer doktor normal doğum yaptırıyormuş. arada derede kaldım doktorumuda çok beğeniyorum, çok metettiler gittim hemde hemşeri çıktık, çok ilgili başkası doğum yaptırsın istemem bu yüzden mecburi sezeryan benimkisi hayırlısı olsun. epidural olucam

ben son 1 yıldır normal doğum yapana pek rastlamadım çoğunlukta korkudan yada kordon dolanmasından dolayı sezaryan ben 9 yıl önce normal doğum yaptım bir oğlum var ve size tavsiyem korkudan dolayı sezaryan olmayın sağlık problemi olursa öyle olun normal doğum yapın onu yaşayın bence o an hayatınızdaki en büyük heyecan, mutluluk ve güzellik tabi canınız yanıyor ama dünyaya geldiği anda bütün acı bitiyor bunu yaşayın....

Kesinlikle katılıyorum, sağlık problemi olmadığı sürece normal olmak gerekiyor. Sadece cesaretimi toplamaya çalışıyorum şimdiden.

Teşekkürler.

mrb cnm bende senın dedıgın gıbı oldum 6saat normal dogum sancısı cekıp sezeryan olanlardanım ben epıdural sezeryanla dunyaya getırdım ılk bı ıkı gun ayaklarım tutmuyordu hele o drumun yurumelısın dedıgınde o yataktan kalkarkenkı o muhtesem agrıyı unutamam drum sezeryandan sonra ne kadar yurursen o kadar cabuk ıyılesırsın demıstı ama o an hıc bı yerın tutmuyo kalkmak bıle ıstemıyorsun en ıyısı normal dogum korkunun ecele bı faydası yok sezeryandan sonra kendını cok koruman gerekıyor en ufak usut mede dıkıs yerın agrımaya baslıyor ben dogum yapalı 8ay oldu hala daha ara ara usuttugumde agrım oluyor druma bunu soyledımde sezeryandan sonra tamamen ıyılesmenı bekleme demıstı bana eger sezeryanda olacaksan genel anastezı ıle ol o daha ıyı dıyorlar

mecbur kalmadıkca sezeryan olmayın ben 4 düncüye hamileyim 30 haftalık hamileyim 2 normal dogum yaptım 1 sezeryanım oldu buda mecbur sezeryan olcak ama sezeryanda daha cok acı hissediyorsun kalkamıyorsun ama normal dogumda sadece dogana kadar bebek dogunca sanki sen dogmuş gibi hiç acı kalmıyor bebeginle rahat ilgileniyorsun ama sezeryanda bebegi bile gözün görmüyor meçbur kalmadıkca sakın yaptırmayın sezeryan

normal doğum yapanlar normali önerir sezeryan yapanlar sezeryanı her ikiside memnuniyeti doğrultusunda sizi yönlendirirler 9ay normal dedim bekledim ama sezeryan oldum..birini doğum anında acısını yaşıyorsunuz birinde sonrasında..normal elbette ki en iyisi ama sezeryandan da korkmayın elhamdülillah ben sezeryanım çok memnunum ..
dünya gözüyle estetik oldum diyorum kendi kendime :) sezeryana öcü gibi bakmayın lütfen..şimdi hem görüntüsü hemde sonrası için teknoloji çok gelişmiş...

kesinlikle normal doğum şansınız varsa kullanın ben evde bile yapmak istiyorum ama ilk cocuk olucağı için biraz tereddütlüyüm ama en iyisi yine evde istediğin kadar bağır cağır :)

merhaba arkadaşlar ben de 30 haftalık hamileyim,bu aşamada doğum yöntemi hakkında düşünmeye başladım,gönlüm normal doğumdan yana ama bazı durumlar var ki mecbur sezeryan gerekiyor annenin anatomik yapısı, bebeğin kilosu, pozisyonu, gelişebilecek komplikasyon riskinin yüksek olması gibi.
bana doktorum derse ki herşey normal rahatlıkla normal doğum yaparsın, sezeryan hiç düşünmem elbette ama en ufak bir risk varsa kesinlikle doktorumu dinlerim çünkü doğum ne kadar doğal fizyolojik bir olay olsa da komplikasyonlarının sonuçlarının telafisi olmuyor maalesef. bebek oksijensiz kalabiliyor veya aşırı traksiyon uygulandığında kol siniri zarar görebiliyor.ben fizyoterapistim bu tarz bebek hasta çok maalesef o yüzden bence karar mutlaka doktorla birlikte verilmeli ille normal veya ille sezeryan diye tutturmak çok yanlış.
doktorların sezeryanı daha çok tercih etmesinin nedeni de para yada kolaylarına gelmesi filan değil arkadaşlar malpraktisten korkmaları,çevremde tanıdığım kadın doğumcuların bizzat söylediği bu çünkü.en ufak bir aksilikte aile dava açma hakkına sahip ve doktorlar mahkeme mahkeme gezmek istemiyorlar bu yüzden bebek açısından komplikasyonu daha az olan sezeryanı tercih ediyorlar.
sonuç olarak doktorumuzla birlikte karar verip Allah'a her iki doğum şekli için de kolaylık vermesi için dua etmeliyiz.
ben kendim için öyle dua ediyorum Allah'ım bebeğim ve ben hangi yolla daha sağlıklı olacaksak onu kolaylaştır diye.Allah hepimize kolaylık versin tek sancıda kurtarsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…