- 9 Mart 2011
- 225
- 1
- 68
- Konu Sahibi yeLizegemen
-
Amin canım. Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin.
Tavsiye kabul ederseniz; her gün en az 1 saat yürüyüş yapın, 7. aydan sonra günde 2-3 hurma yiyin, son haftanızda sabah-akşam 3-4 tane yiyin. sancılar başladığında sürekli hareket edin, sıcak su sancılara çok iyi geliyor ( küvete veya şişme bir havuza doldurup içinde biraz bekleyebilirsiniz). sancılar çok sıklaştığında bir kupa adaçayı için ( erken doğum olmaması açısından hamilelerin içmesi sakıncalı, o nedenle sancılar çok sıklaştığında için. kas gevşetici özelliğinden dolayı. araştırabilirsiniz.. ) bütün bunların çok faydasını gördüm, umarım sizde fayda görürsünüz. Rabbim bir avazda kurtarsın...
Faydası olur, tabi ki...Hurmayı ben ilk defa duydum ne işe yarıyor? Tavsiyelerin için çook teşekkürler inşallah o zaman gelince bunları deneyeceğim.
İşim bilgisayar başında olduğundan gün içinde çok fazla yürüyüş şansım yok akşamlarıda çok yorgun oluyorum yürüyemiyorum. sadece sabahları 25-30 dk. yürüyebiliyorum 7. ayda izne çıkmayı düşünüyorum inşallah 7. aydan sonra bol bol yürüyüş yapıcam. Bilmiyorum artık faydalı olurmu da.
teşekkürler.
evet sanırım doktorlar sezeryana yönlendiriyolarmış sanırım maddi açıdan düşündükleri için. Bende aynı şeyleri düşünüyorum acaba dayanabilir miyim bide kesik atma olayı korkutuyo beni bilmiyorum herkese yapılıyo mu ama düşündükçe bi tuhaf oluyorum. Çok kolay geçen de var çok zorlananda var dediğin gibi. Allahım inşallah bizlere kolay, sağlıklı doğumlar nasip etsin. Seninde baya az kalmış allahım bi avazda kurtarsın canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
ben son 1 yıldır normal doğum yapana pek rastlamadım çoğunlukta korkudan yada kordon dolanmasından dolayı sezaryan ben 9 yıl önce normal doğum yaptım bir oğlum var ve size tavsiyem korkudan dolayı sezaryan olmayın sağlık problemi olursa öyle olun normal doğum yapın onu yaşayın bence o an hayatınızdaki en büyük heyecan, mutluluk ve güzellik tabi canınız yanıyor ama dünyaya geldiği anda bütün acı bitiyor bunu yaşayın....
arkadaşlar son 1 -2 haftam kaldı yusuf yusuf oldum bende:))
ya kafam karma karışık.doktorlar artık genelde sezeryana alıyor.ben normal mi sezeryan mı istediğimi bile bilmezken doktor ne yapacak neye alıştırayım kendimi vs diye panikledim(bu arada zaten panik atagım ben)sezeryanı sonrasındaki agrı sızı bebişle ilgilenememe vs yüzünden istemiyorum..normal doğumdada dayanabilirmiyim acaba,yoksa okadar acıyı çekip sezeryana alırlarsa ne işe yarayacak diye düşünmeye başladım.ya karma karışıgım sahiden.normal dogum olsa ve bi çırpıda hemen olsa çok ii olacak ama bilemiyorsun ki hiç kimsenin dogumu kimseye benzemiyor.
hayırlısı olur inşallah..ama korkuyorum.ALLAHIM TÜM HAMİLELERİ KOLAY DOĞUMLARLA KURTARSIN.SAGLIKLI BEBİŞLERİNİ KUCAKLARINA ALMAYI NASİP ETSİN AMİN..
tecrübelerinizi paylaşın arkadaşlar şu son günlerde çok ama çok ihtiyacım var..bilmediğim ve ilk kez yaşayacagım bir şey insan korkuyor.garip duygular içerisindeyim..
sezeryan olan varsa da paylaşsın lütfen.ilk ameliyattan çıkınca şiddetli agrılardan vs den bahsediyorlar?
Öyle bir söylenti var ama kesin değil sanırım. Hatta duyduğuma göre belli hastanelerde uygulanmaya başlanmış. Herhalde yakında kesinleşir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?