- 18 Aralık 2022
- 25
- -26
- 26
-
- Konu Sahibi hayatcokzor16
Neden kendine kendine oynamasını bekliyorsunuz ? Daha çok küçük değil mi ? Bireyselleşme zamanı 2-3 yaş diye biliyorum ama…
Sizinle oynarken de var mı öyle dalıp gitme sorunu
Şu an bunu yapmak için çok erken. O kızıyomuş ifade kızınız için öyleymiş gibi bi ifade değil. Kızmak gibi geliyor. Hiçbişey yapmasa da her şeyi ağzına atacak yaşta şu an yalnız bırakmamalısınız. Oğlum 2 yaşında yanında olmadığım odada kendi başına oynamak istemiyor.Canlarım bişe soracaktım sizce benim kızım normal mi şuan 13 aylık diceğim şu odasına koyuyoruz oynasın diye alışsın diye de biraz kızıyormuş gibi yapıyorum ki kalsın odasında oyuncaklarıyla oynasın neyse kalıyor odasında ama oturuyor öyle hiç bişe yapmıyor durduğu oturduğu yerde dalıp kalıyor bu normal mi sonradan düzelir mi anlayamadım ben bi sorunu var acaba yalnız kalmak asla istemiyor yani bide …
Hayır canım benim öyle değil ben kızımı sürekli yalnız bırakmıyorum böyle algı yaratmayın ya noluyor düşman olmayın bana ne alaka hani olur ya önemli bi işin olur evde onu yapmak zorunda kalırsın ilgilenemezsin kızımda yalnız kalmayı asla sevmiyor ne yapmam gerekiyor diye sordum sadece .Şu an bunu yapmak için çok erken. O kızıyomuş ifade kızınız için öyleymiş gibi bi ifade değil. Kızmak gibi geliyor. Hiçbişey yapmasa da her şeyi ağzına atacak yaşta şu an yalnız bırakmamalısınız. Oğlum 2 yaşında yanında olmadığım odada kendi başına oynamak istemiyor.
Hayır niye düşman olayım yapıcak son üye benimdir belki :) ben sizi anlıyorum tuvalet için yalnız bıraktığım oldu mesela ama mutfakmış ne biliyim işlermiş falan bunlar için yanımda olmasını engelleyecek tek çözümüm mama sandalyesinde yiyecek birşeyler vermek oldu. Tuvalet içinde en iyi bildiği ortam oturma odasında en çok ilgilendiği oyuncaklarıyla bırakıyorum ve etrafta sğzına götürse bile alamayacağı birşeyler olduğundan emin oluyorum. Bi süre ikiniz birlikte oyun oynayabilirsiniz odada. Odasına alışması için bi süre yanında durmalısınız ki güven duygusu oluşsunHayır canım benim öyle değil ben kızımı sürekli yalnız bırakmıyorum böyle algı yaratmayın ya noluyor düşman olmayın bana ne alaka hani olur ya önemli bi işin olur evde onu yapmak zorunda kalırsın ilgilenemezsin kızımda yalnız kalmayı asla sevmiyor ne yapmam gerekiyor diye sordum sadece .
13 aylık daha çok küçük. Tek başına oynamasıni beklemeyin bence. Beraber oynayın onunla. Oyuncakları tanıtın,nasıl oynanacağını kavrasın önce.Canlarım bişe soracaktım sizce benim kızım normal mi şuan 13 aylık diceğim şu odasına koyuyoruz oynasın diye alışsın diye de biraz kızıyormuş gibi yapıyorum ki kalsın odasında oyuncaklarıyla oynasın neyse kalıyor odasında ama oturuyor öyle hiç bişe yapmıyor durduğu oturduğu yerde dalıp kalıyor bu normal mi sonradan düzelir mi anlayamadım ben bi sorunu var acaba yalnız kalmak asla istemiyor yani bide …
Cidden 13 aylık çocuğa odasında otursun diye kızıyor musunuz?Kendi kendine oynamasını bekleme gibi bi çabam yok olur ya hani çok önemli iş olur evde onları yapmak için uğraşıyorum kızımda odasında oynasın diye düşündüm sadece bizimle oynarken hayır asla bi dalma huyu yok ama yalnızken asla sevmiyor oynamayı
Canlarım bişe soracaktım sizce benim kızım normal mi şuan 13 aylık diceğim şu odasına koyuyoruz oynasın diye alışsın diye de biraz kızıyormuş gibi yapıyorum ki kalsın odasında oyuncaklarıyla oynasın neyse kalıyor odasında ama oturuyor öyle hiç bişe yapmıyor durduğu oturduğu yerde dalıp kalıyor bu normal mi sonradan düzelir mi anlayamadım ben bi sorunu var acaba yalnız kalmak asla istemiyor yani bide …
Allah aşkına kızmamdan ne çıkarıyorsunuz ufacık bi heeeee hıııııı diyorum o kadar saçmalamayın ya lütfenBunun için çok erken. Heleki kızmanız çok yanlış bir davranış.
Allah aşkına kızmamdan ne anlıyorsun canım benim ya sadece heeeee hııııı diyorum oda gülerek yine yanlış şeyler anlamayın çıkarmayın lütfenHayir tabi ki kiziyormus gibi yapmak nedir cocuga neler isljyorsunuz
Cok cok erken
Ayrica nasil guveniyorsunuz ya ummadiginiz bir tehlike gelirse? Bombos halinin bile olmadigi bir odada bile kendini tehlikeye atabilir kizmak nereden cikti onu hic anlamadim
Çok küçük ve duyusal işlevsel algılarını siz göstererek öğreteceksiniz oda tekrarlama ile devam edecek becerileri . Siz birazcık yanında oturun 2 li yapboz lar var mesela 1-2 siz gösterin 3. De kendi yapacaktırCanlarım bişe soracaktım sizce benim kızım normal mi şuan 13 aylık diceğim şu odasına koyuyoruz oynasın diye alışsın diye de biraz kızıyormuş gibi yapıyorum ki kalsın odasında oyuncaklarıyla oynasın neyse kalıyor odasında ama oturuyor öyle hiç bişe yapmıyor durduğu oturduğu yerde dalıp kalıyor bu normal mi sonradan düzelir mi anlayamadım ben bi sorunu var acaba yalnız kalmak asla istemiyor yani bide …
İstediginiz kadar kızın ama o her an her dakika sizin nefesinizi varliginizi yanında ister oyuncakları odasında oynamak degil sizin yanınızda oynamak ister kızmanız onun sadece mutsuz olmasına yarar bir gülücük ile yine yanınıza kosar anlamaz yaniCanlarım bişe soracaktım sizce benim kızım normal mi şuan 13 aylık diceğim şu odasına koyuyoruz oynasın diye alışsın diye de biraz kızıyormuş gibi yapıyorum ki kalsın odasında oyuncaklarıyla oynasın neyse kalıyor odasında ama oturuyor öyle hiç bişe yapmıyor durduğu oturduğu yerde dalıp kalıyor bu normal mi sonradan düzelir mi anlayamadım ben bi sorunu var acaba yalnız kalmak asla istemiyor yani bide …
Allah aşkına kızmamdan ne anlıyorsun canım benim ya sadece heeeee hııııı diyorum oda gülerek yine yanlış şeyler anlamayın çıkarmayın lütfen