evet insan çok korkuyor ama sonrasını da düşününce çok mutlu oluyorsun.. normal doğum yapanlar tecrübelerini daha fazla paylaşırsa memnun olurum. :)
Normal doğum harikaaa bi duygu,(bu arada ben doğum yapalı 1,5 yıl oldu) ben epidural le normal doğum yapanlardanım, dikişler biraz ağrısa da, doğumun ertesi gün yine olsa yine yaparım diyenlerdenim :) eğer anne ve bebek doğum sonrası sağlıklıysa, bence çekilen her acıya değecek bir deneyim normal doğum, benim için öyleydi. gece 2 gibi sancılarım başlamıştı, sabahın altısına kadar evde sancıların sıklaşmasını bekledim, en son 8 dk da bir sancı gelmeye başladı, doktoru aradım yavaş yavaş çıkın yola dedi. çünkü ilçede olduuğumuz için gideceğimiz hastane 1 saat uzaklıktaydı, çantamız hazırdı, hemen toparlanıp yola koyulduk, yolda da sancılar devam etti, bir kere 15 dk ya çıktı ama yine 8 dk ya düştü, hastaneye vardık nst ye bağladılar, sanki 5 saatir gelen sancılar saklandı, yarım saat hiç sancı gelmedi, hemşireler bana yalancı muamelesi yaptılar biraz :) neyse sonra tekrar başladı ama yeterince şiddetli değildi, suni sancı vermeye karar verildi, e tabi doğal olarak epidural. çünkü suni sancı normal sancıya göre biraz daha şiddetli, ben nerden mi anladım, çünkü epidural bi tarafımda tuttu bi tarafımda tutmamış, sol tarafımda sürekli beni ikiye büken bi sancı hissediyodum, 1 saat sonra bu sorunu hallettiler şükür diğer tarafa da ulaştı :) ama epidural oldu diye hiç sancı hissetmiceksiniz sanmayın gayet kendini hissettiren kıvrandıran sancılar yine oluyo ama daha azalıyo. tamamen uyuşursanız bu sefer ıkınamazsınız, çünkü ıkınmak için de ciddi efor gerekiyo, benim kızım baya nazlıydı çıkmaya niyeti yoktu :) hatta doktorlar hemşireler beni tebrik ettiler nerdeyse tamamen sen doğurdun dediler bana :) doğum olduğunda öğleden sonra 3 tü, yani 12-13 saat filan sürdü toplam sancılar. Tek kelimeyle her saniyesine değerdi, zaten hayatım boyunca merak ettiğim doğum sancısı ve doğumu yaşamak benim için muhteşemdi. benim dikişlerim de vardı ilk gün baya bi ağrıdı ama sonra yavaş yavaş geçti, 10 günde filan tamamen geçti diye hatırlıyorum. ama öyle çekilmez bi ağrısı olmuyo ben doğumdan sonra hiç yatmadım mesela, ertesi gün ayaklandım, tabi ağır işler yapmadım ama ayakta geçirdim yani lohusalığı. Kısacası ben tavsiye ediyorum, çok heyecanlı zevkli ve eğlenceli bence, sizin ve bebeğinizin sağlığı elverdiği sürece çok güzel
şimdilik hoşçakalın
Eki Görüntüle 782052
Eki Görüntüle 782054
Eki Görüntüle 782055
RNA TASARIM
keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri