kesinlikle bu kisiden kiseye degisiyor.herkesin aci esigi farkli.ben ilk dogumumu normal olarak girdim.23 saat sancidan sonra kizimin kalp atislari kötülestigi icin acil sezeryana alindim.bazi bebekler normal dogum stresini kaldiramiyabiliyormus.ilk sezeryanimda yaklasik 7 saat sonra ayaktaydim.acikcasi cok agrim oldugunuda söyleyemicem.tabiki sizliyordu ama katlanailmiycak gibi degildi.
ikinci dogumumu planli sezeryan yaptim.ilkinde yasadigim bosu bosuna sancilari yeniden cekmekten korktum.ikincidide 6 saat kadar sonra ayaktaydim.benim sezeryanla ilgili iyi deneyimlerim var.kötü birsey yasamadim ikisindede.ikiside spinal anesteziyle yapildi.
dogru karari doguma yakin doktorunla beraber verecegine eminim.simdiden kolay ve sorunsuz bir dogum diliyorum sana
planli sezeryan yaptim bu yeni bir doğum yöntemimi anlamadım ben artık şaşrıdım ne yapıcamı allah yardım etsin
keşke normal doğumda ağrıları gecirecek bir iğne yapsalarda kasılma ağrılarını hissetmesek
planli sezeryan yaptim bu yeni bir doğum yöntemimi anlamadım ben artık şaşrıdım ne yapıcamı allah yardım etsin
keşke normal doğumda ağrıları gecirecek bir iğne yapsalarda kasılma ağrılarını hissetmesek
peki sizin epidüSelamlar Tuanabe,
Umarim saglikla yavrunuzu kucaginiza alirsiniz.
Bende 2bucuk ay once epiduralle normal dogum yaptim.
5 cm acilmam olunca epidural aldim, dogumun tek zor yani epidural alana kadarki sancilardi.
Epiduralden sonra hicbir sey hissetmedim.
Benimde kucuk capli hemoroid sorunum vardi dogumdan once ve sonra krem kullandim hic problem yasamadim.
Eger sizinde doktorunuz normal dogumda sakinca gormezse ve normal dogum icin bir engeliniz olmazsa ben kesinlikle epiduralle normal dogumu tavsiye ediyorum.
Simdiden saglikli dogumlar:)
ne wanslisin. kew ke her kesin dogumu seninki kadar kolay olsa. ama oyle zor dogumlar da duyuyoruz ki tabi endiweleniyo insan. kizini da Allah bagiwlasin))Aslında biraz gidişata bırakmak gerek ben ilk doğumunu 20 gün önce yaptım.zaten normal istiyordum epidural ama o kadar hızlı olduki 15 dakikada dogurdum,kızım 37+0 ken 2900 doğdu.sabah 5.15 te hastanedeydim 5.30 ta dogum yaptım epidurale vakitte yoktu gerekte.rahat dogum bence biraz acı eşiginize bağlı ve birazda hareketli olmaya ben hamileligim boyunca her fırsatta yürüdüm ve evim 5. Katta asansör yok hergün en az 1 kere inip çıktım birde haftada 2 kez falan yoga yaptım cd.alıp evde.hatta doğuma bile ,3 kat merdiven çıkıp girdim yürümek sancıları hafifletiyor birde dogum öncesi mutlaka nefes egzersizleri öğrenin derim.tabi benim ilk doğum bu kadar kolay olunca bir problem yoksa asla sezaryen yapmam ikinciyi.doğumdan sonra eve öğlen gönderildim ve her isimi kendim yaptım.Allah herkese benim kı gibi kolay doğum nasip etsin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?