Normal doğummu yoksa ?

tuanatg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
276
26
48
Manisa
Arkadaşlar normal doğumu ilk olan ve ikincisi sezaryan olan varmı ikisi arsındaki encok acı veren normal doğum diye biliyorum cünki ilk normal doğum yaptım şimdi ise ikinciyi sezaryan yapsammı diye kararsızım cünki homreitte oldu ve cok zordu doğumum sizce sezaryan dahamı kolaya bıcak ağrıları cekilebilinecek kadarmı dayanılmazmı lütfen iki doğumu olanlar bu şekil yazsın ve diyer arkadaşlarda

ne güzel ilki normal dogum bence buda normal dogum olmalı
hemeroitin varsa dr ne dedi normal yada sezeryan onun fikri bizimkinden daha önemli
bizlerde sezeryandan sonra normal dogum yaptıran dr arıyoruz
kesinlikle normal derim ben

doktorla konuşmadık erken olduğu için canım senin sezaryanmiş cok ağrılımı oluyor doğum sonu anltsan brz

normal mi sezeryan mı hamilelerin kafasını karıştıran meşhur soru
her ikisinin de artıları ve eksileri vardır.. o yüzden kesinlikle normal veya kesinlikle sezeryan demek çok yanlış... doğum yaklaşınca , senin ve bebeğin için en sağlıklı doğum şekli hangisiyse onu yap derim... doğum sonrası yaşanan sıkıntılar biraz bünyeyle alakalı...

kendim spinal sezeryan oldum .. ilk gün uyuşukluk geçince sancım haliyle biraz oldu.. ama 3 gün içinde ayaktaydım.. 1 hafta içinde ağır olmamak şartıyla her işimi yapabiliyordum.. benden 15 gün sonra kardeşim normal doğum yaptı.. o da 3 gün sonra ayaklanmıştı .. arada pek bir fark olmadı anlayacağın... ama dediğim gibi bünye meselesi sanırım...
şimdiden hayırlı doğumlar...

kesinlikle bu kisiden kiseye degisiyor.herkesin aci esigi farkli.ben ilk dogumumu normal olarak girdim.23 saat sancidan sonra kizimin kalp atislari kötülestigi icin acil sezeryana alindim.bazi bebekler normal dogum stresini kaldiramiyabiliyormus.ilk sezeryanimda yaklasik 7 saat sonra ayaktaydim.acikcasi cok agrim oldugunuda söyleyemicem.tabiki sizliyordu ama katlanailmiycak gibi degildi.
ikinci dogumumu planli sezeryan yaptim.ilkinde yasadigim bosu bosuna sancilari yeniden cekmekten korktum.ikincidide 6 saat kadar sonra ayaktaydim.benim sezeryanla ilgili iyi deneyimlerim var.kötü birsey yasamadim ikisindede.ikiside spinal anesteziyle yapildi.

dogru karari doguma yakin doktorunla beraber verecegine eminim.simdiden kolay ve sorunsuz bir dogum diliyorum sana

planli sezeryan yaptim bu yeni bir doğum yöntemimi anlamadım ben artık şaşrıdım ne yapıcamı allah yardım etsin

planli sezeryan yaptim bu yeni bir doğum yöntemimi anlamadım ben artık şaşrıdım ne yapıcamı allah yardım etsin

keşke normal doğumda ağrıları gecirecek bir iğne yapsalarda kasılma ağrılarını hissetmesek

planli sezeryanimi dogum yapacagim hastaneyi sectikten sonra randevu alip kontrole gittigimizde kararlastirdik doktorumla.zaten bebegim büyüktü.yaklasik belirlenen dogum tarihinden 1 hafta önce kendim hastaneye gidip ameliyatimizi olduk.

normal dogum aninda yapilan lokal anesteziyle (belden vurulan igneyle) normal dogumunu agrisizda yapabilirsin.ama burda ignenin ne zaman vurulcagi önemli. tam acildiktan sonra lokal anestesi yapilmasinin bir anlami yok.bu secenekleri kontrolünü yapan doktorla görüsmeni tavsiye ederim.bebegin karindaki yatis sekline göre zaten doguma yakin size bilgi verir diye düsünüyorum.

normal doğumu kolay olanlar varmı varsa nasıl oldu yürüşle kolay doğum geciren varmı lütfenn takmak istemiyorum inanılmaz bi acıydı şimdi düşünmek istememsemde aklaımdan cıkmıyor birde ben bebeyin 23 aralık kaldığını sanıyorum 2012 şuan tam olarak kac aylık oldum doktorunki ile benm hesap tutmuyorda

,ikisininde acılrı hemen hemen aynı..sezeryanda da dikiş oluyo normaül doğumda da...tenoloji gelişti eskisi gibi değil sezeryan artık kolay

Ilk gece ağrılı geçiyor ağrı kesici yapiyolar ama hiç ağrı hissetmedim diyenlerden var sezeryanda bebeginle ilgilenmek çok zor oluyor dogrulamiyorsun çünkü lavoboya gitmek ölümle bir zaten iki büklüm yuruyosun bebeği hemen besleyemiyosun diye uzar bu liste ha bide genel olursan herkes bebeği senden önce görüyor ama ben normalden çok korkuyordum yine olsa sezeryani tercih ederdim heralde çekilen acı ne olursa olsun unutuluyor yoksa ikinci çocuğu kimse yapmazdı .

=kaos302;29962112]cnm epiduralli normal doğum yap ağrısız[/QUOTE]

inşaalah yapan kişi hastanede olurdsa o anda bu iğneyi yapar hayırlısa tek bunda riski ıkınma olamay bıiliyomuş sanırım sencede öylemi sden öyle doğum yaptın sanırım

Selamlar Tuanabe,
Umarim saglikla yavrunuzu kucaginiza alirsiniz.
Bende 2bucuk ay once epiduralle normal dogum yaptim.
5 cm acilmam olunca epidural aldim, dogumun tek zor yani epidural alana kadarki sancilardi.
Epiduralden sonra hicbir sey hissetmedim.
Benimde kucuk capli hemoroid sorunum vardi dogumdan once ve sonra krem kullandim hic problem yasamadim.
Eger sizinde doktorunuz normal dogumda sakinca gormezse ve normal dogum icin bir engeliniz olmazsa ben kesinlikle epiduralle normal dogumu tavsiye ediyorum.
Simdiden saglikli dogumlar:)

Buarada biraz evvel ustteki mesajinizi gordum, epidural aldiginizda ikinmayla ilgili bir sIkInti yasamiyorsunuz.
Hatta bacaklarinizi da bir olcude hissediyorsunuz, ikinirkenki kaslarinizida.
Yani hic korkmayin epidural alinca ikinamam diye :))

peki sizin epidü
rellli doğumunuz suni ağrıylamı başlatıldı
?

Dogumum kendi sanciarimla basladi, suni sanci almadim.
Ama doktorum sancilarin basladiginda ne zaman istersen alabilirsin epidurali demisti dogumdan once.
Ben biraz sancilari evde cekip oyle gittim hastaneye :)

merhaba kizlar. oncelikle her kese bebiwini saglikla kucagina almayi dilerim. ben de hamileyim. daha cok erken ama yine de duwunmeden duramiyorum. hep duwunuyorum normalmi sezeryanmi? aslinda normal dogum istiyorum,ama korkuyorum. wimdi yazilari okudum. epiduralli normal dogum yazmiwsiniz. cok merak etdim. yaptiranlar varmiw. yan etkisi falan oldumu? zarari falan olurmu bebiwe? bilgisi olanlar yazsin lutfen

Aslında biraz gidişata bırakmak gerek ben ilk doğumunu 20 gün önce yaptım.zaten normal istiyordum epidural ama o kadar hızlı olduki 15 dakikada dogurdum,kızım 37+0 ken 2900 doğdu.sabah 5.15 te hastanedeydim 5.30 ta dogum yaptım epidurale vakitte yoktu gerekte.rahat dogum bence biraz acı eşiginize bağlı ve birazda hareketli olmaya ben hamileligim boyunca her fırsatta yürüdüm ve evim 5. Katta asansör yok hergün en az 1 kere inip çıktım birde haftada 2 kez falan yoga yaptım cd.alıp evde.hatta doğuma bile ,3 kat merdiven çıkıp girdim yürümek sancıları hafifletiyor birde dogum öncesi mutlaka nefes egzersizleri öğrenin derim.tabi benim ilk doğum bu kadar kolay olunca bir problem yoksa asla sezaryen yapmam ikinciyi.doğumdan sonra eve öğlen gönderildim ve her isimi kendim yaptım.Allah herkese benim kı gibi kolay doğum nasip etsin:)

ne wanslisin. kew ke her kesin dogumu seninki kadar kolay olsa. ama oyle zor dogumlar da duyuyoruz ki tabi endiweleniyo insan. kizini da Allah bagiwlasin))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…