Normal doğumla kızıma kavuşma hikayem

Angelic22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
27
86
Uzun zamandır üye olmama rağmen ilk defa yazıyorum oda doğum hikayeme nasip oldu :) insan hamile kalınca ilk heyecan ve sevinçten sonra heralde nasıl doğum yapıcam diye düşünüyodur zira bende öyle olmuştu... Aklımda hep normal doğum vardı ama günümüzde sezeryanın yaygın olması ve doktorlarında buna yönlendirmesi sebebiyle bu seçeneğide aklımdan çıkarmıyordum hep hayırlısı nasılsa öyle olsun diye dua ettim. Şansıma doktorumda normal doğumcu çıktı :) son haftalarda doğum şeklim nasıl olur diye sorduğumda tereddütsüz bir şekilde tabiki normal olacak diyip benim gönlümü fethetmişti. Kendisine güvenim tamdı normal doğumda önemli olan kesinlikle doktora güvenmek. 37. Haftaya kadar işe devam ettim ama artık ellerim ayaklarım şişmişti bu arada hamileliğim kışa denk geldiğinden yürüyüş falan yapamadım zaten pekte cnm istemiyordu :) hamileliğime 58 kilo ile başlayıp 81 ile bitirdim. Doğum iznine çıktıktan sonra hergün yürüyüş yapmaya çalıştım annem de gelmişti onunla birlikte kızımın elbiselerini yıkadık hazırlıklar falan derken 2 hafta bitmek üzereydi kv falanda gelmişti herkes artık doğurmamı bekliyordu. Ara ara kahverengi akıntılar farkediyordum nişan bunlardı sanırım ama doktorum bunu pek önemsememişti önemli olan sancının gelmesi dedi. Doğumdan 3 gün öncede yalancı sancılar oldu. Neyse 27 nisanda babamda geldi. O gece hepbirlikte tv izliyoruz ben ara ara bi sızlamalar hissediyordum belimde aynı adet sancısı gibi ama çok hafifi yine yalancı sancı olabilir diye düşündüm kimseye bişey söylemeden dakika tutmaya başladım tam yarım saat aralıklarla oldu dedim tamam galiba başlıyoruz :) yinede kimseye bişey söylemedim yattık tabi ben uyuyamıyorum neyse 2 saat falan uyudum 2 de uyandım yine sancı aralıklarını talip ediyorum artık 5 dakikada bir olmuştu ama çok hafif bir sızı ilk hamileliğim ve doğum sancısının nasıl birşey olduğunu bilmiyorum aman dedim doğururum falan korktum.. Kalktım hemen duş aldım eşimi uyandırdım annemleri kaldırdım sonra doktoru aradık hastaneye geçin bende duruma göre gelirim dedi saat 5. Hastaneye gittik ebe nstye bağladı sonra açıklığı kontrol edeyim dedi bu arada ben hiç alttan muayene olmamıştım ebeye söyledim tamam rahat ol dedi neyseki hiç acımadı açıklık 4 cm miş yatış yapalım dedi. Sonra geçtik odaya bekleme kısmı başladı doktor gelene kadar yattım 8 de doktor geldi açıklığa baktı sadece 5 cm olmuştu çok güzel rahim ağzı yumuşamış suni sancıya gerek yok bekleyelim dedi. Lavman yapıldı sezeryan ihtimaline karşı bişey yememi istemedi. Yatıyordum ve bekliyorduk 10 gibi ebe açıklığa baktı aynıydı 5 cm... Sonra ebe kalkıp dolaşmamı arada yere çöküp hafifçe ıkınmamı istedi keşke en başından beri öyle yapsaymışım ve bu şekilde sancı şiddetide artmaya başladı ama öyle dayanılmayacak bi sancı değil öğlende ebe baktı ve şaşırdı çok iyi 7 cm olmuş ve sen çok iyisin maşallah dedi buraya kadar herşey çok normaldi bende heralde sancılarnhep böyle devam edecek kolaymış yahu milletde ne abartıyo diye düşündüm açıkçası :) derken artık 3 gibi doktor geldi ve suyu patlatalım dedi ne olduysa ondan sonra oldu yok böle bi sancı eşim yanımdaydı adamın elini kopartırcasına sıkıyorum sonra ebe eşimi dışarı çıkardı banada ıkınma hissi gelince haber ver dedi gitti sancılarımla başbaşa kaldım derken çok geçmedi ıkınma hissi geldi ebeye söyledim beni çatala çıkardılar ve kenarlardaki demirlere tutunarak ıkınma gelince ıkınmamı istediler doktorumda gelmişti birkaç defa ıkındım tüm gücümle ama olmamıştı yapamıyorum galiba diye düşünürken sonraki ıkınma ve inanılmaz bir rahatlama hissi... Gözlerin doğum boyunca kapalıydı açmak istemedim göreceklerimden korkarım diye:) sonra neyse açtım kimse yok yanımda ve bebeğimin ağlama seside gelmedi korktum bişey oldu sandım. Çok geçmedi yavrumun ağlama sesi geldi içerden şükürler olsun.. Doğum 15:50 de gerçekleşti. Doktorum geldi plasentayı çıkardı yumuşak birşey içimden kayarcasına çıktı ve dikiş faslı. Doğum sırasında epizyotomiyi hissettim ama gerçektende dedikleri gibi sancılar ve ıkınma sırasında sadece kestiğini hissettim ondan kaynaklı bir acı olmadı. Ancak dikiş sırasında doktoruma lütfen komple uyuşturun hiçbişey hissetmek istemiyorum dedim tmm dedi dikişi hissettim ama acımadı. Bu sırada yavrumun içerden ağlama seslerini duyuyordum ve yanıma getirdiler aman Allahım mosmordu :) sonra aldılar tekrar dikişim bitince temiz geceliklerimi giydirip tekerlekli sandalyeye oturdum kucağımada yavrumu verdiler ve doğumhaneden çıktım herkes beni bekliyordu hayatımın en güzel anı bu karedir sanıyorum... Kızım 3 kilo 50 cm doğdu şu an 4 buçuk aylık günler çok hızlı geçiyor ve en keyifli zamanları başladı gülücükler kahkahalar :) Allah isteyen herkese nasip etsin. Normal doğumu şiddetle tavsiye ediyorum doğumdan sonra hiç yatmadım sadece dikişlerden dolayı otururken bir acı oldu 2 ayda tamamen iyileşmişti. Acı eşiğiniz nasıldır bilmiyorum ama ilk baştaki ağrılar dayanılmayacak türden değil son yarım saatim çok sancılıydı ama oda doğum anı zaten ve doğum bittiği anda sanki hiç sancı çekmemiş gibi oluyorsunuz. Normal doğum yapmak isteyipte az bi tereddütünüz varsa normal doğumu kesinlikle tercih etmenizi öneririm tabi sağlık açısından farklı bir durum yoksa..

bebeğin hayırlı olsun canım... sana da çok çok geçmiş olsun.. Rahat anlatıyor gibi duruyorsun ama ; doğum bu sonuçta, elbet ağrılar sancılar çekilmiştir.. :KK66:
Maaşallah yawrum ikinize de :KK68::KK68:

Çok tebrik ederim Allah uzun ömür versin meleğinize darısı başıma inşallah gün sayıyorum sanki hiç gelmeyecek gibi bebeğim dua edin bende sizin gibi sağlıkla normal doğum ile kucaklayayım bitanemi :)

tam da bugün araştırıyordum normal doğumu. istiyorum ama korkuyorumda bir yandan doğurmaktan değil aslında ama ne bileyim herşeyin yolunda gitmesi gerekiyo falan ondan korkuyorum. sonrada allahtan hayırlısını diliyorum. çok geçmiş olsun size allah analı babalı büyütsün inşallah.

X