• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal dogumdan sezeryana dönüşen dogum hikayem..

azrekn11

Feryada Gücüm Yok Feryatsız Duy Beni
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2016
213
124
23
Carsamba gunu aksam ustu ic camasirimda pembemsi bi akinti vardi ve her akintida bu akinti gelmeye basladi ve bn adet gunumde gibi hafif kramplar geciriyordum (meger pembemsi akinti nişan, hafif kramplar da dogum sancisiymis)

Obur gun yani perşembe gunu saat dörtte randevum vardi ve esimle birlikte gittik nst de sancim cikti doktora gosterdim ve bni ilk defa cati muayenesine aldi offf cok kotuydu cok zorlandm. Sadece 1 cm açıklığım vardi. Doktorum seni yatisa almama gerek yok simdi git sabaga anca olur zaten dedi daha sonra ultrasona bakti ve suyumun daha da azaldigi eve gtmeyp cocugun kalp atislarini dinlemek icin hastanede kalmami soyledi ve beni yatışa aldilar. Sonra esim annemi getirdi basima.

Sabaha kadar sadece hafif kramplar gelip gecti sabah yine açıklığıma baktilar yine cok zorlandm ve yine 1 cm di. Ve bana suni sanci verdiler :( saat basi nst ye bagliyorlardi. Dikkat ettim her sancimda bebegimin kalp atislari vok hizlaniyordu. Ve nst nin birinde bir an bebegimin kalp atisinin yavasladigini duydum ve sancim gelmesine ragmen hala da yavasti cok korktum hemsirelere haber verdirdim ancsk on dk sonra bi hemsire geldi nst kagidini alip cikti bn hala suni sanci aliyordum karnim top gibi olmustu yine acikligima baktilar 6 saatin sonunda sadece 6 cm acilmisti ve bn hala cati muayenesinde cok ama cok zorlaniyordum kendimi kasiyor ayaklarimi kapatiyordum :( boyke dogum yapamazsn kendni gevset rahatla dediler . Ve 4-5 saat kadar daha suni sanci vereceklerini soylediler..

Hadi simdi sana normal dogumu ogretelim dediler ve aynı normal dogumda ki gibi ikindim nefesimi tuttum normal doguma dair ne varsa yaptim

bu arada bna yine nst bagladilar ve bebegmn kalp atisi yne yavaşlıyordu bn daha once de yavasladigini ve sanci geldiği halde hizlanmadigini söyledim doktor cocugu riske atamayiz deyip beni apar topar sezeryana aldilar. Ve genel anestezi yaptilar.

Odama geldim gozlerimi bile zor aciyordum sarhos gibiydim . Bebegim odaya benden sonra geldi meger bebegim karnimdayken kakasini yapmis Allah tan yutmamis :( son anda kurtulmus bebegim... eger biraz daha dursaydi icimde belki de olebilirdi ;(

Simdi dunyalar tatlısı bir kizim var ama onu dogru duzgun kucaklayp gezdiremiyorum. Yatamiyorum lavaboya giderken bile zorlaniyorum. Uzanarak degil oturarak uyuyorum her yerim agriyor dikislerim aciyor.. kızımın iğneleri var babasiyla birlikte babannesi götürüyor.. bn götüremiyorum.. kizima dogru durust annelikk yapamiyorum :( :(

Merhaba Allah sağlıklı ömürler versin bence şükretmelisin. 1 haftaya geçer ağrıların yavas yavas sabırlı ol kötü düşünme

Amin... agrilarim baya gecti ama uzanip yatamiyorum eger yatarsam dikislerimden dolayi cokkkkk zor kalkiyorum bu yüzden oturarak uyumaya calisiyorum belim omuzlarim acayip ağrıyor bu yuzden.. bu dikiş acim ne zaman gecer :(

Geçmiş olsun zor olmuş okuyunca korktum açıkcası , bebeğin tuvaletini yapması herkesin başına geliyor galiba peki nasıl anlaşılır ki suyun renginden mi ?

Geçmiş olsun zor olmuş okuyunca korktum açıkcası , bebeğin tuvaletini yapması herkesin başına geliyor galiba peki nasıl anlaşılır ki suyun renginden mi ?

Sagol canim hic bilmiyorum ki o zaten dogum annda olan bir sey ancak doktorlar bilir.. Allah herkesin yardimcisi olsun inan ne zaman ne olacagi basina ne gelecegi bilinmiyor.. ama ne kadar sıkıntı cekersen cek bebegini emzirirken onun o huzurlu bakışları mis gibi kokusu herseye bedel

Carsamba gunu aksam ustu ic camasirimda pembemsi bi akinti vardi ve her akintida bu akinti gelmeye basladi ve bn adet gunumde gibi hafif kramplar geciriyordum (meger pembemsi akinti nişan, hafif kramplar da dogum sancisiymis)

Obur gun yani perşembe gunu saat dörtte randevum vardi ve esimle birlikte gittik nst de sancim cikti doktora gosterdim ve bni ilk defa cati muayenesine aldi offf cok kotuydu cok zorlandm. Sadece 1 cm açıklığım vardi. Doktorum seni yatisa almama gerek yok simdi git sabaga anca olur zaten dedi daha sonra ultrasona bakti ve suyumun daha da azaldigi eve gtmeyp cocugun kalp atislarini dinlemek icin hastanede kalmami soyledi ve beni yatışa aldilar. Sonra esim annemi getirdi basima.

Sabaha kadar sadece hafif kramplar gelip gecti sabah yine açıklığıma baktilar yine cok zorlandm ve yine 1 cm di. Ve bana suni sanci verdiler :KK43: saat basi nst ye bagliyorlardi. Dikkat ettim her sancimda bebegimin kalp atislari vok hizlaniyordu. Ve nst nin birinde bir an bebegimin kalp atisinin yavasladigini duydum ve sancim gelmesine ragmen hala da yavasti cok korktum hemsirelere haber verdirdim ancsk on dk sonra bi hemsire geldi nst kagidini alip cikti bn hala suni sanci aliyordum karnim top gibi olmustu yine acikligima baktilar 6 saatin sonunda sadece 6 cm acilmisti ve bn hala cati muayenesinde cok ama cok zorlaniyordum kendimi kasiyor ayaklarimi kapatiyordum :KK43: boyke dogum yapamazsn kendni gevset rahatla dediler . Ve 4-5 saat kadar daha suni sanci vereceklerini soylediler..

Hadi simdi sana normal dogumu ogretelim dediler ve aynı normal dogumda ki gibi ikindim nefesimi tuttum normal doguma dair ne varsa yaptim

bu arada bna yine nst bagladilar ve bebegmn kalp atisi yne yavaşlıyordu bn daha once de yavasladigini ve sanci geldiği halde hizlanmadigini söyledim doktor cocugu riske atamayiz deyip beni apar topar sezeryana aldilar. Ve genel anestezi yaptilar.

Odama geldim gozlerimi bile zor aciyordum sarhos gibiydim . Bebegim odaya benden sonra geldi meger bebegim karnimdayken kakasini yapmis Allah tan yutmamis :KK43: son anda kurtulmus bebegim... eger biraz daha dursaydi icimde belki de olebilirdi ;(

Simdi dunyalar tatlısı bir kizim var ama onu dogru duzgun kucaklayp gezdiremiyorum. Yatamiyorum lavaboya giderken bile zorlaniyorum. Uzanarak degil oturarak uyuyorum her yerim agriyor dikislerim aciyor.. kızımın iğneleri var babasiyla birlikte babannesi götürüyor.. bn götüremiyorum.. kizima dogru durust annelikk yapamiyorum :KK43: :KK43:

Canim uzulme Rabbim herseyin hayirlisini veriyor senin icin hayirlisi da buymuş belki normal dogum icin israr etsen bebegin zarar görecekti sen birkac haftaya toparlanirsin ama bebegin yanında boyle avut kendini uzme

Canim uzulme Rabbim herseyin hayirlisini veriyor senin icin hayirlisi da buymuş belki normal dogum icin israr etsen bebegin zarar görecekti sen birkac haftaya toparlanirsin ama bebegin yanında boyle avut kendini uzme

Evet 17 gun oldu daha iyiyim kendimi toparladm kizima daha iyi bakabiliyorum ilk bir haftayı asla hatırlamak istemiyorum acilarimin hic bitmeyecegini saniyordum cok sukur Rabbi me toparlandim artik anne olmanin tadini cikariyorum :)

Evet 17 gun oldu daha iyiyim kendimi toparladm kizima daha iyi bakabiliyorum ilk bir haftayı asla hatırlamak istemiyorum acilarimin hic bitmeyecegini saniyordum cok sukur Rabbi me toparlandiqm artik anne olmanin tadini cikariyorum :)
Oh pek iyi masallah bende ilk 10 gün çok zorlanmistim dikisli normal dogum oldu 8 tane falan dikisim vardı ve meme uclarim yara olmustu aglaya aglaya emziriyodm 20 gunden snra dikislerimde duzeldi meme uclarimda ondan snra tadina vardim herseyn

Sabaha kadar sadece hafif kramplar gelip gecti sabah yine açıklığıma baktilar yine cok zorlandm ve yine 1 cm di. Ve bana suni sanci verdiler :KK43: saat basi nst ye bagliyorlardi. Dikkat ettim her sancimda bebegimin kalp atislari vok hizlaniyordu. Ve nst nin birinde bir an bebegimin kalp atisinin yavasladigini duydum ve sancim gelmesine ragmen hala da yavasti cok korktum hemsirelere haber verdirdim ancsk on dk sonra bi hemsire geldi nst kagidini alip cikti bn hala suni sanci aliyordum karnim top gibi olmustu yine acikligima baktilar 6 saatin sonunda sadece 6 cm acilmisti ve bn hala cati muayenesinde cok ama cok zorlaniyordum kendimi kasiyor ayaklarimi kapatiyordum :KK43: boyke dogum yapamazsn kendni gevset rahatla dediler . Ve 4-5 saat kadar daha suni sanci vereceklerini soylediler..

Odama geldim gozlerimi bile zor aciyordum sarhos gibiydim . Bebegim odaya benden sonra geldi meger bebegim karnimdayken kakasini yapmis Allah tan yutmamis :KK43: son anda kurtulmus bebegim... eger biraz daha dursaydi icimde belki de olebilirdi ;(

Simdi dunyalar tatlısı bir kizim var ama onu dogru duzgun kucaklayp gezdiremiyorum. Yatamiyorum lavaboya giderken bile zorlaniyorum. Uzanarak degil oturarak uyuyorum her yerim agriyor dikislerim aciyor.. kızımın iğneleri var babasiyla birlikte babannesi götürüyor.. bn götüremiyorum.. kizima dogru durust annelikk yapamiyorum :KK43: :KK43:
bunca acıyı çekiyorsun daha nasıl anlaık yapacaksın? kendini topla! sana yardım edecek bir insan varsa o da sensin! geçecek bu acılarda.. güzel günlere az kaldı ha gayret!

Back