Normal dogumla 2 tane cocuk dogurdum. Ben normal dogumdan cok sezeryandan korkuyorum aslinda.Cunki normal dogumda sadece bir kac saat agri cekiyorsun,ama sezeryanlla dogumda tikis agrilari bir kac haftaya iyilesiyor.Ben birinci cocugumu dogururken (normal dogum) belden epidural iynesi yaptilar,iyne yapildigi zaman biraz acitiyor bir kac saniyeliyine,kipirdamamamak gerekiyor bu iyneyi yaparken.Ama var ya,epidural gibisi yok.Epidural yapmaya geldiklerinde sancidan agliyordum.Epidural yapdilar,bes dakika gecmemis,hic bir agri hissetmedim.Belden asagisi uyumustu.Doktor bana bacagini kipirdata bilirmisin dedi,kipirdatamadim
.Epidural etki ediyormu diye kontrol ediyordu.Ikinci cocugumda sancilarin baslamasiyla dogus arasinda cok bir zaman gecmedi ve agridan yerimde duramiyordum.Epidural yapilirken kipirdamamak gerekdigi icin epidural yapmadilar,artik doguruyorsun dediler.Ama nasil bir agri,anlatamam,olucem zannetdim
Insallah ucuncu cocukta ikincideki hatayi yapmam,sancilar baslar baslamaz hastaneye giderim,gec kalmamak icin.Aslinda oglumda gec kalmamin sebebide ayri bir komik olay.Birinci cocugumun sancilari baslamasiyla dogurmam arasinda tam 35 saat gecti,sakin yalnis anlamayin,dogusumun uzun surmesinin epiduralle kesinlikle bir ilgisi yok,birinci cocukta oluyor bazen boyle. Epidural yaptiklari icin agri hissetmiyordum,uyuyordum hatta bazen
Ikinci cocugumda ise sancilarin baslamasiyla dogus arasinda sadece 4 saat gecti. Oyle cabuk olduki rahim agzi acikligiya,dogusumun baslamasi,doktor bile sasirmisdi.Adeta,boyle hizli doguslar 3-cu 4-cu cocukda oluyor dedi.
Uzun lafin kisasi,kesinlikle normal dogumu secin.Ve tabiki belden epidural anestezi yapmalarini isteyin.Hic bir sey hissetmeyeceksiniz,hatta kesik attiklarini bile.Aksine agrilar sizi yormadigi icin guzzelce ikina bileceksiniz.