• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Normal doğumdan korkmayın

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sizinle pozitif bir doğum hikayesi paylaşayım o zaman:KK36: canlar 35. haftanın başında dr. kontrolüne gittik nst normal çıktı, dr. elle muayenede sancın var dedi bi gece yatıralım dedi sancı kesici verdi ciğer geliştirici yapıldı çatı muayenem bile yapılmamıştı daha 36da yaparım ben onu dedi dr.um 36yı bekleyelim dedi tamam dedik.. kızlar her gün sancı kesicilerle böyle 5 gün yatım :KK70: ha çıktık ha çıkıcaz sonra en son muayenede 3 kilo ölçtü oğlumu, 35+6 daydık.. istersen ilacı keselim çünkü sancının kesileceği yok dedi :KK70:
tamam dedim ben de bu arada sancılar nst de çıkmaya başlamıştı artık ama ben hiç bi sancıyı hissetmiyordum sadece sancı geldiğinde karnım öne doğru toplanıyodu.. neyse sonra odamıza yolladı dr.umuz.. başladık beklemeye çatı muayenemi yaptı aaa dedi 3 cm açılmışsın sonra işlemler başladı bana bi sakinleştirici yaptılar ay tam doğuruyom mu ki diyom bi gülme geliyo :KK70: bi kahkahalar bi sarhoşluk :KK70: annem kayınvalidem ve eşim vardı onlar da paso bana güldüler:KK70: suni sancı da taktılar hahh dedim şimdi ayvayı yedim işte bunu hissederim ama inanaır mısnız onu da hiç duymadım 5cm den sonra doğumhaneye aldılar güle güle girdim doğumhaneye :) orda bekleme odasına yatrdılar ebe gelip arada ölçüyodu açıklığı açıklık ölçerken de hiç acımıyo merak etmeyin :KK66: suyum da geldi o arada sonra 7 cm oldu açıklık ve ıkınma hissi başladı ebe his varsa ıkın dedi sonra da 9 cm olnca açıklık gel dedi ebe iki tur atıp çatala gidelim dr.u da çağıralım..
doğumhaneye girdik çatala çıktık ebe sancın gelnce ıkın dedi dedimki sancıları duymuyorum o zaman ıkın canım dedi :KK70: o dqa orda tezgahta bişiler hazırladı arada muhabbet ettik bak dedi saçları gözüküyo sen ıkın :) neeeyyy :eek: dedim :) çok heyecanlandım o an sonra zaten dr. bi hışım geldi hemen otrdu epizyo açtı o da acıyan bişi diildi sonra artık kuvvetli ıkıncaz dediler haa bu arada eşim de geldi elimi tutuyo tam kafası çıkarken acıdı haliyle :KK70: ama o da cidden iki bağırmayla çıktı kısa süren bi acı ve dayanılmaz diildi ve oğlumun ağlamalarını duydum ağlaştık:KK61: göğsüme verdiler hemen sustu biraz öyle durduk sonra aldılar yanımızda giydirdiler :anne: ben ona bakarken dr. da dikti zaten çok azıcık bi kesi attım dedi veee oğlumuzla çıktık doğumhaneden :anne:

doğumdan sonra bi hafta içinde dikişler de geçti oturdum kalktım yürüdüm ve hiiç göbeğim kalmadı kızlar.. kısacası normal doğum çok güzel bişeyyy :))) ama tabi anne ve bebek iyiyse tıbbi bi gerekçe yoksa.. bi tehlike varsa sezaryen de bi nimet bence :KK66: ben bütün hamileliğim bıyunca hayrlısı dedim siz de bol bol dua edin kafanızda bişeylere saplanmayın en sağlıklısı olsun o an için :)

sağlıkla hayırla alın bebişlerinizi kucaklarınızaaa:anne:

Ayy okadar guzel anlatmissin ki tesekkur ederiz bizleri aydinlattigin icin okadar korkunç hikayeler anlatiliyor ki insan bi an korkuyor benim bebegim 28 haftalikken bas asagi pozisyonuna gecti .. Bazi doktorlar 35 haftada normal doguma alamayiz sezeryan olur diyolar ama sizinki ne guzel devam ettirmis.. Ayy ne zaman gelecegini heyecanla bekliyorum bende :(

Ayy okadar guzel anlatmissin ki tesekkur ederiz bizleri aydinlattigin icin okadar korkunç hikayeler anlatiliyor ki insan bi an korkuyor benim bebegim 28 haftalikken bas asagi pozisyonuna gecti .. Bazi doktorlar 35 haftada normal doguma alamayiz sezeryan olur diyolar ama sizinki ne guzel devam ettirmis.. Ayy ne zaman gelecegini heyecanla bekliyorum bende :KK43:

heyecanla bekle ama endişe etme Rabbim onu vaktinde yollicak ne şekilde olursa olsun sağlıkla gelsin en önemlisi bu ;)

Back