Bebeğimi 24 gün önce kucağıma aldım. Sancı süreci zordu evet,ama geçti gitti kesinlikle dayanılmayacak bişey değil. doğumdan yarım saat sonra ayağa kalktım gezindim lavoboya gittim. ertesi sabah da yürüyerek çıktım hastaneden. Hemen iyileşiyosunuz normal doğumda. Sezeryanlılar çoğu hareketi uzun süre yapamıyor ben şu an yeğenimle oynarken takla bile atıyorum
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Doğuma Hazırlık Normal doğumdan korkmayın
- Konu Sahibi ilkbahar_
- Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 31 Ekim 2013
- 126
- 18
- 38
Bebeğimi 24 gün önce kucağıma aldım. Sancı süreci zordu evet,ama geçti gitti kesinlikle dayanılmayacak bişey değil. doğumdan yarım saat sonra ayağa kalktım gezindim lavoboya gittim. ertesi sabah da yürüyerek çıktım hastaneden. Hemen iyileşiyosunuz normal doğumda. Sezeryanlılar çoğu hareketi uzun süre yapamıyor ben şu an yeğenimle oynarken takla bile atıyorum
üff o cesaret bi gelse zaten (
23 haftalik hamileyim allah kismet ederse normal dogum istiyorum ben de ama okudugum bazi dogum hikayeleri korkutuyo beni
aslinda ben dogum esnasindan degil de daha sonrasindan korkuyorum biraz
en hassas yerimizde dikis olmasi fikri beni korkutuyo, oturup kalkmak tuvalete gitmek vs nasil olur cok aci verir mi acaba? Bi de mikrop kapmasi ihtimali var ki o daha da korkutuyo
en hassas yerimizde dikis olmasi fikri beni korkutuyo, oturup kalkmak tuvalete gitmek vs nasil olur cok aci verir mi acaba? Bi de mikrop kapmasi ihtimali var ki o daha da korkutuyo
dediğim gibi o hikayeleri dinlemeyin.şu an size çok korkutucu gelse de o an insan bambaşka bir ruh halinde oluyo ve dayanıyo. dikişlere gelince tamamen iyileşmesi 1 ayı bulsa da acısı ilk 1 haftada geçiyo sonra hissetmiyorsunuz pek. oturup kalkarken de dikişin olmadığı tarafa doğru oturursunuz çünkü dikiş dümdüz değil genellikle sağ bacağınıza doğru oluyor. Mikrop da kapmaz dikkat ettiğiniz sürece çünkü zaten pansuman ilaçları veriyorlar wcde kullanıyosunuz sürekli hijyenik duruyo o bölge. normal doğum sonrası sıkıntınız daha az olur her halukarda..23 haftalik hamileyim allah kismet ederse normal dogum istiyorum ben de ama okudugum bazi dogum hikayeleri korkutuyo beni
sezeryan gerekliyse doktorlar önerir zaten ama normal doğum için hiçbir engel yokken durduk yere ameliyat olmayın derim
Normal doğum yapanlar bize biraz cesaret vermeli buna ihtiyacımız var ..benm için bir ilk olcak
2 sene önce kızımı normal dogurdum sezeryan istiyordum halbuki. yine hamileyim normal istiyorum, işler yolunda gitmezde sezeryan olurum diye ödüm kopuyo :18::18::18:
- 21 Ağustos 2017
- 163
- 93
- 48
- 38
- 10 Ağustos 2013
- 986
- 279
- 123
Dogum hikayeleri hic okumayin video falan da izlemeyin ne yapmaniz gerektigini dogum aninda basinzidaki ebe doktor anlatiyor ztn size yardimci olacaklardir.akisina birakin oluruna birakin bir anda oluveriyor ve bitiyor. Soyle mi olmayiliudi simdi bunu yapacaklar gibi seyler dogum aninda sizi gerer onlar gerekn neyse yapacaktir ztn.
- 10 Ağustos 2013
- 986
- 279
- 123
- 18 Kasım 2013
- 4.659
- 3.970
- 133
- 31
- 21 Ağustos 2017
- 163
- 93
- 48
- 38
Yaaa okadar merak eder oldumki şu doğum sancısını...biri diyorki saçlarımı yoldum saçlarım elimde kaldı biri diyor sadece son anlar zor bi saat bile sürmez zor sancı....dmekki gerçekten kişiye göre çok farkediyor diymiBen ilk hamileligimde normal mi sezeyan mi olacagi belli olmadigi icin her ikisininde ne videosunu izledim ne hikayelerini okudum. Normal dogum yaptim tabiki zordu ama kisa suren bir durum yaninzdakilerde yardimci oluyor ztn
- 10 Ağustos 2013
- 986
- 279
- 123
Zor tabi canim ben yanimdaki arkadasimin ellerini tutuyordum sanci geldikce ve dogumdan sonra baktik kadinin kollari morarmis. Dusun belki simdi var gicumle siksam morartamam ama o an oyle olmus.surekli gitmiyor ztn surekli olsa mahvolursun ztn girip cikiyor aara ara boyle saatlerce sanci cekiyorsun sanci gidince sohbet muhabbet gelince ah vahh geciyor iste. Cok dusunmeyin bence merak da etmeyin oluruna birakin vucut gerekeni yapiyor ztnYaaa okadar merak eder oldumki şu doğum sancısını...biri diyorki saçlarımı yoldum saçlarım elimde kaldı biri diyor sadece son anlar zor bi saat bile sürmez zor sancı....dmekki gerçekten kişiye göre çok farkediyor diymi
- 10 Ağustos 2013
- 986
- 279
- 123
O dikis benide cok korkutuyor du doktoruma demistim ki en hassas yerimde dikis olacagina yukarda karnimda olsun bana oyle bir guldu ki cok yanlis dusunuyorsn diye farzetki parmagini bicak kesti derin kesildi ve 3\4 dikis atildi bu ve dogum dikisi ayni dedi ama sezeryanda rahmini rahim duvari kaslarini derini hepsini kesecegim ve hepsine en az 15\20 dikis atacagm dedi. Sence hangisi daha korkinc demisti gulerek23 haftalik hamileyim allah kismet ederse normal dogum istiyorum ben de ama okudugum bazi dogum hikayeleri korkutuyo beni
Bu cok kisisel bir durum kesinlikle. Gecen hafta bir is arkadasim dogum yapti.
Boynundaki ve goz altlarindaki kilcal damarlar catlamis, siyaha yakin bir mor olmus yuzu gozu boynu. Gozlerinin beyazinda kan pihtilari vardi, noldu sana dedim ikinmaktan oldu dedi.
Bebek kanalda sikismis ve vakumlamislar koskocaman bir kafasi vardi. Dikislerini ivir zivirini saymiyorum bile...
Normal dogum "normal" ilerledigi surece guzeldir. Cocugu vakumla cekecek, ya da abuk subuk baska mudehaleler gerekecek kadar zorlanilacagi ongoruluyorsa hic kalkisilmamali, dogum esnasinda boyle bir mudehale gerekecekse yine birakilmali... yaziktir gunahtir...
Boynundaki ve goz altlarindaki kilcal damarlar catlamis, siyaha yakin bir mor olmus yuzu gozu boynu. Gozlerinin beyazinda kan pihtilari vardi, noldu sana dedim ikinmaktan oldu dedi.
Bebek kanalda sikismis ve vakumlamislar koskocaman bir kafasi vardi. Dikislerini ivir zivirini saymiyorum bile...
Normal dogum "normal" ilerledigi surece guzeldir. Cocugu vakumla cekecek, ya da abuk subuk baska mudehaleler gerekecek kadar zorlanilacagi ongoruluyorsa hic kalkisilmamali, dogum esnasinda boyle bir mudehale gerekecekse yine birakilmali... yaziktir gunahtir...
- 3 Şubat 2017
- 545
- 799
- 33
- 34
Normal doğum yapanlar bize biraz cesaret vermeli buna ihtiyacımız var ..benm için bir ilk olcak
sizinle pozitif bir doğum hikayesi paylaşayım o zaman canlar 35. haftanın başında dr. kontrolüne gittik nst normal çıktı, dr. elle muayenede sancın var dedi bi gece yatıralım dedi sancı kesici verdi ciğer geliştirici yapıldı çatı muayenem bile yapılmamıştı daha 36da yaparım ben onu dedi dr.um 36yı bekleyelim dedi tamam dedik.. kızlar her gün sancı kesicilerle böyle 5 gün yatım ha çıktık ha çıkıcaz sonra en son muayenede 3 kilo ölçtü oğlumu, 35+6 daydık.. istersen ilacı keselim çünkü sancının kesileceği yok dedi
tamam dedim ben de bu arada sancılar nst de çıkmaya başlamıştı artık ama ben hiç bi sancıyı hissetmiyordum sadece sancı geldiğinde karnım öne doğru toplanıyodu.. neyse sonra odamıza yolladı dr.umuz.. başladık beklemeye çatı muayenemi yaptı aaa dedi 3 cm açılmışsın sonra işlemler başladı bana bi sakinleştirici yaptılar ay tam doğuruyom mu ki diyom bi gülme geliyo bi kahkahalar bi sarhoşluk annem kayınvalidem ve eşim vardı onlar da paso bana güldüler suni sancı da taktılar hahh dedim şimdi ayvayı yedim işte bunu hissederim ama inanaır mısnız onu da hiç duymadım 5cm den sonra doğumhaneye aldılar güle güle girdim doğumhaneye :) orda bekleme odasına yatrdılar ebe gelip arada ölçüyodu açıklığı açıklık ölçerken de hiç acımıyo merak etmeyin suyum da geldi o arada sonra 7 cm oldu açıklık ve ıkınma hissi başladı ebe his varsa ıkın dedi sonra da 9 cm olnca açıklık gel dedi ebe iki tur atıp çatala gidelim dr.u da çağıralım..
doğumhaneye girdik çatala çıktık ebe sancın gelnce ıkın dedi dedimki sancıları duymuyorum o zaman ıkın canım dedi o dqa orda tezgahta bişiler hazırladı arada muhabbet ettik bak dedi saçları gözüküyo sen ıkın :) neeeyyy dedim :) çok heyecanlandım o an sonra zaten dr. bi hışım geldi hemen otrdu epizyo açtı o da acıyan bişi diildi sonra artık kuvvetli ıkıncaz dediler haa bu arada eşim de geldi elimi tutuyo tam kafası çıkarken acıdı haliyle ama o da cidden iki bağırmayla çıktı kısa süren bi acı ve dayanılmaz diildi ve oğlumun ağlamalarını duydum ağlaştık göğsüme verdiler hemen sustu biraz öyle durduk sonra aldılar yanımızda giydirdiler ben ona bakarken dr. da dikti zaten çok azıcık bi kesi attım dedi veee oğlumuzla çıktık doğumhaneden
doğumdan sonra bi hafta içinde dikişler de geçti oturdum kalktım yürüdüm ve hiiç göbeğim kalmadı kızlar.. kısacası normal doğum çok güzel bişeyyy :))) ama tabi anne ve bebek iyiyse tıbbi bi gerekçe yoksa.. bi tehlike varsa sezaryen de bi nimet bence ben bütün hamileliğim bıyunca hayrlısı dedim siz de bol bol dua edin kafanızda bişeylere saplanmayın en sağlıklısı olsun o an için :)
sağlıkla hayırla alın bebişlerinizi kucaklarınızaaa
- 7 Mayıs 2016
- 575
- 355
- 103
Ne kadar güzel anlatmışsın canım ya gerçekten içim rahatladı :)) kaç gündür rüyalarıma giriyor hep normal doğum istedim ama korkmuyor da değilim :) hayırlısıyla atlatsam inşallah..sizinle pozitif bir doğum hikayesi paylaşayım o zaman canlar 35. haftanın başında dr. kontrolüne gittik nst normal çıktı, dr. elle muayenede sancın var dedi bi gece yatıralım dedi sancı kesici verdi ciğer geliştirici yapıldı çatı muayenem bile yapılmamıştı daha 36da yaparım ben onu dedi dr.um 36yı bekleyelim dedi tamam dedik.. kızlar her gün sancı kesicilerle böyle 5 gün yatım ha çıktık ha çıkıcaz sonra en son muayenede 3 kilo ölçtü oğlumu, 35+6 daydık.. istersen ilacı keselim çünkü sancının kesileceği yok dedi
tamam dedim ben de bu arada sancılar nst de çıkmaya başlamıştı artık ama ben hiç bi sancıyı hissetmiyordum sadece sancı geldiğinde karnım öne doğru toplanıyodu.. neyse sonra odamıza yolladı dr.umuz.. başladık beklemeye çatı muayenemi yaptı aaa dedi 3 cm açılmışsın sonra işlemler başladı bana bi sakinleştirici yaptılar ay tam doğuruyom mu ki diyom bi gülme geliyo bi kahkahalar bi sarhoşluk annem kayınvalidem ve eşim vardı onlar da paso bana güldüler suni sancı da taktılar hahh dedim şimdi ayvayı yedim işte bunu hissederim ama inanaır mısnız onu da hiç duymadım 5cm den sonra doğumhaneye aldılar güle güle girdim doğumhaneye :) orda bekleme odasına yatrdılar ebe gelip arada ölçüyodu açıklığı açıklık ölçerken de hiç acımıyo merak etmeyin suyum da geldi o arada sonra 7 cm oldu açıklık ve ıkınma hissi başladı ebe his varsa ıkın dedi sonra da 9 cm olnca açıklık gel dedi ebe iki tur atıp çatala gidelim dr.u da çağıralım..
doğumhaneye girdik çatala çıktık ebe sancın gelnce ıkın dedi dedimki sancıları duymuyorum o zaman ıkın canım dedi o dqa orda tezgahta bişiler hazırladı arada muhabbet ettik bak dedi saçları gözüküyo sen ıkın :) neeeyyy dedim :) çok heyecanlandım o an sonra zaten dr. bi hışım geldi hemen otrdu epizyo açtı o da acıyan bişi diildi sonra artık kuvvetli ıkıncaz dediler haa bu arada eşim de geldi elimi tutuyo tam kafası çıkarken acıdı haliyle ama o da cidden iki bağırmayla çıktı kısa süren bi acı ve dayanılmaz diildi ve oğlumun ağlamalarını duydum ağlaştık göğsüme verdiler hemen sustu biraz öyle durduk sonra aldılar yanımızda giydirdiler ben ona bakarken dr. da dikti zaten çok azıcık bi kesi attım dedi veee oğlumuzla çıktık doğumhaneden
doğumdan sonra bi hafta içinde dikişler de geçti oturdum kalktım yürüdüm ve hiiç göbeğim kalmadı kızlar.. kısacası normal doğum çok güzel bişeyyy :))) ama tabi anne ve bebek iyiyse tıbbi bi gerekçe yoksa.. bi tehlike varsa sezaryen de bi nimet bence ben bütün hamileliğim bıyunca hayrlısı dedim siz de bol bol dua edin kafanızda bişeylere saplanmayın en sağlıklısı olsun o an için :)
sağlıkla hayırla alın bebişlerinizi kucaklarınızaaa
- 16 Ağustos 2011
- 1.080
- 1.712
- 133
Kızlar hiç korkmayın o kadar kadın yapabiliyosa siz neden yapamayacaksınız
Sancı kısmı zor tabi ama inanın bebek çıktıktan sonra hiçbiseyiniz kalmıyo. Oturup kalkarken yürürken eğilip kalkarken hiç ağrınız olmuyo. Dikişiniz 1 haftada iyileşiyo.
Ben doğumdan 3 gün sonra temizlik yaptım koltuk altı sildim eğile eğile, perde astım hiç bi ağrı sızım olmadı.
Allah sizede benimki gibi kolay doğum nasip etsin :)
Sancı kısmı zor tabi ama inanın bebek çıktıktan sonra hiçbiseyiniz kalmıyo. Oturup kalkarken yürürken eğilip kalkarken hiç ağrınız olmuyo. Dikişiniz 1 haftada iyileşiyo.
Ben doğumdan 3 gün sonra temizlik yaptım koltuk altı sildim eğile eğile, perde astım hiç bi ağrı sızım olmadı.
- 21 Ağustos 2017
- 163
- 93
- 48
- 38
Acaba nefes almakta problem yaşanıyor mu sancı veya ıkınma esnasında? Ya da çok aşırı bir halsizlik oluyor mu? Ben ya dayanamazsam diyorum bazen bebek tehlikeye girerse?Kızlar hiç korkmayın o kadar kadın yapabiliyosa siz neden yapamayacaksınız
- 16 Ağustos 2011
- 1.080
- 1.712
- 133