Normal dogumda vajin genişliği

Prenses21

Hayatım eşimle değişti oğlumla güzelleşti💙
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2020
987
527
Kizlar normal dogumdan sonra vajina geniş klıyomu yoksa eski halini alıyomu

İki normal doğum yaptım sıkıntı yaşamadım eski formuna döndü genişlik olarak

İlk aylar geniş oluyor haliyle ama kegel egzersizlerini aksatmadan yaparsan çabuk toparlanır. Ben iki normal doğum yaptım ve gayet iyi durumdayım egzersizler sayesinde.

2 doğum yaptım ikincisi ikiz oldugu halde ilk aylar sıkılık beklemeyın. Oglumda 1sene sonra ancak toparlanma baslamıstı ki tekrar hamıle kaldım ıkızler besıncı aylarını bıtırdıler bır altı aya toparlanır tekrar. Kegel topları kullanmanızı tavsıye ederım egzersızle bırlıkte uzun vadede cok ıse yarıyor

Egzersiz olmadan toparlanmazmi
Tabi ki toparlanır ama yeterli gelmemişti bana, kegel egzersizi çok basit bir şey bebeği emzirirken olduğunuz yerde bile yapılabiliyor. Aslında bunu bütün kadınlar düzenli yapmalı, ileri yaşlarda idrar kaçırma sorunumun ortaya çıkmasını engelliyor. Ben top kullanmıyorum etkisi nasıldır bilmiyorum ama şu an kaslarımı sıktığımda eşimi içeride sıkıştırabilecek kadar güçküler

Tabi ki toparlanır ama yeterli gelmemişti bana, kegel egzersizi çok basit bir şey bebeği emzirirken olduğunuz yerde bile yapılabiliyor. Aslında bunu bütün kadınlar düzenli yapmalı, ileri yaşlarda idrar kaçırma sorunumun ortaya çıkmasını engelliyor. Ben top kullanmıyorum etkisi nasıldır bilmiyorum ama şu an kaslarımı sıktığımda eşimi içeride sıkıştırabilecek kadar güçküler
Esim sogur bnden diye cok korkuyorum insallah eski haline doner

Nasil egzersiz ypiyodunuz anlatirmisiniz

Esim sogur bnden diye cok korkuyorum insallah eski haline doner
Eşin bu yüzden senden soğuyacaksa defolup gitmeli bence. İkinizin bir parçasını dünyaya getiriyorsun, o rahim 9 ay canlı büyütüyor içinde elbet biraz fark olacak. Sen şimdiden kegel egzersizi çalışmaya başla, kasların güçlensin, doğuma da çok faydası oluyor o kasların çalışmasının, bebeğe bir zararı da yok. Bence eşin bunu düşündüğün kadar büyütmeyecek, bu konuda takıntı yapmış olan sensin, ayrıca genişleme dediğimiz şey öyle bileğinin içeri gireceği kadar çok değil. 40 günde fazlasıyla toparlanmış oluyor

Genislerse esim benden sogur diye cok korkuyorum

Bu aralar aynı korku bende de var ama ben hep düzenli kegel yapıyorum faydası da oluyor. Doğum sonrası işe yarar mı bilmiyorum deneyimlemedim. Aslında eşimin soğuması değil ama keyif alamamak daha çok düşündürüyor :) en çok kendimi düşünüyorum sanırım :))

X