• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal dogumda dikis???????:@

azrekn11

Feryada Gücüm Yok Feryatsız Duy Beni
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2016
213
124
23
37+5 gunluk hamileyim bebegim 2700 gram ve 2gun once doktorum suyumun az oldugunu ve bebegmn kilo aliminin durdugunu bununda dogum belirtisi olup her an icin hazirlikli olmsmi soyledi .

Bi sikinti olmazsa normal dogum yapacagim ve dikis konusu beni endişelendiriyor . kisacasi sorum bu dikişler ne kadar surede iyilesiyor onu merak ediyorum:anneadayı:

Son düzenleme:
Dikisler senin bunyene göre iyileşme gösterir canım. Kısa sure önce doğum yapmış 3 arkadasim dikişlerini hissetmediklerini bile söylüyor. Temiz ve kuru tuttuğun surece kısa surede kendine gelir. Hayırlı doğumlar olsun sağ sağlim kavuş bebisine inşallah

Amin insallah... cok nazik bi bunyem yok kolaykolay hasta olan biri de degilim ama belli olmaz ama yinede icimi rahatlattn cok tesekkur ederim :KK15: senin de ilk gebeligin mi ? Tahmini dogum tarihlerimiz ayni :)

İnşallah bebişini sağ salim kucağına alırsın,şehir efsanelerine kulak asma,her doğum işiye özel :KK46:ben de ilk doğumda sancıdan ve doğumdan değil dikişten korkuyordum,hala da öyle,inşallah kolay bir doğum olur dikişler az olur temiz kuru olduğu sürece çabuk iyileşir inşallah:dua:

İlk doğumun normaldi.dikişleri hiç hissetmemiştim.sağlikli doğumlar inşallah
Normal doğum candır bana göre
İkinci doğumum sezeryandı 35 gün önce oldu hala ağrım sandım kilolarım göbeğim devam:(

İnşallah bebişini sağ salim kucağına alırsın,şehir efsanelerine kulak asma,her doğum işiye özel :KK46:ben de ilk doğumda sancıdan ve doğumdan değil dikişten korkuyordum,hala da öyle,inşallah kolay bir doğum olur dikişler az olur temiz kuru olduğu sürece çabuk iyileşir inşallah:dua:

Insallah canim cok sagol tavsiyelerine uyucam :anneadayı:

ben d eltim kısa süre önce doğum yaptı. dikişlerini hissetmedi bile neredeyse. çok kısa sürede de geçti. ama hep temiz ve kuru tutmaya çok özen gösterdi . içini ferah tut hiç endişelenme korkulacak bir şey olmaz inşallah.

İlk doğumun normaldi.dikişleri hiç hissetmemiştim.sağlikli doğumlar inşallah
Normal doğum candır bana göre
İkinci doğumum sezeryandı 35 gün önce oldu hala ağrım sandım kilolarım göbeğim devam:KK43:

Insallah kilolarini saglikli bi sekilde atlatirsin cnm uzulme.... onemli olan sagligin bebegin sen ve esin... Peki esinle ozel hayatina kotu bi etkisi oldu mu dikislerin ?

ben d eltim kısa süre önce doğum yaptı. dikişlerini hissetmedi bile neredeyse. çok kısa sürede de geçti. ama hep temiz ve kuru tutmaya çok özen gösterdi . içini ferah tut hiç endişelenme korkulacak bir şey olmaz inşallah.[/QUOTE

Insallah cnm ..

Insallah kilolarini saglikli bi sekilde atlatirsin cnm uzulme.... onemli olan sagligin bebegin sen ve esin... Peki esinle ozel hayatina kotu bi etkisi oldu mu dikislerin ?
Çok teşekkürler iyi dileklerin için canım
Dikişlerim tam olarak kaç günde düşmüştü bilmiyorum ama 40ım çıkmadan iyileşmişti tamamen o yüzden etkilemedi canım.

Bence en önemlisi temiz tutmak kuru tutmak. ve pedini devamlı değiştir. Ben ikisini de yaşadım ama sezeryan yerim 36 gün oldu hala acıyor ama normal doğumunda 20.gune ağrım sızım bitmişti 2.günden sonra rahatça otutabiluyordum.sen yeterli stres yapma inşallah güzel geçer dogumun

Perine masajı yapmayı deneyin.
Yapamazsanız pamuğu zeytinyağına batırıp oraya koyun dursun orda. Öyle duydum

Benim 4 dikişım vardı. Sadece ilk hafta zorlandim onda da 7/24 suren bir aci değil sadece pozisyon değişirken aci hissettim. (Otururken kalkmak, ayaktayken oturmak gibi) 2 hafta sonra büyük ölçüde iyilesmisti. 3. Haftada her acidan sanki hic doğum yapmamis gibi oldum.

Benim de korkum.o dikişlerle nasıl tuvaletimi yapacağım korkusuydu. İdrar değince yanar diye düşünüyordum ama hic korktuğum gibi olmadı. Sadece büyük tuvaletini yaparken ıkınmamaya dikkat etmelisin. Bu yüzden kabız olmamak için bol bol komposto tüket canım. Hem süt de yapar :)

Sağ salim evladını kucağına alırsın inşallah canım. Onun iyi olması herşeye değer :)

Msjlarinizi okudukca rahatliyorum cok sagolun ama bi yandan da cok heycanli tedirgin acayip bi psikoloji içindeyim .. :110:offf

Benim ilk kızim da hiç sorun olmamıştı dikişlerim. Çabucak iyileşmişti on gün içerisinde dökülmüşlerdi.
Ikinci dogumum bebişim iri oldugu icin fazla dikişim vardı. Çok iyi bakamadım. Enfeksiyon kaptı. Temiz tutup kurularsan hiç bir şey olmaz inşallah tedirgin olcak birşey yok. Allah yardımcın olsun

Back