• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yapanlara birkaç soru sormak istiyorum

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.098
2.117
53
31
Kızlar selam

Meraktan soruyorum, her vajinal doğumda kesi atılır mı?
Bazı kadınlara doğumda kesi atılırken bazılarına atılmıyor bu neye göre değişiyor?

Vajinal yırtılmalar mutlaka her doğumda oluyor mu? Hiç yırtılma ya da kesi olmadan normal doğum mümkün mü?

Bir sorum da, vajinal dikişler doğumdan ne kadar sonraya kadar ağrı yapıyor? Doğumdan sonra büyük küçük tuvalette bi sıkıntı oluyor mu? Doğumdan sonra ağrı oluyorsa bunun vajinadaki şiddeti nasıl?

Bir de normal doğumdan sonra belli süre geçince ilişki olduğunda acı çekiliyor mu?

Tüm bu sorularıma cevap verecek birileri olursa çok memnun olurum

Her vajinal doğumda dikiş atılmaz. Bebek iriyse yada anne minyon diyelim tam istenilen açılma olmadıysa kesi atılır.

Vajinal yırtılma dediğin tam da bahsettiğim şey eğer kesi yapılmazsa zorlanmadan yırtılma oluşur. Yırtık olmasındansa düzgün bir kesi çok daha iyi.

Vajinal dikiş ağrı değil de kaşınma yapıyor onun içinde ılık su ile oturma banyosu iyi geliyor. 1 haftaya düşüyor zaten dikişler.

İlişki de acı falan da olmuyor canım yani ben sana kendi deneyimlerimi yazdım bende acı falan olmadı.

Normal dogum en güzeli sezeryan bir ameliyattır zorunlu haller dışında bence tercih edilmemeli.

Kızlar selam

Meraktan soruyorum, her vajinal doğumda kesi atılır mı?
Bazı kadınlara doğumda kesi atılırken bazılarına atılmıyor bu neye göre değişiyor?

Vajinal yırtılmalar mutlaka her doğumda oluyor mu? Hiç yırtılma ya da kesi olmadan normal doğum mümkün mü?

Bir sorum da, vajinal dikişler doğumdan ne kadar sonraya kadar ağrı yapıyor? Doğumdan sonra büyük küçük tuvalette bi sıkıntı oluyor mu? Doğumdan sonra ağrı oluyorsa bunun vajinadaki şiddeti nasıl?

Bir de normal doğumdan sonra belli süre geçince ilişki olduğunda acı çekiliyor mu?

Tüm bu sorularıma cevap verecek birileri olursa çok memnun olurum
Şimdi yanlış yönlendirme yapmak istemem tercih meselesi fakat özel ebe ile evde doğum yaparsan ve bebek aşırı büyük değilse kesik atmaz hatta ebe hiç kesik atmaz sen kendi yırtılman ile doğum yaparsın, hastanelerde hızlı olsun diye kesik atıldığı bariz biliniyor. Ben de doğum yapacağım ablalarım hep evde özel ebe ile doğum yaptı hiçbiri de bana kesik dikiş atıldı demedi normal dikişsiz güzel doğumları oldu. Hastaneye gidersen kesik atmazlar diye bekleme doktoruna göre de değişir tabi ama genelde atıyorlar

Her doğuma atılmıyor, acilmam olmadığı için ve oğlum plesantayla birlikte top gibi bacak bacak üstüne atıp çıktığı için cok atılmıştı bana, işlem bitti kalktım kendim giyinmistim, odaya tekerlekli sandalyede çıkarıyorlar prosedür öyleydi oturdum çıktım, yani dikisten belki yirmi dk sonra belki yarım saat sonra oturuyordum, oda da koltuğa oturdum emzirdim arayanlara dönüş yaptım, ağrı kesici alıyoruz zaten ağrı acı hissedilmiyor, iki üç gün yavaş oturup kalktım tedbiren, benim bikac günde tamamen iyilesmisti, kırk çıkınca da cinsel hayatımıza döndük hıc sıkıntı kalmadı bakiyorum arada iz bile kalmamis, herkesin farklı gelişir doğumu ama sonu güzel 🤩

Vajinal doğumda kesi gözünüzü korkutmasın Dr o an geldiğinde uyuşturucu iğne yapıyor ve o an ki telaşla farkında bile olmuyorsunuz. İlk dogumumda kesi atıldı diğerinde ise ufak yırtılmalar (yirtilma acısı da nasıl derseniz,şöyle anlatayım yere düşünce bı yeriniz yaralanır o yara acısı gibi his oluyo)oldu bı kaç dikiş attı doktor sonrasında da öyle korkulacak bı acı olmuyor ilk iki gün sızı şeklinde hafif acı hissedebilirsiniz o da çok oturursaniz ki Dr ilk yedi gün mümkün olduğunca yatıp dinlenmenizi istiyor ama ben tek olduğum için dinleyemedim oturdum ama bir hafta sonra artık hiçbir sorun kalmıyor . Tuvalet ihtiyacınız olduğunda ise afedersiniz taharet musluğu açık iken ihtiyacınızı giderirseniz rahatlatiyor yakmamis oluyor o da dediğim gibi ilk bı kaç gün . Onun dışında günlük rutininize devam ediyorsunuz.

Bana kesi atılmadı ama yırtık oluştu. İç ve dış dikişlerim var. 1 hafta zorlandım. Doktor oturmayı yasaklamıştı. İç çamaşırı bile giyemiyordum. 10.gün itibarıyla toparladım. İdrar değil ama kaka yapmak baya zordu.

Bana kesi atılmadı ama yırtık oluştu. İç ve dış dikişlerim var. 1 hafta zorlandım. Doktor oturmayı yasaklamıştı. İç çamaşırı bile giyemiyordum. 10.gün itibarıyla toparladım. İdrar değil ama kaka yapmak baya zordu.
Peki günlük işleri rahatlıkla yapabildiniz mi kızlar , bebekle ilgilenirken kolay oldu mu bakımını sağlarken ? cancannur cancannur Vaalbara Vaalbara F Fevziye Koc NURGUL17 NURGUL17

Yaptım canım merak etme Çat diye kendini popo üzerine atmadigin sürece hissetmiyorsun bile, biraz kaşıntı desem değil bı rahatsızlık oluyor ama öyle ağrılı acılı bı süreç değil, dedim ya kalktıktan sonra bebisimi öptüm kokladım yemeğimi yedim, eve geldik yikadm, gece hep kendim baktım eşimi falan kaldirmadim, gündüz de öyle bikac gün annem geldi ama eşim kimsenin yemeğini yemez kendim yaptım yemeği, annem o arada bebiş uyaniksa uyutmustur gazını çıkarmıştır onun dışında kendim ilgilendim, öyle korkulacak bı süreç değil merak etme, doğuma yakın pelvik egzersiz yap güzel acilman olursa kesi bile olmaz gayet rahat geçer

Yaptım canım merak etme Çat diye kendini popo üzerine atmadigin sürece hissetmiyorsun bile, biraz kaşıntı desem değil bı rahatsızlık oluyor ama öyle ağrılı acılı bı süreç değil, dedim ya kalktıktan sonra bebisimi öptüm kokladım yemeğimi yedim, eve geldik yikadm, gece hep kendim baktım eşimi falan kaldirmadim, gündüz de öyle bikac gün annem geldi ama eşim kimsenin yemeğini yemez kendim yaptım yemeği, annem o arada bebiş uyaniksa uyutmustur gazını çıkarmıştır onun dışında kendim ilgilendim, öyle korkulacak bı süreç değil merak etme, doğuma yakın pelvik egzersiz yap güzel acilman olursa kesi bile olmaz gayet rahat geçer
Şu ana kadar hep sezeryan düşünüyordum , ama doğumdan sonra hemen toparlanmak da istiyorum o yüzden biraz araştırıyorum. Genelde normal doğumla ilgili kötü şeyler okuyordum , yazdıklarınız bana fikir oldu çok teşekkür ederim 🌹💕

Şu ana kadar hep sezeryan düşünüyordum , ama doğumdan sonra hemen toparlanmak da istiyorum o yüzden biraz araştırıyorum. Genelde normal doğumla ilgili kötü şeyler okuyordum , yazdıklarınız bana fikir oldu çok teşekkür ederim 🌹💕
Ya şöyle benim sürecim çok güzeldi yine hamileyim 23haftadayim.insallah yine vajinal doğum istiyorum, hangisi hayırlıysa o olur inşallah hepimiz için 😊

Bir de ben doktorları takip ediyorum işte 5 dk doğdu yürüdü diye paylaşıyorlar ama bi arkadaşım 1 gün sancı çekti açılma bekledi. Asla normal doğurma diyor prenses doğum farklı mı oluyor

Normal doğum sonrası idrar kaçırma problemi olan arkadaşım oldu. Sezaryenli ben ise bir haftada ağrısızdım artık ki ayağa kalkabilirsin dediklerinden sonra zaten her şeyi kendim yaptım. Iki gün evet biraz ağrıdı gibi ama çok da çabuk geçti. Bence doğum türü düşünmeyin. Doktora güvenmeye çalışın sadece. Ikisinde de çok iyi ya da çok kötü şeyler yazanlar var.

Normal doğum sonrası idrar kaçırma problemi olan arkadaşım oldu. Sezaryenli ben ise bir haftada ağrısızdım artık ki ayağa kalkabilirsin dediklerinden sonra zaten her şeyi kendim yaptım. Iki gün evet biraz ağrıdı gibi ama çok da çabuk geçti. Bence doğum türü düşünmeyin. Doktora güvenmeye çalışın sadece. Ikisinde de çok iyi ya da çok kötü şeyler yazanlar var.
Sezeryande ağrım olur da bebeğimle ilgilenmek bana yük olur diye korkmaya başladım :( yani normalde gönlümden geçen sezeryan, ama bebekle ilgilenemem kendi derdime düşerim diye de çekiniyorum

Canı aşırı tatlı biriyim acil sezeryan oldum ve 3 günde ayaktaydim ne acı ne ağrı dikisim bile yok gibi incecikti. Yani demem o ki siz şimdi bunları düşüncencgzne güzel geçirin aklınızdn güzel olsun. Sonrasında iş yapabldnz mı diye soruyrsnz ev işini mi dusundnz bir de 🤭

Kesi gerekli durumlarda atılıyor atılmak zorunda kalınıyor. Eğer kesi atılmazsa yırtılma oluyor bu sebeple yırtılma olacağına düzenli güzel bir kesi atarak gerekli açıklık sağlanıyor ama tabi ki herkese değil gerekli kişilere. Bunu da doğum yapmadan bilemezsiniz

Evet teyzem mesela 2 normal doğumu var annemin 4 sezeryanı var. Teyzem tuvaletini tutamıyor. Bu yüzden beni de düşündürüyor doğum olayı. Her türlü doğum da açılma vs oluyor sezeyanla olunca açılma oluyor diyorlar ama bilmiyorum

Evet teyzem mesela 2 normal doğumu var annemin 4 sezeryanı var. Teyzem tuvaletini tutamıyor. Bu yüzden beni de düşündürüyor doğum olayı. Her türlü doğum da açılma vs oluyor sezeyanla olunca açılma oluyor diyorlar ama bilmiyorum
Siz de mi hamilesiniz

2 sezeryan bir normal yaptım. Dikişim kesim olmadı. Doktor acele etmez işi doğal akışına bırakırsa kesi dikiş falan olmaz.

Back