• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum yapanlar acil bilgi verin.

sulucan57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
280
7
96
Mrb. benim sorun normal doğum yapanlara.yardımcı olursanız sevinirim.ben hamişim herşey normal bende normal doğum istiyorum allah nasip ederse.fakat kafama takılan bi soru var.normal doğumda rahim ağzı ve rahim içi normale dönermi?eskisi gibi olmaz belki ama çok genişlermi acaba?26 yaşındayım ve eşimide düşünmem lazım.rahim içi genişlemesini istemiyorum ne yapabilirim. doğumdan sonra rahim daraltma ameliyatı varmı?offf kafam çok karışık sezaryanda istemiyorum ağrı sızı hissizlik göbek kalması falan kararsızım.bana yardımcı olun lütfen.önemli bir not daha benim ilk gecemde kanamam olmadı rahim içi esnekmiş.zaten ilk gecede hiç acı duymadım yani rahim içim çokta dar değil doğumdan sonra iyice açılmasından korkuyorum lütfen yazın....

Elbet genişleme olacak ve doğumdan önceki haline tam olarak dönemeyeceksin özlemcim. Bu bi gerçek. Üzgünüm senin adına :))

canım rahim genişlemesini eşinin hissetmesi imkansız ,, sanırım kastettiğin vajina.

o da normal doğum sonrası eski halini almıyormuş kesinlikle özellikle 2. - 3. doğumdan sonra iyice bozuluyormuş. internette de araştırırsan bütün sitelerde bu yönde bilgi veriyorlar.

Elbet genişleme olacak ve doğumdan önceki haline tam olarak dönemeyeceksin özlemcim. Bu bi gerçek. Üzgünüm senin adına :))

eskisi gibi olmayacak biliyorum ama eşim hissizlik yaşarmı acaba bu beni korkutuyor bu benim ilk doğumum olcak allah nasüp ederse sezaryanda vagina eskisi gibi kalıyor değilmi?

kastettiğin vajina sanırım elbette açılma olur sonuçta ordan bebek geçecek...ama ne derece olacağını kimse bilemez şu aşamada doktor bile...

ne saçma düşüncelere kapılıyosunuz arkadaşlar ya 6 ay evvel normal doğum yaptım çok zor bir doğum gerçekleşti komple kesildim vakumla doğdu bebeğim buna rağmen ne bir genişleme ne bir hissizlik aksine daralma oldu dikişlerden dolayı sanki kesinlikle işinin ehli bir dra gidiyorsan dikişine güveniyorsan kesinlikle böyle şeylere takılma derim

rahim icindeki boslugu genisligi esin hissedemez ki... arada rahim agzi var. siz vaijanadan bahsediyorsunuz. ama hic korkmayin. vajinanin yapisini bala benzetebilirsiniz. balin icine bir parmak daldirip cikartin bal eski haline yine doner. aynen bu sekilde vajina da toparlanir logusalik doneminde. ayrica dogum sonrasinda vajina girisine birkac dikis de atilir, tekrar bakireymiscesine daralir. burda bircok kadin dogumdan sonra tekrar ilk gecelerini yasamis gibi olduklarini yaziyor dikis sayesinde. zaten erkek icin onemli olan vajina girisi, icerisi her zaman bir penisin eninden cok daha genistir, dogumdan once bile.

bana bu takintin cok sacma geldi sakin yanlis anlama arkadasim
bende 28 haftalik hamileyim ve kesinlikle normal dogum istiyorum insallah bi aksilik cikmazsa ..
suan sen kendi ve bebeginin sagligini dusun .. hem imkansiz esinin memnun olmayacagi kadar vajinanin bolarmasi belki bu ancak ucuncu dogumdan sonra olabilecek bi ihtimal .. hem oyle olsa bile vajina daraltma ameliyatlari var artik .. o yuzden hic takma ve kesinlikle normal dogumdan sasma .. ben bi apandist ameliyati oldum 7 gun hastanede kaldim .. tam iki ay eski halime donemedim
sezeryanda buna birde bebek eklenicek sen hem aci cekiceksin hemde yeni bi bebise uyum saglamaya calisacaksin o yuzden sezeryan bana korkutucu geliyo kesinlikle normal dogumdan yanayim

yaa bazı arkadaşların azdıkları beni biraz rahatlattı. benim yakın arkadaşım bunun akisini söylüyor sürekli. eskisi gibi asla olmadığını ve hatta artık eskisi kadar çabuk zevk almadığından bahsetmişti. bende korkuyorum. ama eşim ısrarla normal olsun diyor ve biliyor bu sonuçları. bakalım hakkımızda hayırlısı neyse onu yaşayalım.

genislikten ziyade deformasyon olabilir belki ama bu da ne sizin esinizle olan cinsel hayatinizi etkilemez diye dusunuyorum.

rahim icindeki boslugu genisligi esin hissedemez ki... arada rahim agzi var. siz vaijanadan bahsediyorsunuz. ama hic korkmayin. vajinanin yapisini bala benzetebilirsiniz. balin icine bir parmak daldirip cikartin bal eski haline yine doner. aynen bu sekilde vajina da toparlanir logusalik doneminde. ayrica dogum sonrasinda vajina girisine birkac dikis de atilir, tekrar bakireymiscesine daralir. burda bircok kadin dogumdan sonra tekrar ilk gecelerini yasamis gibi olduklarini yaziyor dikis sayesinde. zaten erkek icin onemli olan vajina girisi, icerisi her zaman bir penisin eninden cok daha genistir, dogumdan once bile.
ark. hepinize bilgi için tşk ederim.verdiğin bilgiler çok mantıklı tabiyki önce bebeğimi düşünüyorum. fakat cinsellikte önemli bunun için sezaryan olmayı düşünmem saçma ama banada okadar çok söleyen olduki giriş bile çok esnek oluyo eşim sanki boşlukta gidip geliyormuş gibi geliyor derlerdi.ama iyi bi doktor dikiştede daraltabilir sonuçta.bilgiler için tekrar teşekkür beni rahatlattınız sağolun.kesinlikle normal doğum hissini hep yaşamak istemişimdir zaten inş. bebişimi normal doğurur sağlıklı bi şekilde kucağıma alırım herkese dualarım aynı..:emir_bebek:

yaa bazı arkadaşların azdıkları beni biraz rahatlattı. benim yakın arkadaşım bunun akisini söylüyor sürekli. eskisi gibi asla olmadığını ve hatta artık eskisi kadar çabuk zevk almadığından bahsetmişti. bende korkuyorum. ama eşim ısrarla normal olsun diyor ve biliyor bu sonuçları. bakalım hakkımızda hayırlısı neyse onu yaşayalım.

bisey anlaticam umarim ayip kacmaz ama hepimize yarari olacak bir sey
fransada yasiyorum ben
burda normal dogum sonrasi doktor seni masaja gonderiyor, bedava devlet tarafindan karsilaniyor
bu masaj vajinal masaj
dogumdan sonra yaklasik 10 seans gidiliyor .. butun arkadaslarim gitti bende gitmeyi dusunuyorum
bu masajlarda hic duydunmu bilmiyorum ama kegel egzersizleri ogretiliyormus sana
yani vajinadaki kaslari skp birakmani ogretiyorlarmis
tuvalete gidince cisini yapmaya basladigin an cisini durdur on saniye bekle ve geri yap bu sIktgin kaslar vajinadaki kaslarmis .. gun icerisinde insan bunu oturdugu yerde bile yapsa disardan belli olmazmis hem kaslari eskisi gibi olur
hemde hapsurunca filan idrar kacirma gibi sorunlari kalmaz hemde cinsel iliskiden tam zevk alabilirmis yani kisacasi dogumdan sonra tam ihtiyacimiz olan bir sey bu ..
dahada olmadi vajina daraltma ameliyatlari var yani artik herseyin bir cozumu var
sanki sezeryan olunca hersey eskisi gibimi oluyor karninda bi cizgi kaliyor ve sureklli hassas kaliyo o sezeryan yerin hele iki uc dogum yaparsan orayi dusunmek bile istemiyorum :((

dogumdan sonra vucudun 40 gunde toparlanıyor nıspeten..hersey normale dönuyor..eskısı gıbı oluyor merak edılcek bırsey yok..

Mrb. benim sorun normal doğum yapanlara.yardımcı olursanız sevinirim.ben hamişim herşey normal bende normal doğum istiyorum allah nasip ederse.fakat kafama takılan bi soru var.normal doğumda rahim ağzı ve rahim içi normale dönermi?eskisi gibi olmaz belki ama çok genişlermi acaba?26 yaşındayım ve eşimide düşünmem lazım.rahim içi genişlemesini istemiyorum ne yapabilirim. doğumdan sonra rahim daraltma ameliyatı varmı?offf kafam çok karışık sezaryanda istemiyorum ağrı sızı hissizlik göbek kalması falan kararsızım.bana yardımcı olun lütfen.önemli bir not daha benim ilk gecemde kanamam olmadı rahim içi esnekmiş.zaten ilk gecede hiç acı duymadım yani rahim içim çokta dar değil doğumdan sonra iyice açılmasından korkuyorum lütfen yazın....
Aksine benimki daha da daraldı normal doğumdan sonra

Back