merhaba arkadaşlar...öncelikle beni bilgilendiren cesaretlendiren tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkürler.....çok şükür doğum yaptım haziranın 3 de....tam 40+0 olduğum gece sancılar geldi....önce pek aldırmadım ama sonra saat tutmaya başladım...sancılar 7 dakikaya düştü ve şiddetlendi hemen yola çıktık....ile gittiğimde 1 cm açılma var dediler..yarın öğlene ancak doğurursun dediler...bizde gece için hastanede kalmamayı tercih ettik burdaki tavsiyelerden dolayı....birde hastane devlet hastanesiydi doktorum orada olduğu için...ama ortam tek kelimeyle iğrenç....akrabalara gittikten sonra orada doğum yapmaktan vazgeçtim...özel bir hastaneyi aradık çünkü sancılar beni çıldırtacak duruma geldi....epidural yapılmasa dayanacak güçte değildim....gece dörtte özel hastaneye gittik açılma 5 cm,epidural yapıldı,ondan sonra yediye kadar uyudum,sancılar var ama ben hiçbirşey hissetmedim...yedide ebe uyandırdı kızım kalk bebeğin geliyor açılman 10 cm diye....masaya aldılar...bebeğimin doğumunu sanki başkasının doğumu gibi hiç acı çekmeden keyifle ,ebeyle sohbet ede ede izledim....bugün 10. gün dikişlerin düzelmesine çok az kaldı....ve herkese kesinlikle tavsiye ediyorum....benim bünye biraz dayanıksız çıktığı için epidural yaptırdım,ama inanın en ufak bir yan etkisi yok,ne baş ağrısı yaptı nede tansiyon düşmesi.....tüm arkadaşlara hayırlı doğumlar diliyorum,Allah herkese anneliği yaşamayı nasip etsin....burda bana yardımcı olan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürler.....