• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum; vajinada unutulan gazlı bez

Merhaba hanımlar. Çok şükür bebeğim sağ salim dünyaya geldi...
36 haftaya kadar evime yakın diye devletin eğitim ve araştırma hastanesinde muayene oldum ancak eğitim hastanesi olduğu için hep gençler vardı bebeğin cinsiyetini sorduğumda "ben anlamam ama Allah bilir" denildi.
Bende bunun üzerine evime yakın özel bir hastanede muayene olmaya gittim. Açıkçası mükemmel bir ilgiyle karşılaştım yani ilk kez güler yüz, ilk kez tartıya çıkmam, ilk kez tansiyonumun ölçülmesi, bebeğimi ultrasonda görmem, kan grubumun sorulması, ve 36.haftada bi oğlumun olacağını öğrenmem. Bunların hepsi olması gerekenler biliyorum ama her gittiğimde bana sadece ilk gebeliğin mi diye soran hastaneden sonra çok iyi geldi.
Gelelim 38.haftaya ; benim ufaklığın ayakları sağda sırtı solda yan bi vaziyette karnımda durduğundan kafası çatıya yerleşmemişti bu yüzden doktor bana büyük ihtimal sezaryen dedi. Çok yürüyüş yaptım hatta tembel halimle evi baştan sona sildim süpürdüm belki çocuk aşağıya iner diye hatta doktora danıştım doğru mu yapıyorum diye adam bana "sen koşuyada katılsan inmez boşuna uğraşma" dedi. Yılmadım DİKKATLİ bir şekilde (bu kısmı büyük yazıyorum olurda uygulayan olur aman dikkat edin) sırtım dik bir şekilde tuvalete oturur pozisyonda çömdüm yavaşça kalktım bunu sabah-öğlen-akşam-gece 3er defa yaptım bebeğin yerleşmesi için. 14 aralık çarşamba kontrole gittim ve hiç hissetmeme rağmen sancım çıktı ve 1 cm açılmam vardı. Beni riske atmamak için yatış verdiler bebek yerleşmemiş yarın sezaryene alınacaksın denildi hatta hiç ayağa kalkmadan yatmamı yoksa sancılarımın düzensiz olacağı söylenildi. Saat 21de Hemşire çıktı odadan ben eşimin yanında dikkatlice çömdüm kalktım bunu 10 defa yaptım ve o akşam saat 23te ıkınmaya başladım hemşire geldi açılmama baktı ve bebeğin kafası çıkmak üzere tam açılman var dedi doğuma alındım suyum patlatıldı toplam 6 ıkınmadan sonra oğlum doğdu.
4 dikiş atıldı eve gittim bi hapşırdım 2 dikiş koptu 1 hafta geçti kanamam kesildi bu defa sarı pis kokulu bir akıntı geldi. Dikişler iltihaplandı diye düşündüm alkolle temizledim ardından batisorlu suyla temizledim saç kurutma makinesiyle kuruttum yok koku geçmiyor hem akıntı dikişlerden değil vajinamdan geliyodu. İnternetten araştırdım doğum sonrası idrar tutamama olmaması için gün içinde sanki idrarı tutar gibi yapıp 10a kadar saymamı sonra bırakmamı yazıyordu. Bende öyle yaptım ve vajinada bişey hissettim koştum aynayla baktım ve mercimek büyüklüğünde sert beyaz bi parça vardı cımbızla bi tuttum gazlı bez olduğunu fark ettim gece saat 3tü hemen acile gittik ve bana ilk sordukları soru nerde doğum yaptın?? Bende burda dedim hemen muayene ettiler ve gelen doktor bana senin doktorun kimdi dedi bende sizdiniz dedim adam gözlerini kaçırdı bi çıkardı ki bir elin uzunluğunda pamuğa sarılı gazlı bez içersi leş gibi koktu birazda kanamam oldu iyiki evde cımbızla hepsini çekmemişim.... Ahh ahh bende ne güzel sezaryen olmadım ya sezaryende içimde gazlı bez unutulsa diye düşünürken normal doğumda unutuldu offff ama çok şükür şimdi iyiyim kokuda yok dikişlerimde iyiye gidiyor. .. Doktoru şikayet etmedim niye yapmadım bilmiyorum. Biraz uzun oldu hem doğum hikayemi yazdım hemde başıma geleni. Kendime dert ettim hâlâ da kara kara düşünüyorum okuduğunuz için teşekkür ederim
Ayy okurken çığlık attım :KK57: Çok geçmiş olsun. Çok büyük sorumsuzluk ! Allah korusun haberlerde görmüştüm bir tane kadında da unutmuşlar , enfeksiyon tüm vücuduna yayılmış kadın ölmüştü :KK43: Neden şikayet etmediniz ?

Ben okurken psikolojim bozuldu koku kısmı da ayrı iğrençmis başımıza ne gelcek belli değil allah yardımcın olsun senle yavruna güzel bir yaşam dilerim cnm

Bacım ne ara okudun :oops: bilmiyorum doktor kedi gibi bakıyodu bide çok tonton bi amcaydı çok özür diledi. Aslında o an öyle korktum ki sanki ölücekmişim gibi titreyerek girdim odaya son kez bebeğimi kokladım emzirdim gözümde yaş psikoloji darmadağın sanırsam lohusalık böyle psikopat bi durum. ordan koşarak uzaklaştım ardıma bakmadan üff şuan bile etkisindeyim..
O tonton kedi gibi amca gibi doktorlar yuzunden canindan olanlar var bil istedim.

Sikayet etmediginiz adam bunun rahatligiyla devam edip belkide baska bir annede unutacak daha bilincsiz bir annede gitmekte gec kalan bir annede bir ananin canina bir bebegin annesine bir aileye sebep olacak yapmayin Allah askina sizin sadakaniz varmis ama baskalari o kadar sansli olmayabilir en azindan kendine gelmesi icin bir sorusturma atlatsin
Saglikla buyutun bebeginizi

bilerek isteyerek yapılmış bir şey değil tabi ki.

doktorun ihmali var. ama sonuçta doktor da insan. dalgınlık unutkanlık bi anlık ihmal olabiliyor.

kasıtlı bir şey olsa evet şikayet edin vs derdim ama doktor da özür dilemiş uzatmanın manası yok. bir daha daha da dikkatli olacaktır diye düşünüyorum.

neyse ki çocuğunuz siz sağlıklısınız ne güzel mutlu annelikler dilerim :)

Cok degisik yöntemleriniz varmis sizinde :) gecmis olsun ama sizin yerinizde olsam doktoru sikayet ederdim. Sonucta daha kotu sonuclarda olabillirdi

verilmiş sadakanız varmıs, gecenlerde bir haberde izledim ben de bir anne bu sebepten dolayı ölmüş dogumdan birkac ay sonra, karnında bez unutuldu diye. tüyler ürpertici. cok korkunc, kendiniz icin etmeseniz bile baskalarının da canı yanmasın diye lütfen doktoru sikayet edin.
yarın öbür gün haberlerde sizin doktorunuzun baska bir kurbanı icin "yeni dogum yapan anne, vajinasında unutulan gazlı bezden dolayı öldü" diye haber cıkarsa vicdan azabı cekersiniz ben söyleyeyim. ve cok buyuk bir vebal.

Ayy gerçekten çok kötü.. iyi niyetlisiniz neticede durumunuz da iyi.. valla ben şikayet eder miydim bilemiyorum. Çok geçmiş olsun. .

Çok büyük badire atlatmışsın geçmiş olsun

Lutfen sıkayet edın cok buyuk bır badıre atlatmıssınız gecmıs olsun bu yuzden olen taze anneler var buyuk gecmıs olsun

Öyle tepme durumu yok korkutma kendini. Biraz antibiyotik krem sürüyorlar olur da mikrop kapmasın vajina her duruma açık diye. Tabii ertesi sabah almaları gerekiyordu. Bence de konu sahibi şikayet etmelisin.

Ay elim ayağım boşaldı sanki bencede şikayet etsin ilk defa duydum bu gazlı bez falan normal doğumda doğuyor dikiyolar biliyorum bu kadar

Ay elim ayağım boşaldı sanki bencede şikayet etsin ilk defa duydum bu gazlı bez falan normal doğumda doğuyor dikiyolar biliyorum bu kadar
Ben yeni normal doğum yaptım. Dikiş olayı iğneden daha kolay çok ince bir uyuşturucu iğne yapıyorlar. Bir de gazlı bez koyuyorlar ama ne koyduklarını ne de aldıklarını fark etmiyorsun. Yapabilirsen normal doğum bebek ve senin için en iyisi. Motive olmak istersen açtığım konuyu okuyabilirsin.

Demek sikayet etmedin. Allah korusun zehirlenip ölebilirdin bu ihtimalde vardı dimi? Ben resmen sok oldum okurken. Gecmis olsun ki zor atlatmissin.

Öncelikle çok geçmiş olsun ama ben normal doğum yapmaktaki azminize bebeğinizi ve kendinizi doğuma hazırlama çabanıza soğukkanlılığınıza gazlı bezi buluşunuza hayran kaldım. İnsan kendi kendinin doktoru olmalı. Siz ıssız bi yerde kalsanız muhtemelen yalnız başınıza da doğurucakmışsınız.

çok geçmiş olsun şikayet etmeyin doktor zaten dersini almıstır tabi doktor bıraktıysa ebelerde bırakmıs olabilir ki doktor zaten onlarada iletmiştir durumu
hastanelerin yogunlugu mesai saatlerin uzunlugu hepsi dert ama size bahane değil tabi bu allahtan dikkatli bir anneymişsinizde fark etmişsiniz
sağlıklı uzun ömürlü gunleriniz olsun bebeğinizle

Ben yeni normal doğum yaptım. Dikiş olayı iğneden daha kolay çok ince bir uyuşturucu iğne yapıyorlar. Bir de gazlı bez koyuyorlar ama ne koyduklarını ne de aldıklarını fark etmiyorsun. Yapabilirsen normal doğum bebek ve senin için en iyisi. Motive olmak istersen açtığım konuyu okuyabilirsin.

Ay gerçekten çok istiyorum normal doğum yapmak bana bakicak pek kimse yok annem çalışıyor gelemez falan kendimi daha çabuk toplama lazım sezaryenden korkuyorum Kesik ten normal doğum istiyorum elimden geleni yapıcam bunun için mutlaka okuyacagim konunuzu

Back