• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum sonrası rahim sarkması acil cevap

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
49
İstanbul
normal doğum yapalı 5 sene oldu ancak zor bir doğum yaptım. ondan dolayı rahmim ve idrar torbam sarktı ve dolayısıyla rahmim dışarıda ve idrarımı da 5 senedir hiç tutamıyorum. artık doktora gitmeye karar verdim ancak bu durumuma hangi doktor bakar. ürolojimi, kadın doğum mu ? pazartesi için randevu aldım ürolojiden. acaba kadın doğumdanmı alsam ????

sorumun cevabını araştırarak buldum. galiba aramızda benimle aynı kaderi paylaşan kimse yok. inşallah da olmasın tabi. çok zor bi durum çünkü.

normal doğum yapalı 5 sene oldu ancak zor bir doğum yaptım. ondan dolayı rahmim ve idrar torbam sarktı ve dolayısıyla rahmim dışarıda ve idrarımı da 5 senedir hiç tutamıyorum. artık doktora gitmeye karar verdim ancak bu durumuma hangi doktor bakar. ürolojimi, kadın doğum mu ? pazartesi için randevu aldım ürolojiden. acaba kadın doğumdanmı alsam ????

Merhaba,
Bende ocak 2012 de normal doğum yaptım ve bende de rahim sarkması (idrar kesesi sarkması) oldu. Dışarı çıkmadı ama ayna ile baktığıda vajina girişinde görünüyor doktora gittim 2 aylık hap krem tedavisine başladı vajinadan içeri krem ve hap uyguluyorum, 2. kutuya geçtim çünkü herhangi bir değişiklik olmadı ayrıca kegel egzersizi yapıyorum hergün İdrar tutamama sıkıntım yok.Agustos ayında tekrar gıdıcem o zaman doktor nederse onu yapıcam. Sizin nasıl oldu hemen dışarımı çıktı yoksa aşama aşama mı yani benim gibi erkenden farketmediniz mi yada krem hap kullanmadınız mı? Çok korkuyorum ameliyat diyecek diye kızımı emziriyorum ve ameliyat derse napacağım kara kara onu düşünüyorum. Siz naptınız şu an durum ne?

Son düzenleme:
bende de var ama o kadar ileri değil öksürürken ve hapşırırken kaçırıyorum bu işe jinekolog ya da ürojinekoloji bakıyor istanbulda fuat demirciye muayene olacağım bi ay sonra bu işin duayeni o bakalım ne diyecek ameliyattan korkmuyorum o kadar zor ameliyatlar değil bunlar zaten bende deformasyon da var onun da toplanması gerekiyor bir iki operasyon şart bakalım sonucu yazarım

bende de var ama o kadar ileri değil öksürürken ve hapşırırken kaçırıyorum bu işe jinekolog ya da ürojinekoloji bakıyor istanbulda fuat demirciye muayene olacağım bi ay sonra bu işin duayeni o bakalım ne diyecek ameliyattan korkmuyorum o kadar zor ameliyatlar değil bunlar zaten bende deformasyon da var onun da toplanması gerekiyor bir iki operasyon şart bakalım sonucu yazarım
Benimde 2. Doğum da başlayan rahim sarkması oldu. Korkudan 2. Doğum u sezaryen ile yaptım. Doğum yapalı 2.5 ay oldu. Bundan sonra ne yapıcam. İdrar kaçırma yok ama bundan sonra cinsel ilişki den de korkuyorum artırır diye siz ne yaptınız.

2 sene oldu ateş karatekeye ameliyat oldum istanbul bağdat caddesinde muayenehanesi var her iki sorunundan da kurtuldum şimdi çok memnunum

Teşekkürler cevap için benim idrar kaçırma yok ama muayene den de çekiniyor um inşallah toparlanma gerek kalmaz yeni doğum yaptım için

Seli 54 gecmiş olsun.bendede rahim sarkmadı var elime geldiğini hissediyorum.nasıl ameliyat oldun biraz anlatırmısın

Başka böyle sorun yasayan vamı....doktora gitmeye korkuyorum kötü bişey der diye....

Cnm iyileştinmi ,üstünden çok zaman geçmiş ama bndede aynı problem var galiba

Seli54 ates beye ameliyat kac liraya mal oldu acaba. Bende arastirdim ve bütün kapilar ona cikiyor. Ancak 15 binlira gibi ciddi rakamlar duydum. Bilgilendirirsen cok sevinirim.

Benimde 2. Doğum da başlayan rahim sarkması oldu. Korkudan 2. Doğum u sezaryen ile yaptım. Doğum yapalı 2.5 ay oldu. Bundan sonra ne yapıcam. İdrar kaçırma yok ama bundan sonra cinsel ilişki den de korkuyorum artırır diye siz ne yaptınız.
Merhaba. Siz yazalı çok olmuş ama şuan hamileyim 14 haftalık ve rahim sarkması var. Rahmim 3-4cm kadar dışarı çıkıyor ve karşıdan bakınca görünüyor. Bu 2. Hamileliğim. İlkinde de az az oluyorsu. Geri çekiliyordu. Doktora söylüyordum muayene ediyordu ama maalesef geri cekilmiş olduğu için hep bir sorun yok dedi. Ben de o zamanlar rahim sarkması ne bilmiyordum. Şimdi 2. Ye hamileyim ama bu sefer durum daha ciddi. Siz neler yaptınız. Durumum riskli mi.

Merhaba. Bende de aynı durum var hala buralardaysaniz lütfen cevaplayın?ne yaptınız? Geçti mi ?

Merhaba bende 1ay oldu doğm yapalı eline değiyor birşey, korkuyrm sarkma da böyle bişey olurmu acaba yoksa rahim daha toparlanmadmı sizde Ne gibi belrtler var

Bmbm merhaba. Hamileliğinizde Rahim sarkması olduğunu yazmışsınız . Hamileliğiniz nasıl geçti bir sıkıntı yasadınızmı acaba. Umarım sorun olmamıştır. Çok geçmiş olsun.

Merhaba bende 1ay oldu doğm yapalı eline değiyor birşey, korkuyrm sarkma da böyle bişey olurmu acaba yoksa rahim daha toparlanmadmı sizde Ne gibi belrtler var
Aynı durumdayım kegel oneriyorlar ama çare olur mu bilmiyorum. Ameliyatsız mesane veya rahim sarkması nasıl düzelir en azından baskı hissi nasıl azalır? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Back