Normal dogum sonrasi dikislerin tutmamasi :(

Chen31

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
4.971
6.671
Kizlar bundan 28 gun once epidural normal dogum yaptim. Dogumum cok zor gecti. Epiduraldan dolayi ikinma hissi gelmedi sancilari hissedemedim ve ikinamadim dolayisiyla. 40 dk ugrastik en son ebeler karnıma bastira bastira dogurttu. Sonrasında dikislerim 2 saat surdu ve kan kaybindan bayildim. Su an 1 ay olmasina ragmen hala yuruyemiyorum oturamiyorum. Her wc den sonra dikislere batikonla pansuman yaptim. Doktorun verdigi kremleri surdum ama hala duzelmedi. Bugun baska bir kadin dogum doktoruna gittim. Ic dikislerin kaynamamis 1.5 cm aciklik kalmis dedi. Kendi kendine kaynar ama goruntu kotu olur, eskisi gibi olmaz islevi dedi. 3 ay sonra tekrar operasyon yapmamiz lazim dedi. Çok moralim bozuldu ya ben simdi o aciklik ile mi yasicam boyle bi durumla karsilasan var mi lutfen moral verin.

bende 2.5 ay önce doğum yaptım benimde dikiş yerlerim hala ağrıyor sanırım benimde sıkıntı var operasyon ile düzelecekse hiç üzülmem ilişki sırasında aşırı gemisinde mevcut bu durum eşim ve beim için oldukça üzücü bir yoluna bakciaz inşallah düzeliriz bakalım bana yarın ne diyevek

Mesajini simdi gordum canim, dis dikislerde sertlik yok benim ama esimle bir kez birlikte olduk sadece, gevsemis gibi geldi bana. Esim bisey demedi ben de sormadim ama uzuldum sizde durumlar nasil?

Mesajini simdi gordum canim, dis dikislerde sertlik yok benim ama esimle bir kez birlikte olduk sadece, gevsemis gibi geldi bana. Esim bisey demedi ben de sormadim ama uzuldum sizde durumlar nasil?
3 ay oldu ancak fazla gelişme yok esin daha iyi diyor ama benim tarafimdan pek birşey kalmadı çok üzülüyorum iyileşince düzelir belki diye umuyorum.hala epizyo yerim ağrıyor sert ve acı ve uyuşukluk var sezeryan yerim bile öyle uyuşuk olmamıştı nasip mis bazı şeyler

Bende normal doğum yaptım ..saatler suren sancıların ardından güç bela doğurdum .. Dikiş yerlerim yumruk gibi sisti .. Hissizlikten uyusturulmadan dikildi belki ondandir.. 2. Hafta tam ayağa kalkar gibi oldum sonra evim 5. Kat indim çıktım birazda dışarda yürüdüm dikiş açılmış tekrar dikiş olur diye baya korktum .dr kendi kaynar dedi .. 1 ay kendime de bebeğe de bakacak durumum olmadu.neyseki geldi geçti. Simdi oğlum 16 aylık . Baya toparladı inşallah daha da toparlar.. Hafif sarkmalar var dr gelirsin dedi gitmedim idrar kaçırma problemim falan olmuştu doğum sonrası gaz kaçırma ... Berbat günlerdi .. Kegel egzersizi yapın tavsiyem dir. Ben faydasını gördüm

Ya idrar kaçırma problemi bende de var . Bu durum aşırı üzdü hatta burda konu açacaktım utandım açamadım şuan 10 gün oldu Doğum yapalı , ilk 3-4 gün berbat durumdaydım kendi kendine akıyordu . Şimdi çok sık tıvalete gidiyorum gitmediğimde yine akmaya başlıyor düzelir mi sizce

Mesajını zi yeni gördüm. Evet çok moral bozucu ... İdrarı en azından sadece siz biliyorsunuz gaz kaçırma emin olun daha berbat. Yer yarilsa da içine girsem diye çok düşündüğüm diledigim olmuştur. Doğum sonrası yapilacak tek şey egzersiz .. Düzelir.. Aklınıza geldikçe bıkmadan usanmadan egzersiz yapın emin olun geçiyor

Bende normal dogum yaptım çok fazla yırtık vardı birinci dikisim tutmadı ikinci dikişi atıldı o da tutmadı artık napicagini bilmiyorum yemin ederim normal dogum yaptığıma pişman oldum erken yaşta kadınlığım bitmiş gibi hissediyorum napicagimi bilmiyorum çok kötü bir durum simdi ki aklım olsa sezeryan yapardim

Geçmiş olsun. Doğum yapalı 4.5 sene oldu inanın hala eskisi gibi olmadı. Doktor görünüm ve işlev olarak normal olduğunu söylüyor ama ben cinselliği eskisi gibi hissedemiyorum maalesef ama zamanla düzeliyor üzülmeyin. Eskisi gibi olmasa da yeni doğum yapmış halinden çok çok daha iyi.

Toparlama ameliyatı nasıl oluyor acaba onu mu denesek

Toparlama ameliyatı nasıl oluyor acaba onu mu denesek
İyileşmesi 6-8 hafta sürüyor diye okumuştum ama düşünülebilir. İkinci çocuk fikrinden tamamen vazgeçersem olabilir şu an acaba kardeş yapar mıyız yapmaz mıyız emin olamıyorum. Gerçi tekrar normal doğum yapmak asla istemem de :)

Bende normal dogum hayatta düşünmüyorum sancısı bile çok zordu ölücem zannetmiştim simdi bide dikişinin acısını cekiyorum

Benim değil ama ablamın başına geldi ilk doğumu öok zor olmuştu 38 saat sürdü suni sancı üstüne suni sancı zorla dopurttular bebeği sonra 20 ye yakın dikişi vardı 5 yıl geçti aradan doktora gitti problemler var diye doktor demiş yanlış dikim yapılmış arada açıklık var tekrardan operasyon lazım

Geçmiş olsun peki dikiş yerlerinden vajenden kanama oluyor muydu hiç sadece büyük tuvalet yaparken vajen girişimdiden kan geliyor dikişlerim düştü ama orası kırmızı yara gibi yaşadınız mı böyle bir şey

Merhaba bende bu ayın 3 de normal doğum yaptim alttan dikiş yaptilar ilk dört gün iyiydi fakat sonradan dikislerim enfeksiyon kaptı ve açılma oldu . Sağlık ocağına gittim ebe mutlaka hepsinin kazilip tekrar dikilmesi lazım yoksa tutmaz dedi . Doğum yaptığım hastaneye gittim zaten doktoru görmedik bile acil ebesi açılan dikişleri gene dikti . Fakat beş gün olmasına rağmen hala bi iyilesme belirtisi yok aksine biraz açılma var ben korkudan ölüyorum ya gene kötü olursa diye

Çok geçmiş olsun bir kadın doğum uzmanına gidin isterseniz daha iyi olur.

Arkadaşlar benimde doğumdan sonra dikişlerim açıldı, tekrar dikildi, 9 gün geçti ekrar dikilmesinin üzerinden ve dikişlerimden hafif kan geldi bugünn nedendir sizce korkuyorum

Yorumu okuyunca dikkatimi çekti sezeryan sonrası normal doğum mu oldu sizinki ? Hep normal doğum yapmak istedim içimde kaldı. Gerçi yorumlara bakınca dikis olayı sezeryandan fena gibi gözüküyor

Merhaba hanımlar, 31 martta doğum yaptım. Zor bir doğum oldu. Alttan dikiş atıldı. 4.gün aşırı ağrı vardı, baktığımda dikişlerimin açıldığını farkettim. Ertesi gün doktoruma gittim. Evet dikişlerin açılmış ama şu an tekrar diksem de tutmaz dedi ve bantlama yöntemi ile tutturacağız dedi.
RİF adlı ilacı o bölgeye sıkıp epizyo yerini bir araya getirip bantlayacağız. Bunu hergün yapacaksın hatta açıldıkça. Tamam deyip eve geldik. Şimdi dünden beri yapıyoruz ama günde en az 3 kere, çünkü açılıp duruyor bant. Açılınca yeni kesi atılmış gibi açık görünüyor orası.
Böyle yaşayan ve tedavisini bu şekilde yapan var mı? Bana biraz moral verin, bu şekilde yapıp iyileşen oldu mu gerçekten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…