Normal doğum sonrası ağrı

jarebom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
251
142
103
Arkadaşlar 19 gün önce suni sancı ile 38+4 günlükken doğum yaptım. Yaklaşık 2 saat süren bir doğumdu. Malesef epizyotomi uygulandı. Kaç dikişim var bilmiyorum. Şuan dikişlerim daha iyi durumda ama vajinamda özellikle ayaktayken sızı şeklinde ağrım var. Bu durum beni çok korkutuyor. Hiç geçmiyecek mi diye endişeleniyorum. Sezaryan olmadığıma çok pişmanım. Benimle aynı tecrübeyi yaşayan arkadaşlarım ağrınız oldu mu ne kadar sürdü?

Bir akrabamiz oldu bebek çok iriydi 4.500 Gr dı. 8 dikiş atılmıştı normal de bu kadar olmazmış ama şuan gayet iyi doğumdan sonra bazı krem ve o bölgeyi yıkaması için suya karıştırılan bişey kullandı. Çabuk toparladı sizin için henüz erken her şey geçer kafanıza çok takmayın o bölge çabuk iyileşen bir yapıya sahip buna dayanamiyorsaniz sezaryan daha zor daha fazla dikişi var yani onu sezaryenle karşılaştırmayın bile

jarebom jarebom geçen sene suni sancıyla doğum yaptım, bende kaç dikişim vardı bilmiyorum dr söylemedi ama o dikişler beni mahvetti normal doğum yaptığıma pişman olmustum ama şimdi iyi ki normal olmuş diyorum şükürler olsun hiç ağrı sızı olmuyor

Enfeksiyon olabilir dra gidip tahlil yaptırmanızda fayda var

Merhabalar. Epizyo genelde her doğumda yapılıyor ne yazık ki. Benim de ilk doğumumda yapılmıştı, ikinci doğumum çok hızlı olunca epizyo yapılmadı ama doğumda oluşan yırtıkları onardı doktorum, yani yine dikişim vardı. Dikişlerin sızlaması çok ama çok normal. Özellikle dikişler kurudukça düşmeye yakın çekilme hissi gibi bir his yaratıyor.

Kendinize zaman verin, çok zorlamayın vücudunuzu. Dikişlerinizin bakımını da ihmal etmeyin.

Merhaba doğumdan sonra ağrı ve sızı larin olmasi cok normal zamanla geçiyor dikisler iyilestigi içinde sizi oluyor ilk dogumumda bende de dikiş vardi hareketlerinize ve ağır kaldirmamaya dikkat edin

Merhabalar. Epizyo genelde her doğumda yapılıyor ne yazık ki. Benim de ilk doğumumda yapılmıştı, ikinci doğumum çok hızlı olunca epizyo yapılmadı ama doğumda oluşan yırtıkları onardı doktorum, yani yine dikişim vardı. Dikişlerin sızlaması çok ama çok normal. Özellikle dikişler kurudukça düşmeye yakın çekilme hissi gibi bir his yaratıyor.

Kendinize zaman verin, çok zorlamayın vücudunuzu. Dikişlerinizin bakımını da ihmal etmeyin.
1 ay oldu ama ayağa kalkınca ve yere oturunca çok sızım oluyor. Bebeğimle ilgilenirken çok zorlanıyorum. İnşallah dediğiniz gibi geçer.

Merhaba doğumdan sonra ağrı ve sızı larin olmasi cok normal zamanla geçiyor dikisler iyilestigi içinde sizi oluyor ilk dogumumda bende de dikiş vardi hareketlerinize ve ağır kaldirmamaya dikkat edin

1 ay oldu ayaktayken ve yere oturunca çok zorlanıyorum umarım çabuk geçer bebeğim çok yoruyor böyle olunca çok zorlanıyorum.

Enfeksiyon olabilir dra gidip tahlil yaptırmanızda fayda var

İdrar kültürü ve tam idrar verdim dün. İdrarımda lökosit çok yüksek çıktı daha doktorumla irtibat kuramadım. İdrar enfeksiyonuda yapar mı böyle ağrı?

İdrar kültürü ve tam idrar verdim dün. İdrarımda lökosit çok yüksek çıktı daha doktorumla irtibat kuramadım. İdrar enfeksiyonuda yapar mı böyle ağrı?
Ben Doğumdan 1 ay sonrası geçmeyen şiddetli ağrı şikayetiyle gittim dra yere eğilemiyordum sürekli bir sancım vardı ve yoğun enfeksiyon çıktı antibiyotik tedavisiyle rahatladım çok zor bir süreç

Ben Doğumdan 1 ay sonrası geçmeyen şiddetli ağrı şikayetiyle gittim dra yere eğilemiyordum sürekli bir sancım vardı ve yoğun enfeksiyon çıktı antibiyotik tedavisiyle rahatladım çok zor bir süreç
Çok geçmiş olsun bende çok korkuyorum hiç geçmiyecekmiş gibi geliyor. Zorlu bir hamilelik geçirdim rahim ağzı yetmezliğinden dolayı yattım hep bide bu durum yıprattı beni baya.

Çok geçmiş olsun bende çok korkuyorum hiç geçmiyecekmiş gibi geliyor. Zorlu bir hamilelik geçirdim rahim ağzı yetmezliğinden dolayı yattım hep bide bu durum yıprattı beni baya.
Allah size de şifa versin doktorunuzla görüşün mutlaka geçecektir tedavisi vardır 🌸

Back