namık erdem im uslu uslu doğdu...
21 kasım 2011 aksamı yarım saatlik yürüyüşümü yaptım gece 10da duşumu aldım..eşimin yanına yatağa gittim..tam biraz kitap okuyayım diye uzanınca bir den yatakta ıslaklık bacaklarımın arasında durduramadıgım ılık bir sıvı hissettim..hemen ayağa kalktım devam ediyordu..eşime bu su olabilir mi dedim..ama anlamamak zaten mümkün değildi.suyum gelmişti 38+2 de...
sakince baya bi akmasını bekledik.giyindik.eşyalarımızı aldık egepol hastanesini aradık..egepolde o gece nöbetçi kadın doğumcu hakan sabırlı ydı.bizde madem nezahat hanım yaptırmıcak dogumu bende evimin yanındaki medikal park a gideyim dedim.hazırlandık 22 kasım gece yarısı saat 00:30 medical park a gittik.acil de indik arabadan ben şarıl şarıl akar vaziyette ulaştık..
cok kötüyüm suyum geldi ve hala gelmeye devam ediyo dedim..adam suratıma baktı..baktı...beyfendi dogum yapıyorum dedim..bizde kadın dogum acili yok ki..burada bi şey yapılamaz dedi..kal olduk..ne yani dedik...ölelim mi..yani 2 3 dakika adam bize biz adama sular yere akar ve bakar vaziyette durduk.adam en son medical park ta dogum için yapılacak bi şey yok dedi adam gidebilirsiniz dedi ve inanılmaz bir şaşkınlıkla arabamıza bindik..rezillllllik...
20 dakika sonra egepoldeydik..durumu anlşayan acilciler hemen beni hasta odalasına aldı.kıyafetlerim cıkarıldı...hasta dosyam nst lavmanım hersey büyük bi profesyonellik ile ebe hemşire tarafından sakince yapıldı..ve doktora telefonda bilgi verildi.doktorda nst ye baglı acılma olacagı vakit gelecegini söyledi..ben sabah 8 e kadar nst ye baglı sancısız bir sekilde bekledim..bebek saglıklı idi ve her saat bası catıma bakılıyordu. vee 8 de sevgili doktorum nezahat hanım mesaiye gelip beni hakan beyden devraldı..
saat 9 suları suni sancı verilmeye baslandı..ölüm gibi bi şeydi..olmayan sancıya suni sancı vermek...off off..epidural aralıgım gelince epiduralim yapıldı ve normal doğum açılması için bekleme başladık..
saat 13 de doguma cıkarıldım..epiduralim arttırıldı.nezahat hanım ve ebe geldi.dogum basladı..baslaması ile bitmesi zaten bir oldu.. mükemmel bir normal doğum yasadım..5 dakika sürmedi..nezahat hanım gibi bir doktor görmedim.. aynı anda 3 normal doğum yaptırdı..bi ona bi bana bi şuna gide gele 5 dakikada 3 normal doğum oldu bitti...beni dogum masasına bile ayaklarım tutmadıgı için o çıkardı..mükemmel bi doktor..normal doğumu bir kez olsun sezeryana cevirmeyi düsünmedi..hep bekledi..sabırla saatlerce..
Allah ondan razı olsun..muhabbet ede ede dogumumu yaptırdı...daha ne diyim...simdi iyiyiz..oğluşumla sağlıklı bir sekilde evimizdeyiz..darısı tüm anne adaylarının basına...
eda cım bir kac gün sonra cevap yazayım sana su aN afallamış durumdayım.bebek basından ayrılamıyorum..çok güzel senin adına sevindim canım masaallah,bende 31+1 deyim,şimdiden heyecan bastırdı,normal düşünüyorum,benım hastanemde epidural yok malesefbirde doğum yaptıktan hemen sonra gönderiliyorlar mı eve,ayrıca doğum cantanda neler vardı en gerekli seyler neler,ben googleden bakıyorum bırsuru ıvır-zıvır seyler,neler götürmelıyım canım,hem kendım hem bebek ıcın???
eda cım bir kac gün sonra cevap yazayım sana su aN afallamış durumdayım.bebek basından ayrılamıyorum..
sana tam malzeme listesini kendi yaşadıklarıma dayanarak yazayım buraya..
pazartesi filan ancak yazarım..
sana da simdiden hayırlı doğumlar..
epıdural alana kadar kı 4 cm acıklıkta canınz bı haylı yanmıs eger almayıp 10 cm e kadar bekleseydınız o ana kadar cektıklerınızın 1000 mıslını cekecektınz.. epıdural normal dusunenler ıcın cok kolaylık verıcı bır yontem hatta baslı basına mucıze ...
bende normal yaptım..ordan bılıyorum ... :)
maasallah..oglunuzu saglikla büyütün insallah..benim bebisim de cok minik olmasina ragmen simdiden dogum arastiriyorum ve epidural iclerinde en mantiklisi olmustu..örneginizle de pekismis oldu düsüncelerim tesekkürlerrr
Biz 2 gece refakatçi fe ben oda süsü epidural fotograf çekimi ne 760 ödedik canimhayırlı olsun oğlun arkadaşım egepolde ne kadar ödediniz ücret neydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?