normal doğum örneği...

edibe85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
1.035
7
0
İzmir
namık erdem im uslu uslu doğdu...

21 kasım 2011 aksamı yarım saatlik yürüyüşümü yaptım gece 10da duşumu aldım..eşimin yanına yatağa gittim..tam biraz kitap okuyayım diye uzanınca bir den yatakta ıslaklık bacaklarımın arasında durduramadıgım ılık bir sıvı hissettim..hemen ayağa kalktım devam ediyordu..eşime bu su olabilir mi dedim..ama anlamamak zaten mümkün değildi.suyum gelmişti 38+2 de...
sakince baya bi akmasını bekledik.giyindik.eşyalarımızı aldık egepol hastanesini aradık..egepolde o gece nöbetçi kadın doğumcu hakan sabırlı ydı.bizde madem nezahat hanım yaptırmıcak dogumu bende evimin yanındaki medikal park a gideyim dedim.hazırlandık 22 kasım gece yarısı saat 00:30 medical park a gittik.acil de indik arabadan ben şarıl şarıl akar vaziyette ulaştık..
cok kötüyüm suyum geldi ve hala gelmeye devam ediyo dedim..adam suratıma baktı..baktı...beyfendi dogum yapıyorum dedim..bizde kadın dogum acili yok ki..burada bi şey yapılamaz dedi..kal olduk..ne yani dedik...ölelim mi..yani 2 3 dakika adam bize biz adama sular yere akar ve bakar vaziyette durduk.adam en son medical park ta dogum için yapılacak bi şey yok dedi adam gidebilirsiniz dedi ve inanılmaz bir şaşkınlıkla arabamıza bindik..rezillllllik...
20 dakika sonra egepoldeydik..durumu anlşayan acilciler hemen beni hasta odalasına aldı.kıyafetlerim cıkarıldı...hasta dosyam nst lavmanım hersey büyük bi profesyonellik ile ebe hemşire tarafından sakince yapıldı..ve doktora telefonda bilgi verildi.doktorda nst ye baglı acılma olacagı vakit gelecegini söyledi..ben sabah 8 e kadar nst ye baglı sancısız bir sekilde bekledim..bebek saglıklı idi ve her saat bası catıma bakılıyordu. vee 8 de sevgili doktorum nezahat hanım mesaiye gelip beni hakan beyden devraldı..
saat 9 suları suni sancı verilmeye baslandı..ölüm gibi bi şeydi..olmayan sancıya suni sancı vermek...off off..epidural aralıgım gelince epiduralim yapıldı ve normal doğum açılması için bekleme başladık..
saat 13 de doguma cıkarıldım..epiduralim arttırıldı.nezahat hanım ve ebe geldi.dogum basladı..baslaması ile bitmesi zaten bir oldu.. mükemmel bir normal doğum yasadım..5 dakika sürmedi..nezahat hanım gibi bir doktor görmedim.. aynı anda 3 normal doğum yaptırdı..bi ona bi bana bi şuna gide gele 5 dakikada 3 normal doğum oldu bitti...beni dogum masasına bile ayaklarım tutmadıgı için o çıkardı..mükemmel bi doktor..normal doğumu bir kez olsun sezeryana cevirmeyi düsünmedi..hep bekledi..sabırla saatlerce..
Allah ondan razı olsun..muhabbet ede ede dogumumu yaptırdı...daha ne diyim...simdi iyiyiz..oğluşumla sağlıklı bir sekilde evimizdeyiz..darısı tüm anne adaylarının basına...

Tebrik ederim. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Seninki gibi doğum hikayeleri, insanların sezaryene kaçmalarını engelleyecek. Harikasın. Güle güle büyüt yavrunu

Maşallah canım.Rabbim yavruna da sana da sağlık sıhhat versin.Normal doğum yapan biri olarak böyle güzel doğum hikayeleri okumak mutlu ediyor beni

epıdural alana kadar kı 4 cm acıklıkta canınz bı haylı yanmıs eger almayıp 10 cm e kadar bekleseydınız o ana kadar cektıklerınızın 1000 mıslını cekecektınz.. epıdural normal dusunenler ıcın cok kolaylık verıcı bır yontem hatta baslı basına mucıze ...

bende normal yaptım..ordan bılıyorum ... :)

maasallah..oglunuzu saglikla büyütün insallah..benim bebisim de cok minik olmasina ragmen simdiden dogum arastiriyorum ve epidural iclerinde en mantiklisi olmustu..örneginizle de pekismis oldu düsüncelerim tesekkürlerrr

muhteşemmm! Allah analı babalı büyütsün..

bende normali çok istiyorum, herşey yolunda gider bizde de inşAllah..

çok güzel senin adına sevindim canım masaallah,bende 31+1 deyim,şimdiden heyecan bastırdı,normal düşünüyorum,benım hastanemde epidural yok malesef birde doğum yaptıktan hemen sonra gönderiliyorlar mı eve,ayrıca doğum cantanda neler vardı en gerekli seyler neler,ben googleden bakıyorum bırsuru ıvır-zıvır seyler,neler götürmelıyım canım,hem kendım hem bebek ıcın???

eda cım bir kac gün sonra cevap yazayım sana su aN afallamış durumdayım.bebek basından ayrılamıyorum..
sana tam malzeme listesini kendi yaşadıklarıma dayanarak yazayım buraya..
pazartesi filan ancak yazarım..
sana da simdiden hayırlı doğumlar..

pekı canım cok tesekkur ederım,genede zaman ayırıp cevap verdın,kolay gelsın ,tatlı telasa bunlar :)) ah benım bebısımde bır gelse:)

Suni sancı verildiği için çok acımış. Yoksa doğal sancıları insanlar ölüm gibi diye tarif etmiyorlar. Normal doğum yapacaklar korkmasın.. Allah herşeyin dayanma gücünü de veriyor..

maasallah..oglunuzu saglikla büyütün insallah..benim bebisim de cok minik olmasina ragmen simdiden dogum arastiriyorum ve epidural iclerinde en mantiklisi olmustu..örneginizle de pekismis oldu düsüncelerim tesekkürlerrr

Epidural doğum şekli değil, anestezi şeklidir.. Sanırım bazı hastanelerde yapılmıyor. 4-5 cm açıklık olana kadar da verilmiyor. Doğumun en uzun safhası da 4 cm olana kadar ki kısım. Ama epidural yüzyılın icadı bence de.. Benim doktorum da hastane seçimini epidurali yapacak anesteziste göre seçiyor. Çok önemliymiş. :44:

hayırlı ugurlu olsun alllah analaı babalı büyütsün canım

Canimcim dun oglusumuU sunnet ettirdik de onunla uğraşıyorum hala bu hafta ici hastane icin gerekli malzemeleri yazayım soZ hatta bana mail adresini ver oraya yollayayim

namık erdem im doguma giderken....
normal dogum için hastane ve öncesi sonrasında işinize yarayacak tüyolar...
aniden suyumun gelmesi ile 38 + 2 de gece yarısı hastaneye gittik 2 gün yatışlı bir normal doğum maceram oldu ...
gelin size neler yanınızda bulundurmanız gerekli onları yazayım..
1..anne valizi..ufak bir valiz veya canta yeterli..
2..hastaneye giderken giyeceğiniz alt üst normal gündelik kıyafetiniz hazır bulunsun bi kösede..
3..hastaneye adım atar atmaz rahat bir terlik lütfen..
4..tabi giderken üşümemek için kaban ya da manto..
5..taa hastane cıkısı için gayet normal ve rahatından bir adet kıyafet..normal dogum oldugu için eski kıyafetlerinizden özgürce seçip valizin en alt kısmına koyun..
6..ha bu arada tüm takı ve tokaları cıkarıp gidin olur mu..hemsireler hemen cıkartıyor..ben o telaşla altın kolyemi hastanede kaybetmişim..
7..terlikleri giydik..ebe gelip mavi bir arkadan baglamalı kumas giydiriyor bekleme sürecinde ..o yüzden rahat olun..güzel ve mis gibi geceliklerimiz batmayacak..
8..lavman yapıldı.ebeler saat bası muayeneye geliyor alttan..hadi o zaman en rahat ve sonrasında atılacak çöp olacak içimiz gitmeyecek 2 kilot alalım yanımıza doya doya kirletelim..
9..kagıt rulo havlular..suni sancıda aglıyoruz çünkü..gözyaslarımızı ancak o siler..
10..2 gün için 5 adet en büyügünden 5 adet normal zamanda kullandıgınız kadın pedi..yeter de artar bile..
11..anne doguma gitti geldi..hadi cicileri giy diyorlar..aman haa giyeceginiz kıyafetiniz kan olacak..o yüzden cok kıymetli olmayan bir gecelik giymekte fayda var..bu asamada yeniden atmaktan cekinmeyeceginiz eski kilotlarınızdan 2 tane giyin gitsin..çünkü baticon ve kanamadan zaten rezil rüsva oluyorlar..doktor gelip yara ve dikişleri inceledigi için yatak ta bile hala koruyucu pet oluyor..yani paaklı giyinmeye devam..
12..konuklar geliyor hastaneye..o zaman güzel bir gecelik bulundurmakta fayda var..üzerine sabahlık.
13..belinizi hafif saran korse türü bir kiloda bile izin var..biraz daha temiz bir kiloda gecebiliriz cıkıs günü..
14..2 adet gecelikle uyumlu corap..
15..bebek şekerleri bi kösede beklesin..
16..bebek çantası...
17..2 adet hastane çıkısı yeterli canlar..ama tam takım olsun..üzerine yapıveriyo bebişler pipiyi serbest bulunca..
18..4 adet 1 numara bebek bezi..
19..pişik önleyici krem..daha ciltleri yok ki kuzuların..
20..alt değiştirirken ıslak mendil ve kuru bir klasik mendil..aman bebişlerin altını nemli baglamayalım..pişik onları cıldırtır..
21..hastane çıkısı için port bebe ya da kundak..
bu kadar aklıma gelenler..daha varsa ekleyebilirsiniz..
normal dogumda sütünüz gelir..ısrarla verin..biberon ve hazır mama almayın bile derim..çaresiz kalın ısrarla verin..bi aldı mı geliyo zaten..

Rabbim bebişine uzun ömür nasip etsin canım çok güzel bir doğum yapmışın darısı başıma inşallah

ay ne güzel hep böyle olsa dogum hikayeleri :))
ben normal dogumdan korktugum için sezeryan dusunuyorum
ama bi yandan aklımda bu doğum seklı var cesaret edebilirsem
Allah analı babalı büyütsün tebriklerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…