• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum muu? aslaa..! diyenler baksın lütfen

beyazmelek0116

Yiğit eymenimmmm
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
866
1.110
113
33
merhaba anne adayları. doğum hikayemi hep paylaşacağım diyordum.nasip bu güneymiş.
sat 25 agustos 2014... beklenen doğum 1 haziran 2015 di.
normal doğum tabiki kolay değildir ama ben hep normal doğurmak istiyordum. hatta herkes normal doğumdan korkar bende tam tersi kesilmekten ( sezeryandan yani ) :KK64:
doğum hikayem uzun ama kısaltarak yazacağım...
eşimin görevi gereği gdoğuda ilçede görev yapıyoruz. burdaki devlette doğum yapmak istemiyordum. eşimin memleketine adanaya gittim 38. haftada. son anda karar verdiğimiz için biraz gec gittim
eşim malesef beni bırakıp işe dönmesi gerekiyordu. bende doğuma girmeden eşimi görmek istiyordum.
neyse bebişimi beklerken kvalide ve görümcem doğum şekli konusunda moralimi bozuyorlardı. nasıl mı...
sanki anlaşmışlar gibi bi sabah o , diğer sabah o, kahvaltıda yok efendim rüyalarında görmüşler normal doğumda bebeğimi kaybediyomusumda, ısrar etmemeliymişimde sezeryan olmalıymışım. bende daha günümün dolmasına var, bebğimde herhangi bir problem yok demeyin böyle desemde " ya bebeğime bişey olursa kendimi affetmem diye dşünmeye başladım sayelerinde" ama onlara ALLAH ın izniyle bebeğime hiç birşey olmayacak,bende çatır çatır doğurcam diyodum :KK76:

29 mayıs günü eşim adanaya dış göreve geldi :))) ilk defa dış göreve gittiği yani yanıma geldiği için çok mutluydum. 1-2 gün izin aldı. bikaç gün içinde doğum olmazsa sezeryan randevusu alırız dedi :110:

eşim 29 mayıs cuma günü sabah 8 den akşam 9 a kadar görevdeydi. 10 a doğru geldi eve. sohbet muhabbet derken, çok yorgunum canım yatalım mı dedi. benimde son zamanlarda heyecandan oğluşumla konuşmaktan gec uyuyordum. yanına uzandım tabletten beyaz show u izlemeye başladım :KK53:
gece 1 buçuk 2 gibi uyumaya niyetlendim ama belimde ve karnımda hafif agrı vardı.
genelde doğumdan önce nişan yan kanama veya su gelir derler. wc ye gidip baktım, bişey yok...
uyumaya çalışıyordum ama uyuyamıydum. bi sağa döndüm bi sola ama çok hafifti ağrılar.
hava aydınlanmaya başlıyordu ben hala uyuyamadım. eşimi uyandırsam mı diye düşünüyodum ama sonra " zaten çok yoruldu uyandırmayım" diyodum. derken saat 5 buçuk oldu. "canım kalkar mısın" dedim. bi panikle kalktı "sancın mı var aşkım" dedi. "yok ama hafif agrı giriyo geceden beri" dedim. yarım saat yatagın içinde hastaneye gitsek mi gitmesek mi diye düşündük. sonunda eşim annesini uyandırdı. dr u aradık. bi hastaneye gidin, ebeler baksın. bende geliyorum dedi. ben daha önce yaşadığımız şehirde özel hast çalışıyordum. bunlar sancı olmaz valizi götürmeyelim dedim. eşim ben ve minik aşkımla bindik aramabıza hastaneye doğru gidiyoruz. tekrar ağrı girdi yaklaşık 10 sn falan sürüyordu. ben ah dedikçe eşim hız yapmaya başladı. önemli bişey yok yavaş git canım, bunlar yalancı sancıdır kesin diyodum
eveetttt hastanedeyiz artık. kdoğum servisine çıktık. nst de hafif sancılar çıktı. ebe muayene etti veee 3 cm açıklık var dğum başlamış dedii. benim ağrı dediklerim sancıymışşş :KK57:
o anda şok oldum. bu yalancı sancı değil mi diyorum. hayır dedi. ne yani bugün oğlum kucağımda mı olacak dedim. evet dediii :KK17: suni sancı istemiyorum, kendi sanımla doğuracağım dedim ama hemşire dr u aramış 50 yle suni başlayalım demiş.
saat sabah 08:00 suni sancı takıldı.... 3 cm açıklık vardı
( istemememdeki neden: çoğu arkadaşlarım 1 cm le hastaneye gelir 12 saat suni alır açılma olmaz sezeryane girerdi... bendekide ne cesaretse onları gördüm ama hala normal istiyordum)
saat 08:30 dr geldi. muayene etti. 50 yle anca haftaya doğurursun 150 yapın sancıyı ama açılman güzel ilerliyo şuan 5 6 cm dedi. eşim kvalidemi ve valizi almaya gitti. saat 9 buçuğa doğruda görümcemi almaya eve gitti.
saat 09:30 da dr geldi. açılman 8 9 cm doğumhaneye alalım dedi :eek: eşim gelmeden girmem dedim, burda doğum yaparsın o zaman :) hem gelince ikinizi görsün sürpriz olsun eşine dediler. el mahkum,tamam dedim.
hep diyordum doğum sırasında bağırmıcam diye. çatalda açılmam 7 8 cm dediler. yatarken yanlış çıkabiliyormuş. ıkınmam gerektiğini söylüyorlar ama ilk doğum olduğu için yanlış yapıyormuşum.
dr suniyi arttırdı. 10 dkda 5 kere sancı gelecek. 5. de beni çağırın dedi
allah razı olsun ordaki bir abla bana nefes al şöyle ıkın hadi güzelim falan dedi. bebeğimin kalp atışlarına bakınca korktum oğluma bişey olacak diye...
bir bağırdımmmm :rolleyes: evettt böyle dedi ebe
ardarda 3-4 defa çığlık attım. hemen dr u arayın bebek geliyo dediler :KK48:
benim sesimden kvalidem dışarda ağlamaya başlamış. o sırada eşi elmiş. bize bişey oldu sanmış, içeri girmeye çalışmış :KK43: herşey normal gidiyo bekleyin lütfen demişler :stop: eşimde ağlamaya başlamış :KK61: kıyamaamm... :KK200:

dr geldi... ne çabuk. aferin dedi.
sonra bayıltın dediii o_O seruma anestezi katınca noluyo demeye kalmadan uyudum. çıktığımda elim karnımda sezeryan mi oldum ben demişim :KK35:orayı hala çözebilmiş değilim, ilk defa normal doğumda bayıltıklarını gördüm.

erkek adam doğuruyorum diye bez vermeyi unutmuşum :KK70: ilk beni çıkarmışlar, ardımdan hemen oğluşumu

30 mayıs 2015 saat 10:00 da 3 kg 49 cm dünyalar tatlısı oğluşum bizlerle oldu :KK46:
rabbim e binlerce şükürler olsun :KK68:

BEBEĞİNİZDE VEYA SİZDE NORMAL DOĞUMA ENGEL BİR DURUM YOKSAA
KESİNLİKLE NORMAL DOĞUMU ÖNERİRİM ARKADAŞLAR
WALLA BAHSETTİKLERİ KADAR ZOR DEĞİLDİ
hemen stüm geldi. yarım saate ayaga kalktım. o gece bebeğime ben baktım, kimseye muhtaç olmadım.
72 kiloyla hamile kaldım
90 la doğum yaptım
doğumdan 15 gün sonra 15 kilo gitmiş 75 kiloydum.
hatta 1 gün sonra taburcu olurken beni hasta yakını sandılar.. kol bandını gösterince aaa hasta sen miydin dediler
HAYIR BEN HASTA DEĞİL, ANNEYİM DEDİM :KK71:

RABBİM İSTEYEN HERKESE BENİMKİ GİBİ GÜZEL NORMAL DOĞUM NASİP ETSİN

ÇATIR ÇATIR DĞURDUM, DARISI SİZE :KK39:

anca bu kadar kısaltabildim :KK36:

Tesadüf gördüm yazdıklarınızı. Alah analı babalı büyütsün inşallah. Peki sonradan neden bayilttiklarini söyledi mi doktor?

Tesadüf gördüm yazdıklarınızı. Alah analı babalı büyütsün inşallah. Peki sonradan neden bayilttiklarini söyledi mi doktor?

Tesekkur ederim canim
Rabbim sanada hayirli kolay dogum nasip eder, saglikla kucagina alirsin bebegini.
Walla surekli soracagim diyorum ama sormadim daha. Adanada degilim simdi ama telefonu var dr un. Uzerinden 4 ay gecti.
Buyuk ihtimal dikis acisini hissetmemen icin diyecek gibi dusunuyorum ama Normal dogum yapan anneler " bebehin cikis aninda cok rahatlama oluyor, dikis acisi hissedilmiyor" diyorlar. Ben kii 2 saatte dogurdum. Guzelde ikindim neden bayiltti kii :KK17:

Maşallah çok güzel geçmiş doğumun canım Allah analı babalı büyütsün sağlıklı ahlaklı anne sözü dinleyen bir bebiş olsun inşallah :KK68:
Adana'da hangi hastanede doğum yaptın?:anneadayı:

Bende agustosta normal dogumla bebisimi dunyaya getirdim. Kesinlikle ve kesinlikle her an gibi bir mani yoksa normal.dogum diyorum. O kadar kolaydi ki her sey dogumdan sonra her defasinda ohh be iyi ki normal dogurmusum dedim:) sancilar ole amannnn vurmuor. Anlamadim bile agrim var die gittim meger yolu yarilamisim:) suni sanci falan filan derken bir kac ikinmada aldm bebisimi kucagima:)

Allah analı babalı büyütsün, ama Boylu bir kadınmısın merak ettim? boylu poslu kadınlar normal doğumu daha rahat yapıyor , ama ufak boylu olanların çatısı epey dar , bunlarıda göz önüne almak şart , herkesin bedeni bir değil ,

Darısı herkesin başına inşallah canım ben korkyorum ama istiyorum normal doğumu

Allah analı babalı büyütsün, ama Boylu bir kadınmısın merak ettim? boylu poslu kadınlar normal doğumu daha rahat yapıyor , ama ufak boylu olanların çatısı epey dar , bunlarıda göz önüne almak şart , herkesin bedeni bir değil ,

Biraz boylu sayilirim canim :KK3: 170 boyum
Tabikiii. Ben herkes normal dogum yapsin demiyorumm. Bebisin sagliginda veya annenin durumu uygun degilse sezeryan dusunulmeli. Benimle birlikte bir bayanda sezeryan yapti. Bütün sezeryanla dogum yapanlar oyle mi bilmiyorum ama hastaneden cikarken kadin iki buklumdu. Ben nerdeyse kosuyordum

Darısı herkesin başına inşallah canım ben korkyorum ama istiyorum normal doğumu

Ilk gebeligin galiba canim. Dogum seklini simdi dusunme, yani kotu dusunme. Ayy benim dogumum cok zor gecti anlatayim mi! Diyen olursa
Ya yok anlatma de
Yada sonra anlatirsin de geçistir
Insallah hayirli saglikli kolay normal dogumla alirsin prensesini kucagina :KK68: icime dogdu ;) cinsiyet belli olunca yazarsin :KK54:

Ilk gebeligin galiba canim. Dogum seklini simdi dusunme, yani kotu dusunme. Ayy benim dogumum cok zor gecti anlatayim mi! Diyen olursa
Ya yok anlatma de
Yada sonra anlatirsin de geçistir
Insallah hayirli saglikli kolay normal dogumla alirsin prensesini kucagina :KK68: icime dogdu :KK66: cinsiyet belli olunca yazarsin :KK54:
Sağol canım :) herkes hep erkek diyo benimde içimden öyle geçiyo ama sağlıklı olsunda ne olursa olsun :) evet ilk heyecanım bu inşallah. Henüz kimseden hikaye dinlemedim ilkte seni okudum. İzlemiyorum bile hiç bişey sadece dua ediyorum.

Allah sağlık sıhhat versin bebeğinize size. Bende normal doğumda o kadar ısrarcı olduğum için 40. Hafta bitişine kadar bekledik doktorumla. 40. Hafta bitişinde dr muayenesinde artık doğurman gerek dombik dedi dr. 3 cm açıklığım vardı benimde. Suni sancı verildiğinde benimde bebeğiminde kalbi yavaşlamaya başladı suni sancı kesildi. Çok istiyordum normal doğumu. Kendi sancım gelmedi çok azdı. Muayene sırasında kızımın dışkısını yaptığını söyledi dr hemen sezaryene alındım. Çok üzüldüm ama nasip buymuş dedim ne yapalım. Çok şükür şimdi bir yaşında zıpır bir velet:)) normal doğum hala içimde bir meraktır ve dediğiniz gibi bende hiç korkmuyordum.

Sağol canım :) herkes hep erkek diyo benimde içimden öyle geçiyo ama sağlıklı olsunda ne olursa olsun :) evet ilk heyecanım bu inşallah. Henüz kimseden hikaye dinlemedim ilkte seni okudum. İzlemiyorum bile hiç bişey sadece dua ediyorum.

Tabi canim hayirli saglikli olsun cinsiyet hic onemli değil. Bazi kesimler erkek ister ya, onlara inat hep kiz istiyodum :) RABBIM oglumu nefesimi nasip etti bana. Biz 1 bucuk 2 yil istemedik, 2 2bucuk yilda biz istedik Rabbim istemedi.Cookk sukur oglumuz bizimle. Herkesin cocugu oyledir ama oglumuz bizim icin cooookk onemli degerli

Allah sağlık sıhhat versin bebeğinize size. Bende normal doğumda o kadar ısrarcı olduğum için 40. Hafta bitişine kadar bekledik doktorumla. 40. Hafta bitişinde dr muayenesinde artık doğurman gerek dombik dedi dr. 3 cm açıklığım vardı benimde. Suni sancı verildiğinde benimde bebeğiminde kalbi yavaşlamaya başladı suni sancı kesildi. Çok istiyordum normal doğumu. Kendi sancım gelmedi çok azdı. Muayene sırasında kızımın dışkısını yaptığını söyledi dr hemen sezaryene alındım. Çok üzüldüm ama nasip buymuş dedim ne yapalım. Çok şükür şimdi bir yaşında zıpır bir velet:)) normal doğum hala içimde bir meraktır ve dediğiniz gibi bende hiç korkmuyordum.

Dogrusunu yapmissin canim. Bende normal dogumu cok istedim ama senin yerinde ben olsaydim, bende normal diye diretmezdim.
Bebeginin senin sagligin daha onemli.
Dogumdan hemen sonra cocuk dr u geldi odaya, detayli muayene ettim dogdugunda masallah saglikli dedi. 24 saat icinde kakasini yapmasi lazim dedi. Bezi acti o anda, yapmis :) demekki dogum biraz uzun surseydi benimkide icerdeyken yapabilirmis.
Ikinciyi normal dogurursun :KK71: Bazi dr lar yaptiriyo ama arasinda belli bir yil gecmesi lazim sanirim

2-3 gun once aradim dr u :KK17:
Son 2 muayeneye gidip doguma gitmistim
30 mayista normal dogum yapmistim hatirliyo musunuz ve bikac sey dedim hatirlamasi icin.
Dr da ewet hatirliyorum dedi. Hal hatirdan sonra neden bayilttigini sordum
Cok yorulmuştun, dikiside hissetmemen icin dedi :KK34: keske bana sorsaydi, dayanamiyosan bayiltayim diye. Cunku sezeryan bile olsam epidural isticem. Ilk gören ben olayim, sesini duyayim, yanagima koysunlar, koklayim opeyim diyodum.
Baygin normal dogum yaptim :KK70:

merhaba ben normal doğum için çok çabalayanlardanım kızlar öncelikle genetik çok önemliymiş anladım ewde benden kan geldi anladımki nişan bozuldu sancım vardı ama çok aşırı degildi doktorumu aradım sıklaşınca gel dedi o gece hiç uyumadan geçirdim ve sabah gittim 3 dakkaya düşmüştü ama doktorum alttan kontrol ettiğinde sadece 1 cm açıklık vardı ve beeni eve gönderdi ve sabaha kadar uyumadığım 1 gece daha geçtiki gercekten zordu artık 3 gün sabahı gittim ve sancılarım 2 dakkadan azdı ama açılma yoktu ayrıca doktorum ve daha önceki doktorumda sölemişti vajinam ve rahim ağzım zaten çok darmış annemdede aynı şekilde 3 kardesiz ve hepsi sezeryaan artık 3 gün gercekten çok yorgun ve bitkindim ve beni yine eve gönderdi 1 dakkaya düşünce gel burda suni verip canını yakmak istemiyorum dedi ve ben ertesi gün gittim sabah erkenden sancılarım 1 dakkaya düşmüştü doktor baktıkı açılma yok suni sancı verdi çünkü sezeryana almak istemiyodu 13 saat kesintisiz suni sancı cektim ve artık parmaklarım morarmaya başladı ve pes ettim sezeryana alın yeter olmuyosa olmuyo dedim ki acı eşiğim gercekten yüksektir doktorum sabret canım dedi tabi kaynanam başladı ne sezeryanı diye bağırmaya bende bağırdım zaten acı çekiyorum gelmiş bide odamda uyuyo bana laf sölüyo eşime anneni eve götür evde uyusun burası otel değil dedim çok sinirlendim kendisi aşırı derecede hiç birşey görmemiş diyebilirim ve ben bunun üstüne yine doktorumu dinledim ve birazdaha sabrettim artık 6 cm olmuştu ve olmıcak böle diyip suyumu patlattı ama doğum yine gercekleşmedi 1 saat daha bekledik ama çocuk kurumaya başladı ve sezeryana alındım gayet iyi geçti ameliyatım ben 3. gün ayaktaydım hatta evime gelenlere hizmet ediyodum çocuğumu hep kendim yıkadım hiç sorun yaşamadım tek dert ettiğim izim oda zaten iç çamaşırımın içinde kalıyo baya aşağıda sıkıntı yok yani ama normalden yanayım bunuda belirtmek isterim ama kesinlikle genetik faktörün çok etkisi olduğunu savunuyorum çünkü doktora gittiğimde cocuğum olduğuna inanmıyo bile yeni evli gibisin diyo

Tabi çatı önemli , senin boyun kaç?
merhaba ben normal doğum için çok çabalayanlardanım kızlar öncelikle genetik çok önemliymiş anladım ewde benden kan geldi anladımki nişan bozuldu sancım vardı ama çok aşırı degildi doktorumu aradım sıklaşınca gel dedi o gece hiç uyumadan geçirdim ve sabah gittim 3 dakkaya düşmüştü ama doktorum alttan kontrol ettiğinde sadece 1 cm açıklık vardı ve beeni eve gönderdi ve sabaha kadar uyumadığım 1 gece daha geçtiki gercekten zordu artık 3 gün sabahı gittim ve sancılarım 2 dakkadan azdı ama açılma yoktu ayrıca doktorum ve daha önceki doktorumda sölemişti vajinam ve rahim ağzım zaten çok darmış annemdede aynı şekilde 3 kardesiz ve hepsi sezeryaan artık 3 gün gercekten çok yorgun ve bitkindim ve beni yine eve gönderdi 1 dakkaya düşünce gel burda suni verip canını yakmak istemiyorum dedi ve ben ertesi gün gittim sabah erkenden sancılarım 1 dakkaya düşmüştü doktor baktıkı açılma yok suni sancı verdi çünkü sezeryana almak istemiyodu 13 saat kesintisiz suni sancı cektim ve artık parmaklarım morarmaya başladı ve pes ettim sezeryana alın yeter olmuyosa olmuyo dedim ki acı eşiğim gercekten yüksektir doktorum sabret canım dedi tabi kaynanam başladı ne sezeryanı diye bağırmaya bende bağırdım zaten acı çekiyorum gelmiş bide odamda uyuyo bana laf sölüyo eşime anneni eve götür evde uyusun burası otel değil dedim çok sinirlendim kendisi aşırı derecede hiç birşey görmemiş diyebilirim ve ben bunun üstüne yine doktorumu dinledim ve birazdaha sabrettim artık 6 cm olmuştu ve olmıcak böle diyip suyumu patlattı ama doğum yine gercekleşmedi 1 saat daha bekledik ama çocuk kurumaya başladı ve sezeryana alındım gayet iyi geçti ameliyatım ben 3. gün ayaktaydım hatta evime gelenlere hizmet ediyodum çocuğumu hep kendim yıkadım hiç sorun yaşamadım tek dert ettiğim izim oda zaten iç çamaşırımın içinde kalıyo baya aşağıda sıkıntı yok yani ama normalden yanayım bunuda belirtmek isterim ama kesinlikle genetik faktörün çok etkisi olduğunu savunuyorum çünkü doktora gittiğimde cocuğum olduğuna inanmıyo bile yeni evli gibisin diyo

Back
X