Normal Doğum mu Sezeryan mı?

hamile olursam sezeryanla olcam.. normal dogumun çok riski var etrafımda kaç arkadaşım normal dogum için bekledi ve sogum sırasında bir çok sorun oldu.. birinin bebegi kakasını yemiş anne karnında beyninde su topladı kaçıncı amlytını oldu el kadr bebek.. digerii neredeyse 2 gün sancı çekti dogum sırası sezeryan istedi tabi iş işten geçmişti. diger arkadaşımda neredeyse zehirlenecekti günü geçmişti.normal dogum yapanda var dikiş sayısı sezeryankinden daha fazla iki ay kadın cagız oturamadı bile. ben riske atamam hiç bi zaman dogum tarihimin belli olması lazım. narkozla bayılıpp dogurcam .strese giremem.bebegimi sonra görürüm zaten bi ömür görcem ilk anı yaşamasamda olur...

Son düzenleme:

benim doğumum kolay oldu ama doğum sonrası bende aynı şeyleri yaşadım.dikişlerim iyileşmedi.27 gün sonra iltihap kaptı.40 günde düştü dikişler.ilk 5 gün tuvalete gidemedim.5 gün sonunda oturup ağlayacaktım artık.en sonunda dedim dikiş patlarsa patlasın yoksa ben çatlayacağım.neyseki zeytinyağı sürdüm ve biraz zorda olsa tuvalete gidebildim.uzuuuuunn uzuuuun süre dikişlerimle başım dertten kurtulmadı.6 ay eşimle normal bi ilişki yaşayamadım.halen bişey olsa hemen dikiş yerlerim sızlıyo.belkide ben iyi bakamadım kendime o yüzden dicem ama çok fazla dikkat ettim.titiz davrandım ama olacağı varmış.ne diyelim:)

burda karışan bişey var
sezaryen (bu arada sezeryan değil) bir doğum şekli değildir.
gebelik ve doğum esnasında oluşan komplikasyonlara müdahale şeklidir
o yüzden aslında normal mi sezaryen mi diye sormak bile gereksiz
artık devlet politikası olarak da normal doğumu destekliyo
ve hastanelerde sezaryen sayısı da azalmaya başladı
şahsi fikrim de o kadar normal doğum ve sezaryen gördüm
normal giden bir gebelikte doğumun normal doğum olması
sanki sezaryenin bebek için komplikasyonu yok mu var
bir gün hamile kalırsam bi sıkıntı olmazsa normal doğum yapmayı düşünüyorum

Bende sezeryan olanlardanım... Normal doğum ile başladı sezeryana döndü... Normal doğumunda sancılarını çektim ki ben çok korkak biriyim. 7 cm açılmaya kadar geldim, fakat bebeğimin boynuna kordon dolandığı için acil sezeryana alındım.. İlk 1 hafta zorlayıcı geçti kendi adıma.. 5 gün annem kaldı, sonra normal yaşantıma döndüm. Kilo olarakta sadece 2 kg. fazlam var.. Yani kilo, göbek kalır falan diye hiç düşünmeyin bence. Bu biraz bünye meselesi :)

kızımı epidural sezaryenle dünyaya geldi.gayet konforluydu, doğum sonrasında hiç ağrım olmadı. ertesi gün ayaktaydım.tuvaletime rahatlıkla gittim. 3.gün banyomu yaptım.dikişlerimle hiç sorunum olmadı.üşüttüğümde dikiş yerlerimin ağrıdığı falan da olmadı. bebeğimi doğumun hemen ardından rahatlıkla emzirdim. doktorum eşimdi. hiç düşünmeden sezaryen teklif etti. benim için maddi kaygıyla veya işini kolaylaştırmak için sezaryen yaptığı falan gibi yorumlarda yapılamaz sanırım. sezaryen her anlamda hem anne için hem de bebek için daha konforlu ve güvenli bence.tabii herkesin fikrine ve tercihine sonsuz saygım var.

bende epidural ile normal doğum yaptım .yanı sıfır acısız normal doğum diyebilirim.kesinlikle doğum sonrası normal doğum yapanlar daha hızlı eski vücutlarına kavuşuyor ve daha zinde oluyorlar.sezeryanda karında dikişler falan biraz beni tırsttırıyor ablamda sezeryan oldu 1 hafta yataktan kalkamadı .haliyle o da yattığı yerden kabızlık sıkıntısı yaşadı .normal doğumda doktor çok önemli .eger bilinçli bir doktorunuz varsa gerekli ıkınmalarda size güzel komutlar veriyorsa ben ıkındığımı dahi hissetmiyordum ki aynı anda hareket ederek 10 dk içinde doğumumu yaptırdı .doğum sonrası sulu gıdalar alınırsa ve tuvalete sık gidilirse sıkıntı yaşanmaz diyorum.
şimdi 2. bebişime hamileyim .yine aynı epidural ile normal doğum yapacağız doktorumuz aynı .inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız .

ay malesef o bel ağrısını ben yaşıyorum bunun sezaryan y ada normal doğum la alakası yok epidural la alaksı var belinden iğne yapıyorlar doğuma girdiğimde epidurali yaptı dr.daha sokmasıyla iğneyi tansiyonum düştü çekti iğneyi ikinci defa yine soktu.şu an kızım 2 yaşında düz yatamıyorum belime kızım bile otursa ağrı oluyor sanki çürükmüş gibi eşim masaj yaparken belimdeki o ağrıyan yer tek bir nokta avaz avaz bağırıyorum.inşallah ikinci de dr.yaparsa genel anestezi istiyorum vallaha doğum bitesiye kadar içime fenalıklar bastı bir de önüme o yeşil örtüyü koydular kabus gibiydi en güzel anı çocuğumunolduğu dk.oda 5 sn.gördüm bak annesi kızına dedi hoşgeldin annem dedim o kadar ama o an gözümün önünden hiç gitmez

epidural li doğum da sakıncalı tek yol normal epiduralsiz gibi görünüyor
bitkisel ağrı kesicilere yönelmek lazım.araştıralım

bende 34 gün önce normal doğum yaptım ve inan 3-4 tane daha bebek dogurabilirim:) kesinlikle normal düşün ben epiduralle normal dogum yaptım hiç sancı ağrı hissetmiosun alttan kesi attı dr ama estetık dıkış yaptı ve inan çok zor görüyorum neredeyse anamdan doğdugum gıbıyım:) ertesı gün hemen ayaktaydım ne ağrı ne başka bisey çok rahat ve korkulacak hiçbirsey yok inan. Allah 1 avazda kurtarsın:)

Normal doğum yaptım kasıntısında olan arkadaşlara yazıyorum.Özellikle adı üstünde normal diye yazana. Doğum şeklinin adı vaginal doğumdur. Normal doğum sadece bize halk dilinde yerleşmiştir. Yani kimi anne için vaginaldoğum normal iken kimi anne için (çatı darlığı,ters gelme, bebeğin kalp atışının zayıflamasıvs) ise sezeryan doğum normaldir. Eğer sezeryan yani acil müdahale olmasa idi bugün bir çok anne veya bebeğin hayatı tehlikede idi. Sezeryan yıllar önce Amerikada tercih edilen bir doğum şekliydi. Çünkü bebek sağlığı için (anne demiyorum) özelliklede epidural sezeryan bebek en az zararla doğuyor. Ancak annelerin bu doğum şekliyle 2 den fazla (veya3.) doğum yapamaması bir çok ülkedeki nüfus artışını ve dolayısıylada ekonomisini etkilemiştir. Ve devletlerde vaginal doğumu destekleyerek bu konudaki önlemlerini almış ve bir çok ülke zorunlu kalmadıkça sezeryan yapmamaktadır bizim ülke hariç((( Artık günümüzde sezeryanlar eskisi gibi ağrılı geçmemekte gelişmiş yöntemlerle sorunsuz müdaheleler yapılmaktadır. Bende normal yaptım ama böbürlenmenin bir anlamı yok şimdi 2.bebek istiyorum hiç belli olmaz bir sorun çıkarsa bende ameliyat olabilirim. Ayrıca internetten araştırırsanız ikisininde avantaj ve dezavantajları olduğunu göreceksiniz. Buraya çıkıp böbürlenmeden önce doğum sırasında 'beni sezeryana alıııın' diye yalvaran sesleride duyar gibiyim aklımda kalmış o bağırtılar...Bazı arkadaşların sezeryan yapmış arkadaşları küçümser gibi yazmalarına dayanamadığım için yazdım lütfen diğer arkadaşlar üstlerine alınmasın.Herkesede geçmiş olsun.

size bazı yerlerde katılıyorum bazı yerlerde katılmıyorum
öncelikle sezeryan değil sezaryendir onun adı..
ayrıca şu anda türkiye'de de normal doğuma dönüş var
her yerde normal doğum destekleniyo
gerekli olmadıkça sezaryen yapılmıyor, zira yapılırsa da performans kesintisi var artık onun..
hiçbir doğum şekli insan için övünç kaynağı olmamalı tabi ki
normal yapan da anne sezaryen olan da anne sonuçta..
evet doğru diyorsunuz ikisinin de kendine göre avantajı ve dezavantajı var, yani şu daha iyidir demek çok saçma bence de..

cok gecmis olsun size .ben spinal sezeryan oldum ne bel agrisi ne bas agrisi ilk hafta da kalktim bebegim 6 aylik hic bi sikintim yok cok sukur

cok gecmis olsun size .ben spinal sezeryan oldum ne bel agrisi ne bas agrisi ilk hafta da kalktim bebegim 6 aylik hic bi sikintim yok cok sukur
arkadaşlar güzel bir konu açmışsınız,önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı değilmi,ben şahsen normal doğumu daha riskli buluyorum(normal doğum yaptım ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle sezaryen isterdim)

sezeryandada yıkanılıyor ayrıca koca bır göbek dogru degıl sezeryan yapmıs ıncecık kadınlar nomal dogum yapmıs kocaman göbeklı kadınlar cok etrafımızda bünye meselesı bu

Havamı atayım hemen...

1 sene önce spinal anestezi ile sezaryan doğum yaptım..... ikizlerim var..İkizlerimden tam 1 sene önce de yine ikiz hamileliğim vardı.. Ve şu an şekil bu....

buda normal doğum yaptı diye kendini üstün görenlere kapak olsun arkadaşım.

Ben bu konuyu actıgımda hamıle degıldım :)) ozellıkle hem normal hem sezeryan deneyenler varsa bence hepımıze onlar yardımcı olabılırler ne dersınız?
Normal dogum daha saglıklı denıp duruyor bakıyorum; normal dogumda da kesık var dıkıs var ıltıhap rıskı var, ustelık normal dıgumda er an eher sey olabılıyor anne ve bebegın kalp atıs ya da bebegın nefes alamama sorun rıskı mevcut. 16-22 saat arası uzun sancılı bır donem. artık sezeryan olanlara sordugumda 3. gunu normal ayaga kalktıklarını 1 haftasonra tamamen hayata donduklerını soyluyorlar, sankı normal dıgumda tuvalet yaparken bır yanma olmayacak mı? ıkınmdan dolayı hemoroıd, hatta normal kesıklerde bıle buyuk tuvaletın vajenden cıkma ve sonrasında vajen sıkılassa bıle eskı cınsel hayata tamamen o sıkılıkla donememe olasılıgı buyuk okuduklarıma gore.
ve cokkomık normal dogumu oneren herkes te sezeryan olmus sonradan delıkanlılık yapmak ne kolay yasamadıgı bırseyı ınsan nasıl onerır anlamıyorum??

Doktorlar ciddi sorun olmadığı sürece normal doğumdan yana..korkulacak bir şey yok açıkcası yeniden doğmuş gibi oluyorsun :))

normal dogum ılkse ozellıkle ortalama en az 10 saat suruyor dıye okudum duydum bana ınanılmaz fazla gelıyor. sezeryanı herseuy ıcınde 1 saate halledıyorlar bır de normalde her an hersey oalbılır durumu var. benım en son 3 arkadasım normal dıye denıycektı saatlerce sancı cekıp sonra bebek rıske grınce sez.aalındılar. ıkı acı bırfden olmus oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…