- 29 Mart 2011
- 8.135
- 2.082
- 173
ben normal doğum yaptım ve sezeryan öneririm. normal doğumda fazla acı çekmediğim halde bunu söylüyorum. doğum sonrasıda çok acı çektim. 40 gün oturamadım. dikişlerim çok dikkat ettiğim ve istirahat ettiğim hade açılmış birdaha dikiş atıldı vs. yani anlayacağınız öyle normal doğumu yaptım kurtuldum diye bişey yok. hem sancıyı çek hemde droğum sonrasında böyle sıkıntılar olsun.birde kabızlık, doğumdaki ıkınmadan dolayı fissür vs. oluşmasıda cabası. ben memnun kalmadım açıkçası ikinci doğumumu sezeryan istiyorum..
Normal doğum yaptım kasıntısında olan arkadaşlara yazıyorum.Özellikle adı üstünde normal diye yazana. Doğum şeklinin adı vaginal doğumdur. Normal doğum sadece bize halk dilinde yerleşmiştir. Yani kimi anne için vaginaldoğum normal iken kimi anne için (çatı darlığı,ters gelme, bebeğin kalp atışının zayıflamasıvs) ise sezeryan doğum normaldir. Eğer sezeryan yani acil müdahale olmasa idi bugün bir çok anne veya bebeğin hayatı tehlikede idi. Sezeryan yıllar önce Amerikada tercih edilen bir doğum şekliydi. Çünkü bebek sağlığı için (anne demiyorum) özelliklede epidural sezeryan bebek en az zararla doğuyor. Ancak annelerin bu doğum şekliyle 2 den fazla (veya3.) doğum yapamaması bir çok ülkedeki nüfus artışını ve dolayısıylada ekonomisini etkilemiştir. Ve devletlerde vaginal doğumu destekleyerek bu konudaki önlemlerini almış ve bir çok ülke zorunlu kalmadıkça sezeryan yapmamaktadır bizim ülke hariç((( Artık günümüzde sezeryanlar eskisi gibi ağrılı geçmemekte gelişmiş yöntemlerle sorunsuz müdaheleler yapılmaktadır. Bende normal yaptım ama böbürlenmenin bir anlamı yok şimdi 2.bebek istiyorum hiç belli olmaz bir sorun çıkarsa bende ameliyat olabilirim. Ayrıca internetten araştırırsanız ikisininde avantaj ve dezavantajları olduğunu göreceksiniz. Buraya çıkıp böbürlenmeden önce doğum sırasında 'beni sezeryana alıııın' diye yalvaran sesleride duyar gibiyim aklımda kalmış o bağırtılar...Bazı arkadaşların sezeryan yapmış arkadaşları küçümser gibi yazmalarına dayanamadığım için yazdım lütfen diğer arkadaşlar üstlerine alınmasın.Herkesede geçmiş olsun.
ay malesef o bel ağrısını ben yaşıyorum bunun sezaryan y ada normal doğum la alakası yok epidural la alaksı var belinden iğne yapıyorlar doğuma girdiğimde epidurali yaptı dr.daha sokmasıyla iğneyi tansiyonum düştü çekti iğneyi ikinci defa yine soktu.şu an kızım 2 yaşında düz yatamıyorum belime kızım bile otursa ağrı oluyor sanki çürükmüş gibi eşim masaj yaparken belimdeki o ağrıyan yer tek bir nokta avaz avaz bağırıyorum.inşallah ikinci de dr.yaparsa genel anestezi istiyorum vallaha doğum bitesiye kadar içime fenalıklar bastı bir de önüme o yeşil örtüyü koydular kabus gibiydi en güzel anı çocuğumunolduğu dk.oda 5 sn.gördüm bak annesi kızına dedi hoşgeldin annem dedim o kadar ama o an gözümün önünden hiç gitmez
arkadaşlar güzel bir konu açmışsınız,önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı değilmi,ben şahsen normal doğumu daha riskli buluyorum(normal doğum yaptım ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle sezaryen isterdim)cok gecmis olsun size .ben spinal sezeryan oldum ne bel agrisi ne bas agrisi ilk hafta da kalktim bebegim 6 aylik hic bi sikintim yok cok sukur
sezeryandada yıkanılıyor ayrıca koca bır göbek dogru degıl sezeryan yapmıs ıncecık kadınlar nomal dogum yapmıs kocaman göbeklı kadınlar cok etrafımızda bünye meselesı bu
Normal doğum yaptım kasıntısında olan arkadaşlara yazıyorum.Özellikle adı üstünde normal diye yazana. Doğum şeklinin adı vaginal doğumdur. Normal doğum sadece bize halk dilinde yerleşmiştir. Yani kimi anne için vaginaldoğum normal iken kimi anne için (çatı darlığı,ters gelme, bebeğin kalp atışının zayıflamasıvs) ise sezeryan doğum normaldir. Eğer sezeryan yani acil müdahale olmasa idi bugün bir çok anne veya bebeğin hayatı tehlikede idi. Sezeryan yıllar önce Amerikada tercih edilen bir doğum şekliydi. Çünkü bebek sağlığı için (anne demiyorum) özelliklede epidural sezeryan bebek en az zararla doğuyor. Ancak annelerin bu doğum şekliyle 2 den fazla (veya3.) doğum yapamaması bir çok ülkedeki nüfus artışını ve dolayısıylada ekonomisini etkilemiştir. Ve devletlerde vaginal doğumu destekleyerek bu konudaki önlemlerini almış ve bir çok ülke zorunlu kalmadıkça sezeryan yapmamaktadır bizim ülke hariç((( Artık günümüzde sezeryanlar eskisi gibi ağrılı geçmemekte gelişmiş yöntemlerle sorunsuz müdaheleler yapılmaktadır. Bende normal yaptım ama böbürlenmenin bir anlamı yok şimdi 2.bebek istiyorum hiç belli olmaz bir sorun çıkarsa bende ameliyat olabilirim. Ayrıca internetten araştırırsanız ikisininde avantaj ve dezavantajları olduğunu göreceksiniz. Buraya çıkıp böbürlenmeden önce doğum sırasında 'beni sezeryana alıııın' diye yalvaran sesleride duyar gibiyim aklımda kalmış o bağırtılar...Bazı arkadaşların sezeryan yapmış arkadaşları küçümser gibi yazmalarına dayanamadığım için yazdım lütfen diğer arkadaşlar üstlerine alınmasın.Herkesede geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?