Normal doğum yaptım kasıntısında olan arkadaşlara yazıyorum.Özellikle adı üstünde normal diye yazana. Doğum şeklinin adı vaginal doğumdur. Normal doğum sadece bize halk dilinde yerleşmiştir. Yani kimi anne için vaginaldoğum normal iken kimi anne için (çatı darlığı,ters gelme, bebeğin kalp atışının zayıflamasıvs) ise sezeryan doğum normaldir. Eğer sezeryan yani acil müdahale olmasa idi bugün bir çok anne veya bebeğin hayatı tehlikede idi. Sezeryan yıllar önce Amerikada tercih edilen bir doğum şekliydi. Çünkü bebek sağlığı için (anne demiyorum) özelliklede epidural sezeryan bebek en az zararla doğuyor. Ancak annelerin bu doğum şekliyle 2 den fazla (veya3.) doğum yapamaması bir çok ülkedeki nüfus artışını ve dolayısıylada ekonomisini etkilemiştir. Ve devletlerde vaginal doğumu destekleyerek bu konudaki önlemlerini almış ve bir çok ülke zorunlu kalmadıkça sezeryan yapmamaktadır bizim ülke hariç
((( Artık günümüzde sezeryanlar eskisi gibi ağrılı geçmemekte gelişmiş yöntemlerle sorunsuz müdaheleler yapılmaktadır. Bende normal yaptım ama böbürlenmenin bir anlamı yok şimdi 2.bebek istiyorum hiç belli olmaz bir sorun çıkarsa bende ameliyat olabilirim. Ayrıca internetten araştırırsanız ikisininde avantaj ve dezavantajları olduğunu göreceksiniz. Buraya çıkıp böbürlenmeden önce doğum sırasında 'beni sezeryana alıııın' diye yalvaran sesleride duyar gibiyim aklımda kalmış o bağırtılar...Bazı arkadaşların sezeryan yapmış arkadaşları küçümser gibi yazmalarına dayanamadığım için yazdım lütfen diğer arkadaşlar üstlerine alınmasın.Herkesede geçmiş olsun.