• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğum mu Sezeryan mı?

redbarby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
146
4
68
İstanbul
:34:arkadaslar normal ve sezeryan dogum yapanlar acı olarak deneyımlerını paylasabılırlerse sevınırım. özellıkle de 2 dogumu da yasayanlar kıyaslayabılırse vs ıyı olur

Son düzenleme:
Ben sezeryan olanlardanım..Sezeryan ameliyatlarının iyimi yoksa kötü mü olduğu doktoruna bağlı..Ben çok memnunum..Ama normal doğum yapıp kızımı doğar doğmaz ilk ben görmek ve hemen yanağımı yanağına koymayıda çok isterdim..İkisinin de artı eksileri var yani..

ben normal doğum yaptım.hamileyken yaptığım egzersizler doğumda çok yardımcı oldu.doğumhaneye girdim.doktoru bekleyene kadar bebek geldi:).....göbeği kesilirken görüyosun.çıkıpta ağladığı sesini duyuosun.ilk sesleri duymak inanılmaz bi duygu..bence normal yapabiliyosan,bu duyguyu tatmalısın:)))

ben de normal doğum yaptım
doğumdan hemen sonra kimseye muhtaç olmadan bebeğimle ilgilenebildim kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabildim(tuvalet banyo vb.)
1.haftanın sonunda dikişlerim de iyileşti
ah bir de şu an 36 bedenim göbekten filan eser yok.

Ben sezeryanla doğum yaptım normal doğumu çok istedim fakat mümkün olmadı.Bence doğum kişiye ve bünyeye göre değişiyor.Doktorda çok önemli ben doktorumdan çok memnunum epidural doğum yaptım bebeğimi ve ilk ağlamasını duydum bebeğim iki aylık ve ben doğum yapmamış gibiyim sağlık sorunum yok ama yinede vücudun kendini daha çobuk yenilemsi yönünden normal doğum yapmak isterdim.

bende normal doğum yaptım ve çok güzel bi duyguydu bebeğinizin kokusunu alınca hiç acı çektiğiniz falan aklınıza gelmiyor her anını görebiliyorsunuz şuanda 2. çocuga hamile kalmak istiyorum ve inş onuda normal doğuracağım ....

ben normal doğum yaptım ve sezeryan öneririm. normal doğumda fazla acı çekmediğim halde bunu söylüyorum. doğum sonrasıda çok acı çektim. 40 gün oturamadım. dikişlerim çok dikkat ettiğim ve istirahat ettiğim hade açılmış birdaha dikiş atıldı vs. yani anlayacağınız öyle normal doğumu yaptım kurtuldum diye bişey yok. hem sancıyı çek hemde droğum sonrasında böyle sıkıntılar olsun.birde kabızlık, doğumdaki ıkınmadan dolayı fissür vs. oluşmasıda cabası. ben memnun kalmadım açıkçası ikinci doğumumu sezeryan istiyorum..

ben normal dogumdan hep korktum sezeryan yaptım epıdurallı oldu normal dogumdakı arkadsların dedıgı ılk seslerını duyma göbek kesılırken görme vss onları yasamıs oldum bende normla dogumdada kesı yapıp bırsürü dikiş atılıyor onlar dezavantajlar ben bırde dogum kanalında bebek oksıjensız kalır dıye korkmustum sezeryandan memnun kaldım elbette amelıyat yerınde agrı oluyor ama agrı kesıcılerle ıdare edıyorsun okaadar abartıldıgı gıbı bır acı yok normla dogumu yapabılıyosan yap tabı benım cesaretım yoktu

ben normal doğum yaptım.hamileyken yaptığım egzersizler doğumda çok yardımcı oldu.doğumhaneye girdim.doktoru bekleyene kadar bebek geldi:).....göbeği kesilirken görüyosun.çıkıpta ağladığı sesini duyuosun.ilk sesleri duymak inanılmaz bi duygu..bence normal yapabiliyosan,bu duyguyu tatmalısın:)))

Evet bende aynı fikirdeyim. Benim ki daha 5 buçuk aylık ama normal doğum taraftarıyım. Hemencecik o sesini duymak, görebilmek, o duyguyu yaşamak çok ama çok ayrı bişey (:

Ben ilk doğumumu sezeryan ile yaptım kendi isteğimle çünkü normale cesaretim yoktu , sezeryan olduğum için de hiç pişman değilim fazla bir ağrı sızı da çekmedim. 1 gece hastanede kaldım evdede 3-4 gün yattım ama sürekli değil tabii.Şimdi ikinci bebeğime hamileyim mecburen oda sezeryan ile doğacak (inşallah) umarım buda ilki gibi kolay olur.

Ben normal doğum diye gittim, sonra sezeryane döndü iş. Doğum sancısının başlangıç kısmını yaşadım, çok da bayıldığımı söyleyemem, ama birşey anladım, acıyı hissetmemin nedeni kendi korkaklığımmış (rahim açılmadı, çocuk inmedi aşağı falan). Sonra doktor gelip artık seni sezeryane alacağız der demez o sancı bana acı vermemeye başladı resmen. Sezeryandan sonra ben çok rahattım. Her türlü ameliyattan sonra kendini kasmayıp, ama abartmadan da mümkün mertebe yürümek insana çok iyi geliyor.

Yani ikisinden de korkmaya gerek yok, kendini rahat bırakmaz korkarsan ikisinde de rahatsızlıklar olabilir.

sağlık konuusunda sıkıntınız yoksa normali deneyin
bebeğinizi ilk siz görüyosunuz bu hiç bişiye değişmez

ben 5 aylık hamileyim kızımın ardından bide oğlum olacak:16:
. kızımı normal doğumla dünyaya getirdim 6 sene evvel. muhteşem bi deneyim o filmlerde görünen kadarda acı verıcı bı olay değil zaten. bahsedilen gibi ilk görende siz oluyorsunuz harika bişey.. ve doğumun 5ıncı dakıkasından sonra hiçbişey yokmuş gibi ayağa kalkabılıyor hreket edebılıyorsunuz en azından bende oyle oldu. bazı anneler sezaryan istıyor acısız olsun dıye ama sezaryanın ardından bı ton sorun sızı beklıyor yıkanamıyormusuz oncelıkle rahat bı emzırme yapamıyorsunuz bide kesınlıkle kocaman bı göbekle geziyorsunuz. mecbur kalmadıkça sezaryanı tercıh etmeyin.

ben 5 aylık hamileyim kızımın ardından bide oğlum olacak:16:
. kızımı normal doğumla dünyaya getirdim 6 sene evvel. muhteşem bi deneyim o filmlerde görünen kadarda acı verıcı bı olay değil zaten. bahsedilen gibi ilk görende siz oluyorsunuz harika bişey.. ve doğumun 5ıncı dakıkasından sonra hiçbişey yokmuş gibi ayağa kalkabılıyor hreket edebılıyorsunuz en azından bende oyle oldu. bazı anneler sezaryan istıyor acısız olsun dıye ama sezaryanın ardından bı ton sorun sızı beklıyor yıkanamıyormusuz oncelıkle rahat bı emzırme yapamıyorsunuz bide kesınlıkle kocaman bı göbekle geziyorsunuz. mecbur kalmadıkça sezaryanı tercıh etmeyin.

sezeryandada yıkanılıyor ayrıca koca bır göbek dogru degıl sezeryan yapmıs ıncecık kadınlar nomal dogum yapmıs kocaman göbeklı kadınlar cok etrafımızda bünye meselesı bu

eğer bebek ve anne açısından risk teşkil edecek bir durum yoksa normal doğum (adı üstünde normal olan:) Elbette onda da kesi vs biraz ağrı olabiliyor ama sezaryan kadar kalıcı bir hatıra bırakacağına inanmıyorum. Benim kız kardeşim doğum yapmadığı halde kist ameliyatı oldu yaklaşık 1 sene önce kesi yeri doğuma göre daha küçük olması ve güvenilir bir doktorda olmasına rağmen hala daha karnı ıslak plajda gezemiyor azıcık rüzgar alınca sızlıyor ve taşa çıplak ayakla basması halinde sürekli karın ağrısı ve gaz yaptığını söylüyor :( oldukça zor bir durum ama sizcede normal değilmi dile kolay göbek 7 kat kesiliyor ve her kat tek tek dikiliyor. Normal doğuma göre oldukça zor görünüyor sonraki hayat açısından sürekli bunlarla yaşamaya alışırım diyenler için sorun yok. Ama bence o bebeği karnımıza koyan Allah çıkması açısından tabiki yardım edecektir. Önemli olan biraz dişimizi sıkmak ve teslim olmak. Şunu unutmamak gerekirki, tek doğum yapan biz değiliz binlerce insan var ve eğer bukadar kötü birşey olsaydı annelerimiz ananelerimiz okadar imkansızlıkta günümüzdekine göre okadar çok çocuğu nasıl doğurdu? Onların bizden farkı neydi ? Sadece dahamı netametlilerdi? Eskiye gitmeyede gerek yok. Yurtdışında yaşayan binlerce kadın normal doğum yapıyor onlar aptal da biz Türk milleti çok mu akıllıyızda kolay olanı seçioruz onlar bunu düşünemiyor mu? Tabiki düşünüyor. O halde yüzlerce kadın neden normal doğumu seçiyor? Bu durumda kimler cahil oturup biraz düşünmek lazım:))

merhaba, ben epidurel anestezi ile dogum yaptim. kendini iyi hissetmen icin doktorun, dogum yapacagin hastane ve anestezi ekibi cok onemli. cunku zaten dogum esnasinda hic birsey hissetmiyorsun asil olan sey kendini iyi hissetmen, moralinin yuksek olmasi bebisini mukemmel bi sekilde karsilamak icin .cunku dogumdan sonraki ilk hafta icin cok guclu olman lazim kuzulari derin sefkatle kucaklamak icin. kisacasi dogum esnasinda hic bisey hissetmiyosun, uyanik oldugun icin bebegin dunyaya gelir gelmez hemen kucakliyosun ve odanizda en gec 1 saat sonra bulusuyosunuz.ben ameliyattan 4 saat sonra ayaga kalkip yardimla wc ye gidebildim. biraz bu surec zordu fakat diger tum kalktiklarimda tek basima gidebildim. 2 gun boyunca dusuk dozlarla 12 saatte bir agri kesici uygulandi ve 2 gunun sonunda kucaganimda bebegimle hastaneden ciktim.yine dogum yapacak olsam ayni sartlarda yapmak isterim. kafani cok dogum seklinle yorma onemli olan sizin sagliniz dogum oncesi ve sonrasinda.doktorun sizin icin en dogruna karar verecektir zamani geldiginde.cunku ben cok saglikli bir hamilelik gecirdim ve son 2 haftaya kadar hersey normaldi. ta ki benim kuzunun kordonu ona dolanana kadar. son zamana kadar bekledik doktorla normal dogum icin fakat bizi riske atmak istemedi ve sezeryan oldu.bazi tercihler malesef bizim elimizde degil.bizim icin en hayirlisi neyse o olsun :49:

arkadaşlar bir sorum olacak.son adet tarihime göre 11 ağustos doğum tarihi.bugün doktora gittiğimizde sezeryan olmak istediği mi söyledim ve doktorum gün olarak 10 gün öncesi olabilir dedi ama biz 6 ağustos diye yazdırdık özel olması açısından ( benim doğum gününm ) ama şimdi de telaşlanıyorum.öncesinde de olabilir o tarihe kadar gider mi bilmem.hiç benim gibi bir durum yaşayan var mı ya da yanlış bir karar mı verdim acaba...düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar...

eğer bir sakıncası olmazsa ben sezeryanı tavsiye ediyorum okadar acıyı çekmeye değmez şimdi sezeryan daha kolay kötü yan etkileride yok daha çabuk iyileşiyosun allah yardımcın olsun allah kurtarsın canım bebişini kucağına almayı nasip etsin

Bende sezeryanımm..

Zaten canım tatlıdır Rabbim gönlüme göre verdi çocuğum tersmiş doktorumm beklememize gerek yok dedi 9 aylık doğdu..
Hiç bir şey anlamadan acı, ağrı bişi hissetmeden oldu bitti..
9 aylık korkum boşaymışş..

Hastanede zaten ameliyattan sonra serum ağrı kesici iğnee fitil gece ağrı kesici ilacın sürekli geliyor

Gece saat başı kontol ediyorlardı şahsen benii..

Back