normal dogum istiyordum :(

safkan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
1.254
16
116
İstanbul
merhaba arkadaslar
bende kısaca kendı dogum hıkayemı yazayım
40 haftam dolmustu ve hastaneye kontrole gıtmıstım
ogun acıklık vs varsa dogum yapacaktım sansıma ogunden oncekı gun saat bası sancılarım gelıyordu
hastaneye gıttıgımde 15 dk bır sancı gelıyordu
dra muayene oldum
2 cm acıklık var normal doguma musaıtsın dedı
bende ok dedık
dogumhaneye gıttık saat 11 di
once serum taktılar ve sunı sancı verdıler fakat sunı sancıyı vermeden once bebegın kalp atıslarının normal olup olmadıgını kontrol edıyorlardı,
eger bebegın kalp atıslarına zarar veren bır ılaçsa neden sunı sancı verıyorlar anlamıyorum neyse
sora ebe geldı saçlarım açıktı
saçlarını topluyumda dogum agrısı geldıgınde saçlarını yolma falan dedı

sora lavman yaptılar
sora sunı sancının dozunuj artırdılar 2 dk bır sıddetlı agrı gelmeye basladı
ben bunun derecesını azaltın dedım ama yapamayız dedıler
saat 4 e yaklasıyordu ve mesaılerı bıtecegı ıcın dogumu aceleye getırmek ıstıyorlardı
sonra kontrol edecegız deyıp suyumu patlattılar bana soylemeden,
acıklıgım 3.5 cm olmustu ve ben agrının sıdetınden dolayı epıdural ıstedım ama yapmadılar 4 cm olması gerekıyormus
sonrada senın dogumun 5-6 saat daha surebılır den dayanamazsın falan deyıp psıkolojık baskı yapıp sezeryane yonledırdıler
bende odama gıdeyım sunı sancıyı kapatın agrım gelınce ınerım dogumhaneye dedım
suyunu patlattık oyuzden odana gıdemessın dedıler
2. şoku yaşadım
bende spınal sezeryanı mecburen kabul ettım
ama ınanın gıttıgım hastaneden ve dr dan hıc memnun kalmadım
hep moralmen 'bu cektıgın agrı bısey degıl bunun kac katını bırazdan cekıcen' falan gıbı abuk subuk seyler dedıler hıc moral vermedıler
benımde ılk dogumum bısey bılmıyorum
sezeryanle dogum yaptım sorunsuz oldu allaha sukur ama ben normal dogum ıstıyordum hastanemın dogum ekıbınden ve drumdan hıc memnun kalmadım eger mesaı saatını gecmemek ıcın benı amelıyata aldılarsa onları allaha havale edıyorum gercektende
baska normal dogum hıkayelerı okuyorum 3 cm acıklıkta epıdural takıp agrısız normal ve kolay dogum hıkayelerı okuyorum ve üzülüyorum neden benımde böyle olmadı diye (akannehir
avıcenna hastanesınde eskı adıyla anadolu cınar hastanesınde dr sibel hn da dogum yaptım bununda özellıkle belırtıyorum bende tavsıye üzerıne gıtmıstım ama ben memnun kalmadım hemde hıc ama allaha sukur oglum saglıklı ama cok gazı var gaz agrılarıyla ugrasıyoruz ınsallah gecer kolik agrısı bebeklerde gercekten zor bısey

Üzülme arkadaşım :teselli:demekki hakkınızda hayırlısı sezeryenmiş,
Her iki doğum şeklininde iyi ve kötü yanları var,
Sancı çeken bir kadının moralini bozmakla ellerine ne geçiyorsa, hastane personelininde maşallahları varmış naniknanik

kötü olmuş sezeryan olması değil bu şekilde yapmaları şikayet etse idiniz keşke hasta hakları var öyle size bişey demeden suyu patlatmaları..Şİkayet etseniz iyi olurmuş..

canım ya yazını okuyunca korktum biraz.çok şükür oğlunu kucağına almışsın rabbim sağlıkla büyütmeni nasip eylesin

kötü olmuş sezeryan olması değil bu şekilde yapmaları şikayet etse idiniz keşke hasta hakları var öyle size bişey demeden suyu patlatmaları..Şİkayet etseniz iyi olurmuş..

kımı kıme sıkayet edecegız
sonradan ögrendım zaten bu ebelerden bırı bıkac hasta ıle mahkemeleıkmıs ve hala calıstırıyorlar
ebelerden yaslı olanı ısını ıyı yapıyordu ama moral olarak destek olmuyordu öbür ebe ıse hem bısey bılmıyor hemde moral olarak oda negatıflık yukluyordu

canım ya yazını okuyunca korktum biraz.çok şükür oğlunu kucağına almışsın rabbim sağlıkla büyütmeni nasip eylesin

korkacak bısey yok okadar seyler yasamama ragmen dogum bana kolay geldı ınan hıcbır zorlugu yok arkadasım
40 haftalıktım ben ve herseye ınsan hazır oluyor yeterkı kurtulayım dıyorsun ınan
karnım cok sısıktı ve son bıkacgundur uyuyamıyordum karnımın gergınlıgınden
hıc korkma bana kolay geldıyse baskalarına daha kolay gelır
2. bebegımı normal yapmak ıstıyorum hersey yolunda gıderse
sezeryandan sora normal dogum da rısk sadece %2
%98 bısey olmuyor ama ulkemızde onuda çarpıttılar
ılk dogumları bıle sezeryan yapıyorlar
ben normal dogum sancısını cektım ama dıkısını bılmıyorum ama sezeryan acım fazla olmamasına ragmen sezeryan olmak ıstemem
oturması kalkması bıse kaldırması vs hep karın kaslarını etkılıyormus
ozellıkle ılk 1 haftayı atlatınca bısey kalmıyor sa.sayılır

ben de benzer şeyler yaşadım şükür bebişinin sağlıklı... allah analı babalı büyütsün

1. Hasta hakları var hastane içerisinde

2. Başhekim =))

1. Hasta hakları var hastane içerisinde

2. Başhekim =))

sıkayet etmedım
nedenınıde bılmıyorum
aslında tam bir acemı gıbı davrandılar
olmus bıtmıs bebegımın saglıklı olması bana yetıyor bu yuzden sıkayet etmedım

ben de benzer şeyler yaşadım şükür bebişinin sağlıklı... allah analı babalı büyütsün
sagol cnm
suanda bebek bana degıl anneme gıdıyor benım kucagımda aglıyor bıde gaz sancılarıyla ugrasıyruz onun dısında bebek cok seker ve onla ugrasmak guzel
fakat bızımkı aslan burcu bıraz asabı bı oglan alsanaalsanasmile

sagol cnm
dedıgın dogru bende her ıste bı hayır vardır deyıp halıme sukrettım dogrusu kaydirigubbakcemile5

ben hastaneye gittiğimde sancım falan yoktu az bi açılma vardı suni sancı verdiler ben şiddetli sancı çekiyorum bağırıyorum falan ebe ve hemşireler dalga geçiyordu ooo sen şimdiden böyle yaparsan zor doğurursun falan diye bide açılmışmı diye bakan hemşirenin elini tırnaklamışım bana bi bağırdilar seni sezeryana alıcaz nede nazlıymışın falan diye ama ben kesinlikle istemedim bu kadar sancı çektim sonuna kadar gidicem dedim 8 saatin sonunda doğum yaptım ama ömrümden ömür gitti alın deseydim beni götürüyorlardı keşke sende istemeseydin onlar dünden razı ama neyse hakkınızda hayırlısı buymuş sağlıkla büyür bebişiniz inşallah

sunı sancıyı 5 saat cekmıstım zaten 4-5 saat daha cekmek ıstemedım dogrusu
bıde bebegın bası asagı basmıyo rahım duvarında kalın cabuk acılmıyor oyuzden uzun surebılır dedıler
bebek rıske gırermı acaba dıye dusundum hem kendım hem bebek ıcın boyle bır karar aldım fakat normal dogurabılırdım ama o ekıple degıl neyse saglık olsun dıyorum
ama sımdıkı aklım olsa baska hastaneye gıderdım orda dogurmazdım

olsun canım hayırlısı böyleymiş önemli olan sağlıklı sıhhatli olması bazı hastane çalışanları böyle malesef doğumdan soğuturlar insanı güle güle büyütün bebeğinizi opuyorumnanaktan

öncelikle bebişin hayırlı uzun ömürlü ve sağlıklı olsun.
herşeyde bir hayır var demek lazım ama bile bile suyunu patlatmalarına şaşırdım.
bende normal doğumu düşünüyorum. inşallah sezeryana çevirmezler.
allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ben de normal doğum isteyip sezeryan olanlardanım. Tüm gün suni sancı verdiler , ben de gık çıkmadı. Ağrı eşiğim yüksekmiş ama bende açılma ilerlemedi. 1 cm felan demişlerdi. Sonra da pes edip sezeryan kararı verince başladım ağlamaya. Moralim sıfır oldu. Kendimi normal doğuma hazırlamışım meğer. Epidural olacaktı. Moral bozulunca nabzım da fırladı uyuttular. Yani epidural sezeryan da olamadım. Tüm doğum biçimlerini yaşamış oldum. Hakkımızda hayırlısı buymuş deyip unuttum bile. Ama sezeryan çok zormuş, 1-2 ay kendim hareket edemedim yaaa. Bilmiyorum artık suni sancıdanmıdır nedir, pestil gibiydim.

sizin adınıza gerçekten üzüldüm..bir annenin elinden bu hakın alınması ahlaksızlık..herşey normalse sanane kardeşim ya ne karışıyorsun kadın normal istiyor..öbür tarafta nasıl hesap verecekler bakalım..çok duyuyorum zorla sezeryanı alınanı..

cnm benimm onlar kendi zevkleri içinn seni sezeryana almışlar.zaten çoğu doktor bilerek sen normal doğaramazsın dio.ben laparoskobiden ameliyt oldum.dikişlerimi aldırmaya hastaneye gittim.tıp fakültesiydi.bi dikiş aldırmaya doğum haneye aldılar beni acilde yer yokmuş.ordada bi kadın normal doğum yapıodu nasıll korktumm anlatamam.psikolojimi koymadılar.4dikiş için doğum haneye soktular beni.bilseydim başka yere aldırırdım.kadın bağırdıkça ben ağladımm.yoksa gebe kalınca bende normal istiodum.ama şimdi çok tırsıyrmeyvahedigeldismiledoğum yapmadan doğum yapmış gibi işkence çektirdiler bana

canım sen ebelerin kurbanı olmuşsun malesef, ne güzel 2 santim açılman varmış boşuna suni sancı vermişler suni sancı vermeseler kendi sancınla rahat rahat doğururdun vicdansız bu ebelerin doktorların çoğu malesef.bende hastaneye gittiğimde 2 cmden fazla açılmam vardı ebeler hemen suni sancı verelim çabuk doğurursun dediler ben istemedim zaten doktorumda doğal doğum yaptıran bir doktordu suni sancı vermeyin diye tembihlemiş ebelere onlar yinede sordular verelmmi diye yok dedim doktorum daha önceden anlatmıştı bana suni sancının çoğu doğumda gereksiz verildiğini.çok şükür serum bile takmadılar doğumdan önce doğum sonrası toparlanıyım diye takıldı sadece nstye bile 1 kaçkez bağladılar doğal doğal kendi sancımla 5 saatte doğurdum. 2. doğumunu normal yapmak istiyormuşsun canım çok iyi araştır doğal doğum yaptıran bir doktor bul suni sancılar doğumdaki kesiler çoğu malesef gereksiz yere yapılıyor ebeler hemen doğurtup göndermek istiyorlar kendi keyifleri için tarifsiz acılar yaşatıyorlar insanlara
ne diyim Allah insaflı vicdanlılarla karşılaştırır inşallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…