• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum isteyenler....

canım benim çok sağol ya içimi rahatlattın artk normal doğurum inş. çok istiyom ama anladığım kadarıyla normal doğumda en zor olan sancılar açıldıktan sonrası kolay herhalde.....

canım kesinlikle normal dogum dıyorum benımde oglum var 15 aylık:nazar: bende normal yolla dunyaya getırdım kuzumu hemde cokta zor dedıler bana 18 saat sancı cektım 14 saat kendı sancımı 4 saat ıse sunı sancı dogurdum allahıma sukurler olsun hıcte zor degıl ama epidural normal olmadıgıma pısmanım ınsan kendı sancılarına dayanıyoda o sunı sancı fena zorluyo gercekten asla bı kesı kadar can yakmıycagından emın olabılırsın ılk dogumlarda genelde kesı atılacagını solemıslerdı bana ama cok sukur 12cm acılmayla doguma gırdım ve 1cm bile kesmedıler 2 dıkısım vardı sadece ve eve geldıgımde mekık cekıyodum sapasağlam sekılde varmıs yokmus masada bıtıyo hersey bebegın doguyo sende onla doguyosun her anneye yasatsın rabbım sezeryana karsıyım helekı korkup sezeryan yapanların aklına ayrı bı sasıyorum epıdural normal yapsalar hıcbısı hıssetmıycekler halbukıı bosuna koca bı kesı actırıyolar oraya .arkadaşın dedıgı gıbı sezeryan bır amelıyat seklıdır ve hayatı tehlıke zamanında uygulanmalıdırrr.
dogum yaptım yapalı bedenımde tek bı şıkayetım kalmadı tertemızıım sukurler olsun mıgrenım vardı hat safhada oda bıttı sakın korkma kımseyı dınleme normal dogum ıcın doktora dıren cunku onlar randevu yazmaya alışmışlar sezeryanı onerıyolar hep... sen ısteklı olursan doktorunda yanında olur:34: rabbım kolay geçitlerden geçirsinn canımm saglıkla sıhhatle al yavrunu kucagına

yüzlerce doğum yaptırmış biri olarak söyleyebilirim ki herşey şanstır,sezaryen olur birinin çok kötü geçer birinin çok iyi,normal doğum birinde kolay birinde zor.biri elini keser günlerce ağrır biri elini keser 3 günde iyileşir.şimdiden korkmak anlamsız.peki ben nasıl düşünürüm derseniz epidural normal doğum düşünürüm çünkü sezaryen aslında çok büyük bir ameliyat,oldukça riskleri var her sezaryen sonrası karın için yapışıklıklar ve buna bağlı yan etkiler oluşuyor.normal doğum en iyi doğum şekli bence.

Ben daha çok yeniyim ama rabbim inş inş inşşşşş normal dogum kısmet eder bana , çok istiyorum, o kutsal anı yaşamak istiyorum allah sabrını verir mutlaka , endişem normal dogum yanlısı dr bulmak, çogu üşendiğinden hemen bitsin gitsin diye son dk da sezaryen yapmak gerek diyormuş rabbim öylesine düşürmesin inş, ayrı ayrı kat kat dikmek gerekirken hepsini bir dikiyorlarmış sezaryende katmanları, organları önemsiz yerleştiriyorlarmış ve kasık agrısı kalıyormuş,

normal dogumda pis su da akıp gidiyor kilon normale dönüyor hem günahların siliniyor hem en az hasarla atlatılıyor en küçük kesikle iz yok bişy yok , temiz iş, dua edin rabbim banada normal nasip eylesin, bir d nefes alma tekniği ögrendik mi tmm dır allahın izniyle ;) hiç tereddütsüz normale yönelin bence, küçük yaşta evlendirilen çocuklar bile kaç tane dogum yapıyorsa bizde yaparız inş.

ben dün doktora gittim 34.haftadayım eğer bebeğin iri olmazsa normal dourabilirsin dedi alttan baktı biraz yumuşama var dedi 36.haftaya kadar doğum yapmaman lazım dedi progestan verdi hayırlısı olsun inş. ben en çok suni sancıdan korkuyom herkes onun çok zor olduğunu söylüyo kesiyi felan duymuyosun zaten diyolar

Merakımdan soruyorum yanlış anlaşılmasın, normal doğum dikişleri ve sezaryen arasında canın yanması ve iz kalması açısından fark var mı? Israrla normal doğum istemenin nedenini anlayamadığımdan soruyorum. (Konu sahibi ve konuyla alakalı bir şey değil çevremde çok var da ondan merak ettim, fikrinizi almak istedim.) Her şeyin normali iyidir tabii, sorun çıkmasa hamileliğimde ben de normal doğuracaktım. Ama 4 kiloya yakın doğacağı kesinleşmiş bir bebeği , normal doğumla ancak bir sürü yırtıkla ve sadece vajinoplasti ameliyatı ile eski haline dönebilecek bir vajeni göze alarak 'illa normal doğuracağım' demenin mantığını anlayamadığım için soruyorum. Zira sezaryende de bu şekilde normal doğumda da dikişler oluyor, her ikisinde de ilk günler aynı zorluklar yaşanıyor. Normal doğumun dezavantajı cinsel hayatın etkilenmesi de cabası.. Peki bunlara rağmen neden ısrarla normal doğum? (Doktorun değil, doğuranın tercihi için bu sorum)

canım devlet bile sezeryanı engellemeye çalışıyor herşeyin doğalı tabiki önemli önceden sezeryanmı varmış sanki

Back