Normal doğum isteyenler....

ben 30 haftalık gebeyim normal doğum istiyom korkuyom ama en sağlıklısı o galiba...
korkma canım, sanıyormusunki sezeryan kolay. onda daha uzun bir kesik var. tahmin ediyorum epizyotomiden korkuyorsun bir çoğu gibi. Ama unutma herzaman gerekmiyor ve gerekiyorsa da kesinlikle hissetmiyorsun ve en hızlı şekilde iyileşiyor. Ama sezeryanda bir 10-15 cm kesiliyorsun bence çok daha korkunç. Normal doğum şiddetli bir adet sancısı gibiymiş belki biraz daha fazla olabilir :) ama bitticek... sezeryanda ise dikiş yerleri hala sızlayan arkadaşlar varmış. kalan göbeği sölemiyorum artık o herkesin bildiği bişi. Oradaki kaslar ölüyor dolayısı ile o kasları çalıştıramıyorsun bu sebeplede kalıyor doğum bitiyor ama derdin bitmiyor yok dikişim patladı, yok ağrı kesici ve antibiotik kullandım ( mecbur...) sık dişini bir avazda çıkar kavuş bebeğine. yüzünde güller açsın. vücudun taptaze olsun. sende yeniden doğmuş gibi ol inşallah. Bu ağrıyı çekemicek olsaysık bu mucize organ bize verilmezdi. Başta sölicemi sonda söliyom ama benim annem hemşire 8 yaşından 12 yaşına kadar hastanelerde büyüdüm okula ordan gidip geldim. binlerce kadın haykırdı binlerce bebiş doğdu. kitapları vardı bizde epizyotomiyi ayrıntılı resimlerle gösteren. hep onlara bakardım. sakın korkma ben bunlarla büyüdüm ama korkmuyorum. o acıyı birkaç saat çekeceksin sezeryan olursan en az 1-2 hafta... hem şimdi epidural normal yapan yerler var. onları araştır. ben sana inanıyorum çatır çatır yapacaksın inşallah...

canım benim çok sağol ya içimi rahatlattın artk normal doğurum inş. çok istiyom ama anladığım kadarıyla normal doğumda en zor olan sancılar açıldıktan sonrası kolay herhalde.....

canım benim çok sağol ya içimi rahatlattın artk normal doğurum inş. çok istiyom ama anladığım kadarıyla normal doğumda en zor olan sancılar açıldıktan sonrası kolay herhalde.....
Evet öyleymiş olsun ne ağrılar çekiyor insan. evel Allah doğum bitipde ilk sütü verince şöle 1 saat şekerlersin bide üstüne bi tatlı çakarsın ben eşime söledim şimdiden suffle yaptırcak :) Allahhh kalkar göbek bile atrsın ben inanıyorum. Nefesine dikkat etmeyi unutma. sancı dedikleri şey oradaki kaslara yeterli oksijen gitmediği için beyne ağrı olarak iletiliyormuş bir yerde okdum. güzel nefes alırsan pırt diye çıkartırsın inşallah. sevgiler ikinizede....

sezeryan bi ameliyat ve acil mudahale $ekli bana gore ..
o bebegi çikarmak için kaç kat kesip dikiyolar içini, du$ununce tuylerim diken diken oluyor , çok korkarim ben sezeryandan ..

iki normal dogum yaptim çocuklarim 4 er kiloydu, anlatilanlar kadar zorlanmadim
bakan olsa 4-5 çocuk dogurrum o derece ,normal dogumdan korkmuyorum hiç ..
ben belimden igne yaptiriyorum peridural ignesi, prenses dogum diyolarmi$ , prensesler gibi dogum yapip çikiyorum odama

Harikasın... :)

son 1, 1 bucuk saate kadar çok kolaydı. Hatta ebelere ve doktoruma size kahve yapayım mı dediğimi hatırlıyorum. hala gülüyoruz :)) benım cektıgım son 1 saatlik sancıydı ki tabii ki zordu. kolay dogum yok burası malum.. sezeryanı bilmiyorum ama ben normal dogumdan sonra cektim baya. 10 gun dikişler zorladı, 40'ım cıktıktan sonra da basur oldum ki o cok zorr.. ama yine de 1 haftaya ayaklandım, hatta sonra da nerdeyse hiç oturmadım diyebilirim.
benım normal dogum deneyimlerim bunlar, sezeryanı bilmiyorum ama yine de dogumda tansıyonu cıkmış, protein zehirlenmesi de geçirmiş biri olarak normal dogumun cok da zor olmadıgını söyleyebilirim. Bi kere bilincinin açık olması ve her seyi goruyor olmaya bile deger o sancılar :)

Merhaba kızlar benim ablam 5 ay önce epidural normal doğumla doğumu gerçekleştirdi ve doğumunun çok kolay olduğunu söyledi Allah nasip ederse 20+4 haftalık hamileyim bende aynı şekilde doğum düşünüyorum . Bence en güzeli normal doğum içimiz temizlenecek bebeğimizi o an göreceğiz bundan güzel bir duygu olabilirmi :)

bende 32 girdim doktoruma kontrole gidince soracam prenses doğum yapın bana diyecem ben de çok normal istiyorum bencede ameliyat olup kesilmekten daha iydir bebeğimi hemen emziririm inş. allah kolaylıklar versin
bide bişey soracam bayanlar gece yatarken çok sağa sola dönüyorum belim çok ağırıyor bilinçsiz dönüyom bebeğim sağ tarafta hissediyom dönerken bişey olmaz inş. bebeğimize

kesi yaparkende zaten uyuşturuyorlarmış duymuyon onuda öle diyorlar son 1 saaat sancıda dişimizi sıkalım inş. normal doğuralım

nasıl oluyor o yani hem normal doğum hemde uyuşturulmuş mu oluyor belden aşağısı anlatabilir misin canım? ilk kez duydum ben eğer rahat oluyorsa bebeğe zarar vermiyorsa ağrısız çok iyi olur

nasıl oluyor o yani hem normal doğum hemde uyuşturulmuş mu oluyor belden aşağısı anlatabilir misin canım? ilk kez duydum ben eğer rahat oluyorsa bebeğe zarar vermiyorsa ağrısız çok iyi olur

Epidural normal doğumu tavsiye ediyo benim doktorumda.. Belden bir iğne vuruluyor ama normal doğum olduğu için sezeryandaki gibi tamamen uyuşmuyosun ıkınabilmek için bacaklarını falan hissediyormuşsun ama acı hafifliyomuş.. Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..

valla canım bende bilmiyodum ama bu kontrolde sorcam inş. yeni çıkmış galiba bu yöntem valla bebeğe zararı yoksa yapsınlar niye
fazla acı çekelim....

merhaba arakda$lar , kusura bakmayin yeni gordum sorularinizi

4 cm açikliga ula$inca yapiyolar igneyi, daha dogrusu katater takiyolar belinize o orda kaliyor , igne dediigmiz serum katateri gibi yani :) o katteri sokmak için igne bi kere girmesi gerekiyor ..
biraz di$inizi SIKIP KIMILDAIYORSUNUZ VE kataterden 5 dk sonra agriniz gidiyor, kasilmalar devam ediyoir nst de gorunuyor ama ben hissetmiyorum hiç birini .. 10 cm e kadar uyyarak bekliyorum denebilir :)
ebeler kontrolde 10 cm i anlayinca nst de sanciyi takibi ediyoz onlar bana ikinma zamanini soyluyor ve ebelerin yardimiyla yonlendirmesiyle bebek doguyor .. ben yurt di$indayim doguma dr girmiyor bi sorun yoksa , iki çocugumuda ebeyle dogurdul oglumda bazi sorunlarim vardi dr hazir bekledi ama mudahaleye gerek duymadi ondada saolsun ebelerle ba$ardik ..
dogum bi doga olayi , saglik personeli de bize yardim etmek için ordalar, aslinda dogumu anne yapiyor bebekle ve Allahin izniyle tabiki ..
onceden insanlar evde tarkada tek ba$ina dogurur gobegi ta$la keserlermi$ , tabi biz oyle yapmiycaz teknolojinin nimetlerinden yararlncaz sonuna kadar
ama sezeryani teknoloji nimeti oalrak gormesek daha iyi sankji .. oda diger ameliyatlar gibi acil mudahale $ekili, adi ustunde operasyon ..

benim bi $ikayetim olmadi ba$ agriisi vs gibi ne yapildiginda ne sonrasinda ..
bel agrimda arada olur ama oncedende olurdu fitik vardir belki bi dr a gitsem iyi olaack :)
kizim 3..800 ve oglum 4 kg idi , oglum iki Numara
oglum çokk kolay dogdu
sutum de hemen gelir zaten ondada bi sorun yok ..
size anlatinca o gunleri ya$adim tekrardan :)
kizim 4.5 oglum 3 ya$inda
yeniden pediral alma zamanim gelmi$tir belkide

bide sereryanin uyanik oalrak yapilan $ekli varya
ondada ayni yere katater yani igne yapilarak uyu$turuluyormu$
dozu farkli oluyor galiba ilacin ..
yani bo$a kesilmi$ oluyorsunuz ayik sezryan yapilmi$ olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…