• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum hikayem

zeytin20

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
5
10
16
40
İnternette pozitif normal doğum hikayeleri okuyup, kendi normal doğumumu hayal eden bir anne adayı idim. Hayalim 6 gün önce gerçek oldu. Umarım tüm normal doğum isteyen anne adayları sizde normal doğumla bebeklerinize kavuşursunuz. Gelelim normal doğum hikayeme 40+1 ulaşmış hala sancı, açılma vb doğum belirtilerim yoktu artık acaba sezaryen olmak zorunda mı kalacağım diye düşünürken perşembe sabaha karşı düzensiz sancılarım başladı o gece hep kızımla konuştum artık gelmesi için dua ettim. Sabah uyandığımda nişan denilen kanamam gelmişti. O gün kontrolüm olduğu için doğuma gider gibi haftalar öncesinden hazırladığımız doğum çantamızı alıp hastaneye ulaştık. Nst de düzensiz sancılarımın çok az bir kısmı çıktı doktorum muayene etti hiç açılmam olmadığı ama doğumun cuma ya da cumartesi olabileceğini söyledi. Eve döndük kanamam ufak ufak devam ediyordu ama doktorum artmadıkça önemsiz olduğunu söylediği için ciddiye almadık. Annemle dışarı çıktık biraz yürüdük sancılar düzensiz bir şekilde gelmeye devam ediyordu yalancı sancı diyip onu da önemsemedim. Eve döndüğümde sancıları not almaya başladım. Bazen 6 dakikada bazen 10 dakikada bazen 4 dakikada gelen düzenli mi düzensiz mi belli değildi akşam 5 e doğru artık kanamam biraz daha artmıştı. Doktorumu aradım telefonda asistanına durumumu anlattım. Asistan doktora aktardı sanmıyorum ama 6 ya kadar çıkıcam gelsin dedi, sesini duydum. Benim hastaneye gitme şevkimi kırdı. Eşim eve geldiğinde saat 6 ya çeyrek vardı. Nasılsa yetişemeyiz diye zaten yalancı sancıdır dedim gitmedik saat 7 de yemeğe oturduk sancıdan artık lokmalarımı tamamlayamıyordum. Annem bu böyle olmayacak kızım gidelim dedi hastanenin nöbetçi doktoruna muayene olmak üzere yola çıktık. Doktor muayene etti 8 cm açılmam olduğunu söyledi. Hastaneye yatışım yapıldı nstde herşey yolundaydı 40 dakika kadar yatabildim ebeyi çağırıp yatmak istemediğimi söyledim. Sancılar geldiğinde nefes egzersizleriyle kendimi rahatlatmaya çalıştım. Sancıların geri kalanını ayakta eşim, ablam ve annemin desteği ile odada gezerek yaşadım en zor kısmı bu kısımlardı. Ebe geldi muayene ederken söylemeden suyumu patlattı. İnanın hiç korkulacak bir şey değil. Eğer alttan muayenelerde rahatsanız adet sancılarına da alışıksanız normal doğumla başa çıkabilirsiniz. Sancılar sırasında hep bebeğimi, eşimi ve yaşayacağımız mutlu günleri hayal ettim. Sancılara odaklanırsanız durum çok zorlaşır. Sancılar kolay değil ama sonunda yaşayacağınız o mutlu ana değer. Şimdi sancıları hiç hatırlamıyorum. Zaten doğumhanede artık sancıdan uyuşmuş gibiydim. Ebe, sancı geldiğinde karnımdan ıkınmamı söyledi bunu başarmak biraz zor tabi. Var gücümle karnımdan ıkındım bebeğimin çıktığını gördüm iyi mi dedi hemşire yanıma gelip onu bana gösterdiği an hayatımdaki mutlulukların en güzeliydi. Doğum kesisi atıldığı halde yırtılmalarım oldu bebeğin eşi çok kolay çıktı. Kesi atılırken hiç bir şey hissetmedim dikişleri o bölge uyuşturulduğu halde dikilirken hissettim o süre biraz uzun geldi ama dayandım. Şu an iyiyim ilk üç gün otururken biraz zorlandım ama şu an iyiyim. Bebeğimi büyütmenin tadını çıkarıyorum.Eğer bebekle ya da sizle ilgili bir sağlık engeliniz yoksa korksanız bile kendinizi hazırlayıp bu deneyimi yaşamanızı tavsiye ediyorum…

Ayyyy canim senin adina cok ama cok sevindim ....
Rabb'im anali babali buyutmeni nasip etsin ♡♡♡
Benim ilk dogumum erken zorunllu sezeryan oldugu icin , maalesef normal dogumun duygusunu yasayamayacagim :(

Gözünuz aydın. Allah anali babalı buyutsun. Benim gibi ilk hamileligini yasanlar için böyle cesaret veren normal doğum hikayelerini okumak çok güzel.

Bende sizin gibi normal dogum isteyenlere cesaret vermesi icin yazdim.fazla kilo almayin yuruyus yapin ben 58 kiloyla hamile kaldin 12 kilo aldim.bebek 3340 dogdu.

gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün :)) bişey merak ediyorum kesi dediğiniz rahmin kenarlarını kesiyorlar dimi onu yaptırmasaydınız olmaz mıydı sonra dikiş filan malun can yakan fena konular o_O

gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün :)) bişey merak ediyorum kesi dediğiniz rahmin kenarlarını kesiyorlar dimi onu yaptırmasaydınız olmaz mıydı sonra dikiş filan malun can yakan fena konular o_O
Rahim değil vajina duvarına kesik atılıyor, öyle olmasa daha kötü yırtılabiliyor.
Dikilmezse de kötü iyileşebilir.

Rahim değil vajina duvarına kesik atılıyor, öyle olmasa daha kötü yırtılabiliyor.
Dikilmezse de kötü iyileşebilir.
:KK23:bilemedim zaruri bişey mi yaptırmayanlar da var hatta daha doğal diye duymuştum o_O neyse teşekkürler

Back