Normal Doğum hikayem

onlysea

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
254
33
Merhaba
Hayal gibiydi buraya Doğum hikayemi yazmam çok şükür gerçek oldu. Normal Doğum yaptım hikayeme gelecek olursam hamileliğim gayet iyi geçti sağlık sıkıntısı yada bulantı gibi şeyler yaşamadan hamileliğimi tamamladım. 12.5 kg aldım ve 40+4 de episyotomisiz Sünni sancısız tamamen doğal olarak oğlumu kucağıma aldım. Pazar sabahı kalktığımda nişan denilen şey gelmişti hiç panik olmadım çünkü Dr um 2 3 gün sonra bile nişan sonrası Doğum olabilir demişti. Durumu öğlen Dr uma mesaj atarak bildirdim. Gün boyunca hiç sancım olmadı yada suyum gelmedi sadece ara ara nişan gelmeye devam etti. O gün aşağı inmesi için egzersiz yaptım ve akşam yattım. Gece 2.30 da hafif ağrı ile uyandım lavaboya kalktım adet sancısı gibi diyebilirim. Ara ara giriyordu ama panik yapıp kimseyi uyandırmak istemedim eşime seslendim hafif sancım var diye ve sonra dakika tutmaya başladık bize göre 10 7 hatta en son 5 dk bir sancılar geliyordu ya yanlış sayıyorduk yada ben doğurmak üzereydim artık hastaneye gitmeye karar verdik evdekilere anneme ablama k.valideme seslendik ve 3.30 da hasteneye gittik eve çok yakın. Sancılar ise geliyor o ara kendimi sıkıp konsantre olmaya çalışıyorum geçecek diyorum ve geçiyor bunlar adet ağrısından hafif fazla idi. Hastanede nöbetçi kadın doğumcu muayene etmek istedi beni ama Dr uma haber vermedim gece geç saat boşuna uyandırmayım diye. Nöbetçi hekim de 3 Cm den fazla ise yatış yaparız dedi ama benim halime bakarak daha yolun başındasın daha çok ağrının olması gerek dedi ben sakin durduğum için eve göndermeye hazırlanıyordu yani bence. Sonra muayene etti ki hiç acımadı net söyleyim. Adam şok oldu çünkü benim 8 cm açılmam vardı. Emin olamadı bi daha baktı sen çok soğuk kanlısın bravo dedi ve hemen Dr uma haber verdi doğurmak üzeresin Doğum haneye alın dedi ben çok sevinçliyim çünkü artık oğluma kavuşacaktım. 4.30 da Doğum haneye alındım ama çatala değil yürüyüş yapın dediler yaptım o ara Dr geldi muayene edip suyumu patlattı ve bebek kaka yapmış dedi o an bakıştık Dr um ile dediki şuan seni sezeryana da alsam aynı sürede Doğum olur dedi ve beklemeye başladık. Tabi bu sürede sancılar artık yormaya başlamıştı yürümek istemiyordum artık odaya alındım yani Doğum yapacağım odaya. Sancılar çok sıklaştı tekrar muayene oldum 9 cm denildi ama bebek kemiğe takılıyo aşağı inmiyor sezeryana alabiliriz dedi Dr. O ara ben duşa girdim vs tekrar muayene ve 10 cm dendi ama kafası aşağı inmiyordu Dr sürekli sezeryan diyordu ben normal konusunda dirayetliydim sonra ebe bak bebeğinde çabalıyor dedi son bir muayene daha yapıldı ve Dr molaya çıktı ameliyata alınacaktım artık inmiyor risk dedi bende ona ok dedim sonra birden gaza geldim o kadar sancı çekip birde sezeryan olmak istemiyordum ve ıkındım deli gibi ebe şok oldu kafası gözüktü Dr u çağırın dedi bebek nerdeyse çıkacaktı Dr koşarak geldi ve diğer ıkınma da bebek çıkmıştı. Hemen kucağıma verdiler ve ben sürekli bu ne bu ne inanmıyorum diyordum gerçekten de inanamamıştım bunu başardığıma müthiş bir his müthiş bir tecrübe hayatta herkesin yaşaması gerektiğine inanıyorum. 4.30 Doğum haneye girdim 7.30 da oğlum doğdu. Harika bir olay ve ben tekrar yaşamak isterim o anı çok ağrı olsa bile bende bu sayfaları çok okurdum. Normal Doğum evet ağrılı ama dayanılmayacak birşey değil umarım herkesin doğumu en az benim ki kadar mucizevi geçer.

Tebrik ederim, Allah bağışlasın bebeğinizi. 8 cm açıklığa bu kadar sancısız ulaşmış olmanız ne büyük nimet. Sizin için çok pozitif bir ilk deneyim olmuş.

Benim son haftamda güç bela açılan 1cm açıklık acıdan kıvranarak hastaneye gittiğimde bile ısrarla ilerlemedi. Hastaneye gittikten 22 saat sonra doğurabildim. Oldukça zordu.

Hikayenizde beni çeken taraf epizyosuz doğurabilmiş olmanız. Bunu doktorunuzun yaklaşımına mı borçlusunuz merak ediyorum. Hangi şehirdesiniz, doktor ve hastane bilgisini paylaşabilir misiniz? Kızım henüz dört aylık ama beni sonrakilerin korkusu şimdiden sardı.

Tebrik ederim, Allah bağışlasın bebeğinizi. 8 cm açıklığa bu kadar sancısız ulaşmış olmanız ne büyük nimet. Sizin için çok pozitif bir ilk deneyim olmuş.

Benim son haftamda güç bela açılan 1cm açıklık acıdan kıvranarak hastaneye gittiğimde bile ısrarla ilerlemedi. Hastaneye gittikten 22 saat sonra doğurabildim. Oldukça zordu.

Hikayenizde beni çeken taraf epizyosuz doğurabilmiş olmanız. Bunu doktorunuzun yaklaşımına mı borçlusunuz merak ediyorum. Hangi şehirdesiniz, doktor ve hastane bilgisini paylaşabilir misiniz? Kızım henüz dört aylık ama beni sonrakilerin korkusu şimdiden sardı.

Merhaba
Evet harika bir ilk deneyimdi. Dr açıkçası o kadar hızlı bir doğum oldu ki epizyotomiye fırsat bulamadım dedi. Yoksa içerde özellikle baya dikişim var. İstanbul anadolu yakasındayım.

X