Evet işte bende onu diyorum eskiden bu kadar sezeryan yoktu şimdi doktorlar nedense daha fazla tercih ediyor, fiyatı da normalden daha düşük, onlar için daha mı kolay acaba? Ama bildiğim kadarıyla normal doğum daha sağlıklıHakkımızda hayırlısı neyse o olsun biz istediğimiz kadar normal veya sezeryan diyelim doktor ne derse o oluyor yine.
Merhaba arkadaşlar, yeni hamiş olarak aranıza katılıyorum ve forumlarda incelediğim ve çevremde gördüğüm kadarıyla sezeryan doğumlar sürekli artıyor ve doktorlarda sanırım bu yönde tavsiyede bulunuyor (en azından benim çevremde). Ben normal doğum düşünüyorum ve inşallah hayırlısıyla sağlıklı normal bir doğum yaparım. Benim gibi mormal doğumdan yana olanlar ve normal doğum yapmış olanlarla bilgi paylaşımı yapabilirsek çok sevinirim. Ne yazık ki etrafımda hiç normal doğum yapmış birine denk gelemedim, umarım burada sevindirici güzel haberler paylaşırız bu konuda, yorumlarınızı bekliyorum...
Merhaba; doğumunuza çok az kalmış inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız ve umarım doğumdan sonra bize de bilgilerinizi paylaşmak için zaman ayırabilirsiniz :)Ben de en başından beri normal doğum istedim öyle bir doktora gittim aylarca her şey yolundayı 37. haftada çatı mayaenemi filan da oldum doktorumda sağolsun normal doğumu bekleyelim dedi gelin görünki oğlum 34. hafta doğum pozisyonunu almıştı(başı aşağıya donmuştu) haftalardır da o pozisyonda duruyordu perşembe günü son kontrolümde 39+0 da bebek ters dönmüş dedi doktorum yani makat gelişi %1 lik insanda olurmuş doğum pozisyonunu almış çocuğun ters dönemesi. 40. haftaya kadar tekrar doğum pozisyonunu almazsa sezeryan yapalım dedi.Yani bu perşembe aç gel çocuk dönmüşse normal doğumu bekleriz dönememişse sezeryan yaparız dedi.Açıkcası ne yapacağımı şaşırdım ben de perşembe gününe devletten randevu aldım bir de başka doktor baksın bakalım o ne diyecek?Eğer o da bekleme sezeryan ol derse mecburen sezeryan olacağım makat gelişi normal doğumu göze alamam Rabbim bebeklerimiz ve bizim için ne hayırlıysa onu nasip etsin.
Ben ikinciye hamileyim inşallah bu da nırmal olur ben bu konuda inat ettim ama yurt dışında olmamın da büyük etkisi var burada son çare sezeryan yapıyorlar .ABD de . Şimdi kızıma hamileyim 20. Haftamın içindeyim umarım Rabbim normal isteyen herkese normal nasip eder :) bu duygu çok başka nırmal doğum yapan her anne beni anlar :) oğlum 4.200 kg doğdu maşallah ve Allah'a şükür ikimiz de çok sağlıklıydık :)Merhaba arkadaşlar, yeni hamiş olarak aranıza katılıyorum ve forumlarda incelediğim ve çevremde gördüğüm kadarıyla sezeryan doğumlar sürekli artıyor ve doktorlarda sanırım bu yönde tavsiyede bulunuyor (en azından benim çevremde). Ben normal doğum düşünüyorum ve inşallah hayırlısıyla sağlıklı normal bir doğum yaparım. Benim gibi mormal doğumdan yana olanlar ve normal doğum yapmış olanlarla bilgi paylaşımı yapabilirsek çok sevinirim. Ne yazık ki etrafımda hiç normal doğum yapmış birine denk gelemedim, umarım burada sevindirici güzel haberler paylaşırız bu konuda, yorumlarınızı bekliyorum...
Allah'tan ümit kesilmez canım Rabbim gönlüne göre versin :) tabi böyle durumlarda hiç riske atmamak lazım umarım bebeğini hayırlı sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın :) ve inşallah çukur çukur emen bir bebeğin olur uslu ve hızurlu olur inşallah :)Merhaba arkadaslar söyle bir bakiniyordum dikkatimi çekti bende son haftamdayim bebeğimi kucağıma almama sayılı günlerim var doktorum bebegin boynuna 2 tur kordon dolanmış dedi ve gösterdi sezeryan olma ihtimalin yüksek dedi cuma gunü kontrolum var ve sezeryani hic istemiyorum vadende mecbur kalinabiliyor iste bakalım hayirlisi
Merhaba arkadaşlar, yeni hamiş olarak aranıza katılıyorum ve forumlarda incelediğim ve çevremde gördüğüm kadarıyla sezeryan doğumlar sürekli artıyor ve doktorlarda sanırım bu yönde tavsiyede bulunuyor (en azından benim çevremde). Ben normal doğum düşünüyorum ve inşallah hayırlısıyla sağlıklı normal bir doğum yaparım. Benim gibi mormal doğumdan yana olanlar ve normal doğum yapmış olanlarla bilgi paylaşımı yapabilirsek çok sevinirim. Ne yazık ki etrafımda hiç normal doğum yapmış birine denk gelemedim, umarım burada sevindirici güzel haberler paylaşırız bu konuda, yorumlarınızı bekliyorum...
Merhaba arkadaslar söyle bir bakiniyordum dikkatimi çekti bende son haftamdayim bebeğimi kucağıma almama sayılı günlerim var doktorum bebegin boynuna 2 tur kordon dolanmış dedi ve gösterdi sezeryan olma ihtimalin yüksek dedi cuma gunü kontrolum var ve sezeryani hic istemiyorum vadende mecbur kalinabiliyor iste bakalım hayirlisi
Ben de en başından beri normal doğum istedim öyle bir doktora gittim aylarca her şey yolundayı 37. haftada çatı mayaenemi filan da oldum doktorumda sağolsun normal doğumu bekleyelim dedi gelin görünki oğlum 34. hafta doğum pozisyonunu almıştı(başı aşağıya donmuştu) haftalardır da o pozisyonda duruyordu perşembe günü son kontrolümde 39+0 da bebek ters dönmüş dedi doktorum yani makat gelişi %1 lik insanda olurmuş doğum pozisyonunu almış çocuğun ters dönemesi. 40. haftaya kadar tekrar doğum pozisyonunu almazsa sezeryan yapalım dedi.Yani bu perşembe aç gel çocuk dönmüşse normal doğumu bekleriz dönememişse sezeryan yaparız dedi.Açıkcası ne yapacağımı şaşırdım ben de perşembe gününe devletten randevu aldım bir de başka doktor baksın bakalım o ne diyecek?Eğer o da bekleme sezeryan ol derse mecburen sezeryan olacağım makat gelişi normal doğumu göze alamam Rabbim bebeklerimiz ve bizim için ne hayırlıysa onu nasip etsin.
Merhaba; yorumun için teşekküerler cnm, aslında öncesinde bende normalden korkuyodum ama, en sağlıklısı oymuş bi de sezeryan baya ameliyat sonuçta ağrısı falan çok oluyo diye gördüm çevremde hep, toparlaması daha zor sanki. İnşallah en hayırlısı ve sağlıklısı gönlümüze göre olur.merhaba canım :)
Öncelikle hamileliğin hayırlı ugurlu ve sağlıklı olsun inş.
Zor ama bi o kadar da güzel bi döneme adım attın. Tabi herkesin zor geçmiyo. İnşallah hamileliğin de, doğumun da çok güzel olur.
Tabi ki normal dogum taraftarıyım ama ne olacağını malesef bilemeyiz. Nasip kısmet biraz da.
Ben de normal doğum isteyen ama çok çok da korkan bi anne adayıyım :) :) Bakalım ne olacak..
merhaba tabikide iyi olanı normal adı üstünde normal doğum ama doktorun gerekli görürüse sezaryan ol sonuçta bebek ters olabilr kilolu olabilr vs.Allah hayırlısı ile bebeğne kavuştursun cnm önemlisi o bende normal yaptım ama ikinciyi sezeryan düşünebilirim normal doğumdan sonra ebenin attığı dikişler hayatımı karartmıştı resmen ama herkes aynı olacak diye bişi yok sağlıcakla kalMerhaba, sezeryan ya da normal olarak doğum yapmış arkadaşlar deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız lütfen. Özellikle İzmir'de olanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum
merhaba tabikide iyi olanı normal adı üstünde normal doğum ama doktorun gerekli görürüse sezaryan ol sonuçta bebek ters olabilr kilolu olabilr vs.Allah hayırlısı ile bebeğne kavuştursun cnm önemlisi o bende normal yaptım ama ikinciyi sezeryan düşünebilirim normal doğumdan sonra ebenin attığı dikişler hayatımı karartmıştı resmen ama herkes aynı olacak diye bişi yok sağlıcakla kal
yoo hastanede doğum yaptım normaldi ve kolay bidoğum oldu aslında ebe yardımıyla doğum yaptım çünkü gittiğim hastaneden başak bi hastanede doğum yaptım ebe sagolsun kend kendine kaynayan dikiş değil başka bi iple dikmiş 40 günde zor kurtuldum dikişlerden normalde 1 haftada düşermiş dikişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?