- 7 Aralık 2014
- 5.810
- 16.308
- 248
İnşallah öyledir canım sağol Allah razı olsunSlm canım bizim burda doktorlar 8 inci haftasına kadar annenin aldığı hiç bişey etkilemez diyor doktorlar çünkü anne bebek bağı 8 inci haftadan sonra tam bağlanıyor yani bebek 8 inci haftadan sonra anneden besinleri alıyor. Yani ben bile iki çocuğum da ilk aylarında antibiyotik aldım idrar enfeksiyonu olmuştum ve doktora da danıştim zarar veririm diye doktor 8 inci haftaya kadar tehlikeli değil dedi başka bir doktora da git bence.
Keşke ilk haftalar olsaMerak etme canim böyle durumlarda eğer bebek etkilenmişse dusuk gerçekleşir buda aslında Allahın bize bir lutfu
Eğer hamilelik devam ederse bebek etkilenmemiştir
Ya hep ya hiç kuralı denir buna ilk haftalarda geçerlidir
Netten arastirabilirsin sen doktorun dediğine bakma bisey yoktur Allahın izniyle
Doktorların hepside ayrı telden çalmışKızlar bikaç doktorla görüştüm bi tanesi " Öncelikle usg yapılsın, gebelik haftası belirlensin, normalde gebelikte kullanılmaz, kesin bir şey söylemek zor olabilir " dedi , bi tanesi " Metformin gurubu ilaçların gebelik kategorisi B dir.Gebelikte kullanılabilir,şu an gereksiz kullandığınız için derhal bırakın.Bu tarz ilaçları da mutlaka doktor kontrolünde kullanmanızı tavsiye ederim " dedi , bi tanesi de "Endişe etmeyin,bir zararı olmaz bazen pcolu hastalların tedavisinde gebeliğin 2.ayına kadar bu ilacı kullanırız " dedi.
Canım kategori B ise korkma derim.ben hamile olduğumu bilmeden genta diye bi iğne kullandım hap da değil iğne direkt kana karışıyo C grubuydu ve 7. Haftamda düşük yapmıştım. Bana tüm doktorlar aynı şeyi söyledi bebek etkilendiyse düşük olur etkilenmediyse hiç ilacı kullanmamışsın gibi gebelik devam eder dedi. Daha sonra bi arkadasım C grubu bi ilaç kullandı ama demekki onun bebeğini etkilememiş olacak ki geçen ay doğum yaptı sağlıklı da bi bebiş maşallah. Ama sen önce doktorunu değiştir aldır demek nedir yaaa nekadar basit söyleyebiliyolar.Gebelikte kullanılan ilaçların çoğu B grubu zaten. sen içini ferah tut herşeyin hayırlısı herşey olacağına varır canım.Kızlar bikaç doktorla görüştüm bi tanesi " Öncelikle usg yapılsın, gebelik haftası belirlensin, normalde gebelikte kullanılmaz, kesin bir şey söylemek zor olabilir " dedi , bi tanesi " Metformin gurubu ilaçların gebelik kategorisi B dir.Gebelikte kullanılabilir,şu an gereksiz kullandığınız için derhal bırakın.Bu tarz ilaçları da mutlaka doktor kontrolünde kullanmanızı tavsiye ederim " dedi , bi tanesi de "Endişe etmeyin,bir zararı olmaz bazen pcolu hastalların tedavisinde gebeliğin 2.ayına kadar bu ilacı kullanırız " dedi.
İnşallah canım Amin. Evet ortak bi fikir yok kullandıran da var kullanılmaz diyen de. Kayda geçen bi anormallik yok ama insan tedirgin oluyo işte canım. Allah a sığınmaktan başka çare yok.Doktorların hepside ayrı telden çalmış
Senin yapacağın şey Allaha siginip beklemek hayatım herşeyin hayırlısıni o bilir
Hakkında hayırlısı olsun bebisinde inşallah sağlıklıdir sen stres yapma
Çok geçmiş olsun canım Rabbim bebişini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. O kadar rahatlar o kadar basit ki herşey onlar için şaşırmamak elde değil. Allah korudu mu hiçbişey olmuoyo canım ama yaşayacak günü yoksa gözün gibi baksan da nafile.Canım kategori B ise korkma derim.ben hamile olduğumu bilmeden genta diye bi iğne kullandım hap da değil iğne direkt kana karışıyo C grubuydu ve 7. Haftamda düşük yapmıştım. Bana tüm doktorlar aynı şeyi söyledi bebek etkilendiyse düşük olur etkilenmediyse hiç ilacı kullanmamışsın gibi gebelik devam eder dedi. Daha sonra bi arkadasım C grubu bi ilaç kullandı ama demekki onun bebeğini etkilememiş olacak ki geçen ay doğum yaptı sağlıklı da bi bebiş maşallah. Ama sen önce doktorunu değiştir aldır demek nedir yaaa nekadar basit söyleyebiliyolar.Gebelikte kullanılan ilaçların çoğu B grubu zaten. sen içini ferah tut herşeyin hayırlısı herşey olacağına varır canım.
Sağol canım Allah razı olsun. Hiç düşünmüyorum aldırmayı Rabbime emanet ettim yaptım bi hata vicdan azabı çekiyorum Allah ım kurtarsın bu sıkıntılardan beni rahata erdirsin bebeğimin sağlıklı olduğunu öğreneyim yeter benim için. Evet pco vardı adetlerim düzenliydi ama yumurtam gelişip çatlamıyodu bende yumurtalarımın gelişimini sağlamak için aldım kullanmaya başladım meğersem hamileymişimOncelikle gecmis olsun. Allah yardimcin olsun. İnsallah saglikli bi sekilde alirsin bebegini kucagina. Ama kesinlikle en kisa surede baska doktorlara git. Pco ilaci dedin heralde pco iken hamile kalmissin. Allah nasip etmis. Bilmiyorum cok zor bi karar. Eger bi sorun varsa ve aldirmaya karar verirsen de iki hafta kalmis. Ama insallah hicbir sikintisi yoktur yaa allahim yardimcin olsun
Öyle canım benim. Bizim de bi komşumuz bebeği istememiş bir sürü ilaç içmiş düşsün diye film falan çektirmiş ama bişey olmamış şimdi benden 1 yaş büyük kız :) çok da sağlıklı maşallah. Bünyeden bünyeye göre de değişiyo heralde. Kimine bişey olmuyo kimi de etkileniyo. Rabbim korusun.Merak etme canım birşey olmaz Allahın izniyle. Gebelikte kullanan bir sürü insan var o ilacı. Ne demek aldır ne kolay diyor araştırmadan etmeden. Hamile olduğunu bilmeden ağır psikolojik ilaçlar içip sapasağlam çocuk doğuran tanıdığım var. Onada aldır demişlerdi. Rabbim dilerse herşey olur. Kafana takıp hamileliğini zehir etme.
Öyle yapıcam canım haftaiçi. Her doktor ayrı bişey söylüyo. Gideyim de bi risklere nelere yol açabileceğine kimler neler yaşamış hepsine bakayım. İnşallah iyidir canım sağol Allah razı olsun.Bi universite arastirma hastanesine gidip bi profa muayene ol mutlaka insallah iyidir bebegin o doktora da bi daha gitme
Böyle yorumları görünce mutlu oluyorum sağol canım Allah razı olsun inşallah bişeyi yoktur. Evet stres oluyorum aklıma takılı kalıyo aslında iyi düşünüyorum artık bişey olmadı iyi o diyorum. Dün biraz üzüldüm ağladım kasıklarıma ağrı girdi Allah korusun güzel şeyler düşünüp keyifli şeylerle vakit geçirmek en iyisi :)canım ya biraz sakin ol..ben c grubu otrivine yani burun spreyi bağımlısıyım..her iki gebeliğimdede hiç ara vermeden kullandım..çok şükür hiçbirşey olmadı..ayrıca metpamid diye mide bulantısı hapı var oda c kategorili..çoğu doktor bu ilacı gebelere verir..kaldıki seninki b grubuymuş Allahın izniyle hiçbirşey olmaz.ilaç değilde bu can sıkıntısı bebeğe birşey yapacak..dur bir sakin ol..
Haklısın canım. Kahverengi lekelenmelerim oldu 2 hafta önce kanla karışık koyu kahverengi lekeler adet oluyorum sanıp sevinmiştim düşük tehlikesi geçirmişsin dedi doktor. Ne kadar aptalım. Hiçbişey anlamadım. Sağlıklıdır inşallah etkilenmemiştir bebeğim. Annesine tutunur sağlıcakla dünyaya gelir inşallah.Oo ne antibiyotikler ne ilaçlar kullananlar var gönlünü ferah tut, bebeğin zarar gördüyse bu tür durumlarda genelde düşükle sonuçlanıyor zaten vücut kendini savunuyor kabul etmiyor çünkü. Düşük diye bir şey olmasaydı etrafınızda gördüğünüz çocukların yarısı engelli olurdu, çok nadir tutunurlar.büyük konuşmayım da Yerinde olsam aldırmazdım ya sağlıklıysa??? Ha engelli doğanlar nasıl doğuyor dersen çok nadiren tutunanlar, sonraki haftalarda oksijensiz kalanlar ya da anne karnında doğum sırasında bir şekilde zarar görenler. Sağlıklı denilen bir çocuk da son dk da kakasını yiyip engelli olabiliyor. Şimdi aldırırsan hep düşüneceksin acaba sağlıklı olur muydu diye. Her şey Allah ın sınavı unutma
Dua et inşallah sağlıklı olur.Haklısın canım. Kahverengi lekelenmelerim oldu 2 hafta önce kanla karışık koyu kahverengi lekeler adet oluyorum sanıp sevinmiştim düşük tehlikesi geçirmişsin dedi doktor. Ne kadar aptalım. Hiçbişey anlamadım. Sağlıklıdır inşallah etkilenmemiştir bebeğim. Annesine tutunur sağlıcakla dünyaya gelir inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?