• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları nolur yardım :( bebeğimin ağzından köpük geldi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sehrayin

gül kokulu kızım
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
321
5
118
Diğer
56 günlük bir kızım var,dün gece halsizdi,kusmaya başladı,bi süre sonrada kusmuk burnundan geldi ama bu uykudan hemen uyandıktan sonra oldu
kusarken değil,
sonra kasıldı nefes alamadı uzunca bi süre,salladık ters çevirdik ama nefes alamadı
sonrada ağzından köpük geldi,gece acile götürdük ama tabi pratisyen olduğu için bilemediler
bugün çocuk doktoruna götürdük ilk nöbet bu dedi,sara varmı ailede dedi
o anı anlatamam :( tomografi kan tahlili falan istedi,tomogrofi çekildi tomografide bişey yok dedi çok şükür
ama ben çok korkuyorum
sizlerden birinin bebeğindede oldumu böyle birşey
çok telaşlanıyorum nolur yardım edin

Merhaba, oncelikle gecmis olsun demek istiyorum.
Sizi telaslandirmak istemem ama pratisyen degil uzman bir cocuk doktoruna goturmenizi siddetle oneririm, anladigim kadariyla bebeginiz nobet gecirmis, cunku kasildigindan da bahsetmissiniz.

Benim bebegim 10 aylik, herhangi bir nobeti ya da atagi olmadigi halde,
epilepsi suphesi ile eeg istendi ve yapildi.

Malesef, kasilmalar, goz kontaginin bir an bile olsun kaybolmasi (sabit bir yere bakmasi)
Ve size sayabilecegim daha bircok belirti, epilepsi hastaligini isaret edebiliyor.

Bunlari nerden biliyorum da boyle kolay yanitliyorum;
Cunku benim bebegimi de (dedigim gibi, hicbir atak, nobet gecirmedigi halde)
epilepsi suphesi ile taradiklarindan, ister istemez bu hastalik hakkinda epey bir bilgi sahibi oldum.

Umarim dusundugunuz sey cikmaz.

Acil sifalar diliyorum..

Son düzenleme:
geçmiş olsun sizede
rabbim acil şifalar versin
bugün uzmana götürdük zaten
dün gece acile gittik ordaki pratisyen bilemedi zaten,yarın doktora götürün dedi
gittiğimiz doktor sara nöbeti dedi ama sonra tomografiyi görünce burda bi sorun yok dedi bayramdan sonra tekrar gideceğiz
kan testleri falanda alındı
bizde öyle göz dalması falan yok,yani ben farketmemişde olabilirim şimdi daha dikkat edicem
tek ağzından köpük geldi
umuyorum o da tükürük toplanması gibi bir şeydir
nolur öyle olsun :(

Rabbim acil şifalar versin inş.içinizi ferah tutmaya calışın..güzel düşünelim güzel olsun inşş..hiiç bir şey yoktur..dua edelimm..Allah büyük..

Arkadasim;
Bu tip durumlarda, hastaligin adini koyabilmek icin ya da seyrini takip edebilmek icin;
eeg yaptirmanizi oneririm, (uyku veya uyanik eeg, bunu doktorunuza sorabilirsiniz)
Bu TANI icin onemli.
Gecmis olsun yeniden..

çok geçmiş olsun allah yardımcın olsun bebeğine sağlık sanada sabır versin .umarım önemli bişey çıkmaz bebeğinde.

tomografi ve kan tahlili istedi
tomografimiz çekildi yarında tahlil sonuçlarımızı alıcaz
sonuçları aldığımda başka doktorada mutlaka gidicem,şimdi başka doktora gidersem yine kan alacaklar bebeğimden dayanamıyorum :(

epilepsi hastalığından çok çekmiş bir anne olarak inşallah bebeğiniz epilepsi değildir.epilepsi eeg çekilerek kesinlik kazanır özellikle uyku eeg si.inşallah iyi haberlerinizi alırız.

epilepsi hastalığından çok çekmiş bir anne olarak inşallah bebeğiniz epilepsi değildir.epilepsi eeg çekilerek kesinlik kazanır özellikle uyku eeg si.inşallah iyi haberlerinizi alırız.

Merhaba cok gecmis olsun size de.

Merak ettim, nekadarlik suan bebeginiz, nasil bir teshis konulmustu?

akşamdan beri o kadar dalgın uyuyorki
çok korkutuyor :(
emmek için zorla uyandırıyorum,uyanıncada ağlıyor uyumak için

Merhaba cok gecmis olsun size de.

Merak ettim, nekadarlik suan bebeginiz, nasil bir teshis konulmustu?

bebeğim 8 aylık .benim 11 yaşındaki oğlum epilepsi hastası.ama okadar korkuyorumki bebeğimdede olursa diye.3 senedir mücadele ediyoruz 2 ilaçla nöbetleri kontrol altına alındı çok şükür. 1 yıldır iyiyiz.

akşamdan beri o kadar dalgın uyuyorki
çok korkutuyor :(
emmek için zorla uyandırıyorum,uyanıncada ağlıyor uyumak için

arkadaşım inşallah birşeyi yoktur.şimdiye kadar nasıldı bu olaydan sonramı durgunlaştı.tomografi sonucuna bakma biran önce iyi bir nöroloji doktoru bul.genelde emar ve eeg çekilir sonuçlar bunda kesinleşir.
hangi şehirdesin göremedim ben senin yerinde olsam hiç durmazdım.özelde eeg çektirirsen sonucunu hemen alırsın.Allah yardımcın olsun canım.

fred epilepsi sitesinde isim vermiyorum soru sordunmu 9 aylık bebeğim di sanırsam başlığı.sen zannettim yanılmışta olabilirim.

fred epilepsi sitesinde isim vermiyorum soru sordunmu 9 aylık bebeğim di sanırsam başlığı.sen zannettim yanılmışta olabilirim.

Acil sifalar diliyorum oglunuza, cok uzuldum.

Evet, benim.
Ne bileyim, epilepsi suphesi ile tarandigi icin bebegim, hastaligin anatomisini didik didik ettim neredeyse, orada uzman bir norologa da sormustum ama sonra site baska yere tasinmis falan filan, yanit alamamistim..

Zaten 2 gundur resmen bir sinir harbi yasiyorum.
2 hafta once yapilan uyanik eeg yanitini 2 gun once arayip haber vereceklerini soylemislerdi.
Yahu aramaktan yoruldum ama doktora ulasamiyorum, surekli telesekreter cikiyor.
Nefret ediyorum buradaki agir sistemden, teknoloji, sunduklari sonsuz imkanlar olsa ne fayda ki:
sistem cokk yavas..

Acil sifalar diliyorum oglunuza, cok uzuldum.

Evet, benim.
Ne bileyim, epilepsi suphesi ile tarandigi icin bebegim, hastaligin anatomisini didik didik ettim neredeyse, orada uzman bir norologa da sormustum ama sonra site baska yere tasinmis falan filan, yanit alamamistim..

saol canım.doktor hergün girmiyor sen sorunu yeni sitedede sor ayşe hanım benim oğlumun ilk doktoru.bence bebeğinde birşey yok sırf emin olmak için yapılmıştır.eeg kesinde değil.bazen nöbet olup eeg temiz çıkabiliyor.Allah şifasını versin inşallah.bence senin bebeğin tembel birşeyi yok üzme kendini

Son düzenleme:
Uff inan bilmiyorum arkadasim, 2 gundur uyku haplari ile sakinlesmeye calisiyorum,
esim ilgileniyor 2 gecedir bebegimle. Sinir sistemim altust, aglamaktan gozumde yas kalmadi.
Gecen sene bu vakitler, bebegim icin haftalari sayiyordum, hayallerim vardi.
Ilk gulucugunu, ilk emeklemesini daha neler neler..

Bugun 3,5 yasinda olan oglumun kresinde gosterisi vardi.
Benden 1 ay once dogum yapan bir arkadas ile karsilastim.
9 aylik bebek, birsuru disi var, nasil sevimli bir gorseniz, elleriyle alkis tutuyor, harika emekliyor, algisi muhtesem, adim bile atiyordu.
Kimsenin bebegi ile kiyaslamamak lazim tabiki de ama en azindan belli basli kaba motor gelisimini tamamlamis olmasi lazim.

Oyle zor bir durumdayim ki, inancim olmasa isyan ederdim herhalde..

KONUYU ACAN ARKADASTAN DA OZURDILIYORUM,
BIR AN DOLDUM, KONUSUNUN AKISINI DEGISTIRDIM..

Son düzenleme:
Uff inan bilmiyorum arkadasim, 2 gundur uyku haplari ile sakinlesmeye calisiyorum,
esim ilgileniyor 2 gecedir bebegimle. Sinir sistemim altust, aglamaktan gozumde yas kalmadi.
Gecen sene bu vakitler, bebegim icin haftalari sayiyordum, hayallerim vardi.
Ilk gulucugunu, ilk emeklemesini daha neler neler..

Bugun 3,5 yasinda olan oglumun kresinde gosterisi vardi.
Benden 1 ay once dogum yapan bir arkadas ile karsilastim.
9 aylik bebek, birsuru disi var, nasil sevimli bir gorseniz, elleriyle alkis tutuyor, harika emekliyor, algisi muhtesem, adim bile atiyordu.
Kimsenin bebegi ile kiyaslamamak lazim tabiki de ama en azindan belli basli kaba motor gelisimini tamamlamis olmasi lazim.

Oyle zor bir durumdayim ki, inancim olmasa isyan ederdim herhalde..

KONUYU ACAN ARKADASTAN DA OZURDILIYORUM,
BIR AN DOLDUM, KONUSUNUN AKISINI DEGISTIRDIM..

kıyamam sana, yitirme inancını Allahımız büyük, inşallah birşeyi yoktur .

bizim sonuclarda bişey çıkmamış çok şükür
bugünde kan sonuçları alındı şeker vb şeyler varmı bakılması açısından. çünkü hastalığın adı konmadı
şükürki sadece kansızlık çıktı
ama ben tabiki ne gerekliyse yaptırıcam,ben kütahyadayım
bayramdan sonra izmirde ege üniverstitesine gidip ordada kontrol ettiricem yada neresi iyiyse işte
serapsenem bu güne kadar ben bişey farketmedim,2 gün önce nefesi kesildi ağzından köpük geldi
inşallah birşey yoktur,grip olmuş bebeğim ilaçları uyutuyormuş

fred estğ ne özürü rabbim yardımcınız olsun,çok üzüldüm
allahım nolur yardım et :((

Sehrayin;
kan testi ya da herhangi baska bir kontrolden once, eger emin olmak istiyorsaniz kesinlikle eeg cektirmeniz gerekiyor, cunku bu hastaligin TANISI bu teste bagli.

Gecmis olsun yeniden..

Back