Hanımlar toplu cevap olsun diye buraya yazıyorum. Lökodistrofi teşhisi konuldu. Gelisim geriliği devam edecek dedi doktor. Sonra solunum cihazına baglanacakmis. Tedavisi yokmuş... Allah sizlerin evlatlarına sağlık ve uzun ömürler versin. Bu süreçte dualarında bize yer verenlere çok teşekkür ederim..
Internetten baktığımda sinir sisteminin bozulması tahrip olması sonucu diyor Rabbim evlatlarımızı korusun sizin bebeğinize de...Hanımlar toplu cevap olsun diye buraya yazıyorum. Lökodistrofi teşhisi konuldu. Gelisim geriliği devam edecek dedi doktor. Sonra solunum cihazına baglanacakmis. Tedavisi yokmuş... Allah sizlerin evlatlarına sağlık ve uzun ömürler versin. Bu süreçte dualarında bize yer verenlere çok teşekkür ederim..
Bu yorumu yapam kisi, paylasilan yazinin tamamini okumaya usenmis ama yine de yorum yapmak istemistir. Ne diyim..Hasidik Yahudiler üzerinden verilen örnek bence sağlıklı olmaz olamaz.Onlarin katı,tutucu,dış dunyaya tamamen kapalı dünyaları sebebiyle aşıya karşı oldukları bilinen bir gerçek.
Kuduz örneğinden sonra tartışma kendi kendini bitirmiştir sevgili MineRica ediyorum konuyu açan hanımefendinin çocuğunun hastalığı neden oldu bilinmezken, bu alanda bir yetkinliğiniz eğitiminiz yokken konuyla da alakasızken aşılara bağlamayınız.
Aşıyla ilgili yazılan her topiğe yazdığım gibi bugün hayvanlar ve hayvanlardan insana bulaşan kuduz eskisi kadar sık görülmüyorsa bunun nedeni aşılardır, aşısız hayvanların ısırması veya açık yaranızı yalaması sonucu bulaşabilecek kuduzdan korunmak için insanların tedbir amaçlı yaptırdığı aşılar sayesinde bu tip tehlikeli virüslerden korunuyoruz.
Ayrıca bebeklerinizin bulunduğu evde wifi, cep telefonu kullanıyorsunuz, şu mesajları bile wifi üzerinden cep telefonu kullanarak yazıyorsunuz, wifi bebeklerinize neler yapıyor biliyor musunuz?
Çok masum gibi görünen, bebekleriniz uyurken kontrol etmek amaçlı kullandığınız bebek alarmları/telsizi bebeklerinize neler yapıyor araştırdınız mı hiç?
Bebeklerinize rağmen tüm teknolojik cihazları kullanıp daha hamile bile kalmadan önce yediklerinizde kullanılan kimyasalların zararlarından habersiz olup bir hastalık olduğunda yedikleriniz içtikleriniz, kullandığınız cihazlar dururken aşıyı suçlu çıkarmak kolaya kaçmaktır.
Rumimi çok geçmiş olsun, umarım yavrunuz sağlığına kavuşur kusura bakmayın topiğinizi de meşgul ettim, hastalığın sebebi hakkında yetkin olmayan açıklamalar yazılması hem kurallar hem yasal olarak uygun olmaz.
Allah yardımcınız olsun kısa sürede tanı konur ve tedavi başlar umarımHanımlar sonuç hala çıkmadı. Çocugumda gerileme devam ediyor. Kilo kaybetti kasları ciddi şekilde kasiliyor. Oturma hiç yok. Ayaklarına basma olayı da bitti. Yutkunma da zorluk yaşıyoruz. Katılma nöbetleri geçiriyor. Her nöbette hastaneye gidiyoruz. Konu altındaki aşı yorumlarını okudum. Yaşadığımız şeyin aşıyla ilgili olduğuna yada olmadığına dair bir bilgi yok elimizde. Bu nedenle yeni annelerin aşı yapmatirmamazlik etmesini istemem. Çünkü ben de aşının gerekli olduğuna inanıyorum ve bu nedenle asilari yaptırdım. Eğer genetik test sonucunda bisey çıkmazsa bu konunun da üzerine gideceğim tabiki. Somut bir sonuç olarak görmeden de aşının bu duruma neden olduğuna inanmak istemiyorum
Paylaştığınız gazete güpürünfe bilimsel bir veri yok.Ayni sekilde anladim ki bizler sadece dua edebiriz. Sonucta evlat, secim hakki, anne baba olarak onlarin; asidan diildir demek de dememrk de onlarin karari. Ancak binde bir ihtimal dahi olsa pesinden gider, geregi icin ugrasirdim herhalde ben. Bu arada bu asilarin herkese ayni ande ayni zarari verecegini zaten soylemiyorum. Elbette sifir hasarla devam eden de vardir. En asindan gorunen kadariyla sifir hasar. Asisiz daha cok zarar gorur bebelerimiz diyenler icin de asagiya bir link birakiyorum. Dileyen okuyabilir.
Ben, esim ve cevre baskisiyla malesef guclu bir irade sergileyememis ve bebegimin su ana kadar olana asilarini yaptirmis bir anne olarak, keske yaptirmasaydim diyen bir anne olarak bunlari yaziyorum.
Dileyen annelerimiz okuyabirler.
Bu konu basligiyla ilgili olarak da ben de yurekten, en samimi halde evladiniz icin duaciyim. Rabbim tez zamanda hayirlisiyla sifasini versin. Guzel haberlerini alinca paylasirsaniz biz de seviniriz. Brnim de diyecegim son olarak budur.
Selametle..
İnşallah yavrunuz tez zamanda şifasını en kolay yoldan bulurHanımlar genetik sonucu çıktı. Sonuç temiz. Genetik bir rahatsızlık değilmiş. Doktorlar araştırmaya devam edeceklerini söylediler. Ankaraya geçeceğiz. Teşhis koyamadilar konyada
O kadar cok dua ettim ki ve hala ediyorum. Genetik bir sorun olmamasina nasil sevindim inanamazsiniz. Cok sukurHanımlar genetik sonucu çıktı. Sonuç temiz. Genetik bir rahatsızlık değilmiş. Doktorlar araştırmaya devam edeceklerini söylediler. Ankaraya geçeceğiz. Teşhis koyamadilar konyada
İnanın gözlerim doldu o kadar mutlu oldumHanımlar genetik sonucu çıktı. Sonuç temiz. Genetik bir rahatsızlık değilmiş. Doktorlar araştırmaya devam edeceklerini söylediler. Ankaraya geçeceğiz. Teşhis koyamadilar konyada
Konyadaki doktorumuz wes testi yapmak istedi. Metabolik testi tekrar yapılacak. Ama biz bu arada başka doktorlara da gideceğiz. Genetik sonucu temiz olunca diğer hastalıklar için de tarama yapılması gerekecek. Tecrübeli ve başarılı bir doktorun muayenesi teşhis sürecini hızlandırabilir.Wes testi mi yaptırmıştınız ?
Konyadaki doktorumuz wes testi yapmak istedi. Metabolik testi tekrar yapılacak. Ama biz bu arada başka doktorlara da gideceğiz. Genetik sonucu temiz olunca diğer hastalıklar için de tarama yapılması gerekecek. Tecrübeli ve başarılı bir doktorun muayenesi teşhis sürecini hızlandırabilir.
Size de cok gecmis olsun. Acil sifalar dilerim yavrunuza. Allah kolayliklar versin. İnsallah sizin de yavrunuz eski sagligina biran evvel kavusurAnladım bizim haziran ayından beri teşhis koyulamayan bir problemimiz var. Wes yaptırdık sonuç bekliyoruz biz de. Çok sevindim sizin adınıza umarım çabucak teşhis edilir umarım tedavisi olan bir şeydir.