• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nolur bi cvp..?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ♥ Cleo ♥
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
&

♥ Cleo ♥

Ziyaretçi
kizlar oglum 2 haftalik oldu. dogdugunda 3.670kilo 52cm boyundaydi. 12.gununde doktora kontrole gittik. ve hala 52 cm boyundaydi. ve sadece 130 gram almisti. doktor az degil dedi ama icimhala rahat degil. sizin bebislerin kilosu nasildi? asil onemli olan bi aylik olunca aldigi kilo mudur? 12gunde sadece 130gram normalmi acaba?

normal tabii ki canım zaten bebek doğduğunda şişkinlikle doğuyor bir haftada o şişkinliği gidiyor ve sonra kilo alımı başlıyor.maşallah iyi doğmuş neden böyle endişelendin ki.rahat ol canım normal yani.bir aya kadar boyda atar bak görürsün.

nebilim bana az geldi=) ayrica etraftakilerin o can sikici yorumlarini da biliyorsunuz degil mi.o yuzden bujadar kafama taktim. sagol)))rahatladim simdi

canım benim kızım 3100 gr dogdu 20. günde dr gittiğimizde sadec 80 gr almıştı ve dr mama takviyesi yapmamı söyledi.sütüm yetmiyormuş mamayla toparladı kendini.
senin bebeğin yine iyi kilo almış bana sorun yokmuş gibi geldi. güle güle büyüt bebeğini ;)

bebeğinin kilo alışı ve boyu gayet normal.çevredekiler bebeğin ayda 2 kiloda alsa gelişimini iyi bulmazlar.o yüzden o insanları ciddiye bile alma.

bebkler ilk 15 gün vücuttaki ödemi atarlar ve kilo verirler. 1. aydada doğum kilolarını tekrar yakalarlar. aslında kilo bile almış. hayırlı olsun.

canım oglum 3940gr dogdu.ilk ay doktora gıttıgımızde sadece 200gr almıstı.hemen mamaya basladık cunku sutum yetmıyordu ogun bu gundur mama verıyorum.suan 6.5 aylık ve 7900gr.senın bebegın ıyı almıs bencede sakın takma kafana

genel olarak bebişler doğumdan sonra doğum kilosundan %10 verirler,endişelenmene gerek yok bence,mamaya da hemen başlama,bebişin memişe alışması lazım tam,o zaman kilosunu çabucak artar.her istediğinde memişi vermeye çalış.Benim kızım 400 gram kadar vermişti doğumdan sonra,ilk kontrole gittiğimizde doktor bir kilo alması gerekiyor dedi,kızım sadece 650 gram aldı,laktum vermemi söyledi,ama keşke hiç vermeseydim,şimdi zorda kalmayince vermiyorum. Mama vermeye başlarsan sonradan bebiş memeyi bırakabilir

bence kilosu gayet güzel sakın mama falan vereyim deme.günde 20-25 gr alması gerekirmiş.çevrendekilerin bu çocuk doymuyor mama ver demelerinide takma sakın.banada kayınvaldem yetmiyormu falan dedi ama kuzum 1. ayından sonra 1 kilodan fazla kilo almaya başladı.5.ayından sonra kilo alımı yavaşlıyor.bizimki bu ay 500 gr almış boyu uzamış.boya veriyor.kafana takma allah bebişini sana bağışlasın

Canım şu an erken 1 ay sonundaki duruma bakmak lazım. Arkadaşların dediği gibi sakın mama falan verme sık sık emzir.

selam cleo benimde 2 cocugum var ve 3 cuye hamileyim .yazini gorunce belki icini bir nebze rahatlatir diye cevap yaziyim dedim.su an kizlarimin hastahane defterlerine bir goz attimda ilk 10 gunde cok normal bebeginin kilosu ve boyunda gelisimi 1 bucuk ayda daga iyi anlarsin aylik kontrollerini ihmal etme ve merak edicek bir durum yok canim sana ve cocuguna saglikli mutlu gunler diliyorum

canım aynen bende sımdı ole dıcem cunku gercekten yenı dogan bebekler dogdugu kıloda kalmaz 1 hafta sonra goturdunmu dr sıslıkler ıner ve zayıflar bu gayet nrmal sen dogdugu ılk aydan ıtıbaren takıp edıceksın kılosunu bence gayet ıyı canım bebegını gule gule buyut

Back