- 12 Temmuz 2024
- 149
- 107
- 25
- Konu Sahibi pembeborek
Merhaba herkese. Ben çok zor günler geçiriyorum. 15 haftalık hamileyim. Bebeğimde bir sıkıntı yok çok şükür. Her şey yolunda. Ama sorun bende. Ben 1 hafta önce bir sabah durup dururken panik atak geçirerek uyandım. Önceki gün çok ev iş yapmıştım bir de gece uyku tutmadı sabaha kadar uyuyamadım. Tam uykuya daldım, 1 saat sonra ölüyormuş gibi uyandım. Kendimi nereye atacağımı şaşırdım. Kalbim deli gibi çarpıyodu ve asla sakinleşemedim çok uğraştım. Sonra bir şekilde sakinleştim. Ama akşama kadar kalp çarpıntım oldu. Akşamüstü yemeğe otururken tekrar atak geldi. Kendimi terasa attım hava alınca anca rahatladım. O günden beri gün içinde sürekli anksiyete atakları yaşıyorum. Durup dururken nefesim daralıyor, kusacak gibi oluyorum. Mide bulantılarım hala geçmedi. Prilam kullanıyorum. İlk 3 ay prilam işe yaradı. İştahım çok açık değildi ama yine de yiyebiliyordum yemeklerimi. Son 1 aydır demir ilacı kullanmaya çalışıyorum. Kelimenin tam anlamıyla midemi mahvetti. İçtikten yarım saat sonra kusmaya başladım ne yesem kusuyordum. Gittikçe iştahım azalmaya başladı. Şu an bütün gün aç kalsam bile bir şey yiyemiyorum. Demir ilacımı bugün değiştirdim. Son 1 haftadır içmiyordum. Şu an bildiğiniz su bile içemiyorum bırak yemek yemeyi. Hamileliğimin başından beri depresif bir ruh halindeydim. Bebeğimle ilgili değil onu çok seviyorum ve isteyerek hamile kaldım. Benim aşamadığım bir şey var ve bu bana 1 haftadır cehennem azabı yaşatıyor. Midem sürekli bulanıyor, kalbimde çarpıntı var, nefesim daralıyor. Birileriyle konuşup ağlayınca rahatlıyorum ama sonra tekrar tekrar tekrar. Gerçekten dayanacak gücüm kalmadı. Normal bir şekilde yemek yiyebilmek ve bu iç sıkıntısından çarpıntılardan kurtulmak istiyorum. Konuşunca rahatlıyorum. Benzer şeyler yaşayanları görünce. Nolur birisi bana aynı şeyleri yaşadım ve geçti gitti desin. Yalvarıyorum buna çok ihtiyacım var. Çok çaresizim. Bu şekilde yaşanılmaz. Hayattan soğudum artık. Hormonlar beni tepetaklak etti. Bir an önce artık kızımı kucağıma almak istiyorum bu halin geçmesini ve hayattan tekrar keyif almayı. Çarpıntımın sebebi demir eksikliği olabilirmiş. Ben önceden de anksiyete problemi yaşayan biriydim ama hamilelikle zirveye çıktı. Lütfen biri bana olumlu bir şeyler söylesin yoksa kafayı yiyeceğim....