• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nolur bana moral verin .çok üzülcem galiba

canım ben eşimle 5 yıl flört ettim ve nerdeyse sülalesini tanıyodum .ev ziyaretlerinede gidiyordum gitmeyide istiyordum açıkcası...5. yılımızda nişanlandık..ve hepsini nişanlılık döneminde tandım malesefkii.en yakını olan ablaları ve abilerini bi kere istemede bi kere nişanda bi kerede düğünde gördümmm...benim ailem örf ve adetleri uygulayan bi ailedir ve özellikle annem çok önem verir.1,5 yıl nişanlı kaldım ve eşimin ailesinden sadece kayınvalidem geliyordu o da yaşlı olduğu için eşim getiriyordu...ablaları abileri bayramda bile gelmediler...kuzenimin düğünü vardı birgün kız tarafıda görümcemin komşusuymuş.kına gecesinde karşılaştık nişanlıyım tabi benim ailemde var yine saygıda kusur etmeyip yanına gittim ayak üstü muhabbet annemlerinde orda olduğunu söledim ve görümcem annenlere selam söle deyip yerine oturdu aralarında 40-50 metre kadar bi mesafe vardı annemle görüşmedi yani..ve inanılmaz zoruma gitti onun adına ben utandım bütün akrabalarımdan...sonra eşimle konuştum olanları anlattım neler hissettiğimi anlattım o kadar zoruma gittiki ağladım..allahtan eşim gerçekten akıllı ve mantıklı bi insan..şuan 3 aylık evliyim.ve daha bi kere bile ablama yada abime gidelim demedi..o da zaten gitmiyoo...sadece annesinin yanına gidiyoruz orda olurlarsa görüyoruz.o da 15-20 günde bir.. çokta memnunum bu şekilde olmasından...hatta ablalarının abilerinin yüzünü bile görmek istemiyorum ama mecburen kayınvalideme gidince onlarıda görmek zorunda kalıyorum bazen..bence nişanlınla oturup konuşmalısın...ama gelmiyosunuz gitmiyosunuz gibi değil.hissettiklerini anlat düşüncelerini paylaş.hayal kırıklıklarından bahset...senin isteğinle size geleceklerse boşver gelmesinler.ve kesinlikle uzak otur özellikle eşinin ailesine baya uzak olsun.nişanlının para vermesinide bi şekilde engelle.birde siz nişanlısınız eşya felan almıyormusunuz.ne diye annesine veriyorki parayı..??????bence herşeyi açık açık baştan konuş derim ...bu tipler nişanlıyken böyle yaparlar ama evlenince inan evinden çıkmazlar..ben nişanlıyken kapımı açmayan eşimin abisi evlendiğimizin 2.haftası kapımda bitti.uzak olmasına rağmen..allahtan yurt dışına gittide kurtuldum..diğerlerine yakın olsam eminim onlarda kapımda biter..hiçbirini sevmiyorum..kaynanam ve küçük kayınbirader hariç..:))

Sana sadece sunu söylüyeyim canim,,

Annesine para verip duran bir erkekse ve bu degismezsseömür boyu mutlu olamazsin,

Annesine karsi cikabilmeli, bu nedemek, hadi simdi nisanlisiniz, evlenince ne olucak senin istedgin birseyin parasini annesine verip durucak ve senin huzurun kacicak

Ayrica bu kadar sorumsuz bir ailesi varsa , ya bastan konus hallet yada dön derim bu isten, sonunda cok üzülebilirsin yoksa,

Allah yardimcin olsun.

KAYNANANA KARŞI SAVAŞ AÇ BENCE :lepi: BU KADIN OTURDUĞU YERDEN HERYERE YETİŞİR OĞLUNUDA Bİ GÜZEL DOLDURUR HUZURSUZ OLURSUNUZ BUNUN AMACI DÜĞÜNÜ BEDAVAYA GETİRMEK OĞLUNUN PARASIYLA SEN NİŞANLINLA KONUŞ HEMEN TAKSİTE GİRDİR Kİ PARA ORAYA GİTSİN KAYNANANA GİTMESİN hihoyyyt

bence evliliklerde en zor olan olay bu.. senin ailenin yaşantı tarzıyla onunki hiç bir zaman aynı olamaz. çünkü hepsi farklı yaşantılar.. bence nişanlını seviyosan bunu kabullenmelisin sizinkiler kadar düşünceli olmayabilirler ama onların da illa ki iyi bi yerleri vardır onları görmeye çalış derim ben.. ailenin sana davrandığı gibi onlarında aynı şekilde davranıcaklarını beklemek çok yanlış istisnalar vardır tabi ama çok az.. sen kendi kuracağın aileye bak en önemlisi bu bence canım..

canım bende nişanlıyım aynı şey bendede oldu.nişanlıma dedim annen arsın diye o arattırdı ama bu belkide onun aramak istememesinden değildir.düşünememiştir.benim kayınvalidem öyle yani.tanıdıkça anlıyorum bunları bilerek yapmadığını.bence peşin hükümlü olup eşinin annesiyle aranı soğutma.en azından pişman olacağın sözler söyleme.erkek için annesi çok kıymetli onun hakkında konuştuklarından çok etkilenecek ve bu ilişkine yansıyacaktır.para işinede düğün vakti gelince bakarsın illaki bi çaresi bulunur.sabırlı ol bence.şimdiden mutluluklar...

benim geçen hafta nişanım oldu .nişandan önce erkek tarafından kimse arayıp sormadı bile bişiy lazımmı hazırlıklar nasıl gibi neyse dedik annem kötü oldu ama bana belli etmedi moralim bozulmasın die.kuru pasta bile dert oldu yaa 200 kişiyiz 10 kilodan fazla al dedim pastaneci yeter demiş 10 kilo aldı yetmedi resil olduk. nişan oldu bitti sonrada arayan yok.nişanda 2 tane bilezik taktılar 13 gr ya var ya yok .zaten kıyafete aldırmamıştım ben bi abiyem alındı.nasıl soğudum hepsinden .nişanlımla aramız çok iyi bize yansımasın çok korkuyorum.aldığı parayı annesine veriyo annesi sömürüyo bunu ya evlencen oğlum biriktir demiyo karışmıyorum belli etmiyorum ama huzursuuzm.ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım.

BENDE SENİNKİNE BENZER ŞEYLER YAŞADIM. HERŞEYİ NİŞANLIMLA BİRLİKTE YAPTIK DİYEBİLİRİM. NİŞANDAN ÖNCE AİLERİN TANIŞMASI AMACIYLA ONLAR BİZİ BİZDE ONLARI ZİYARET ETTİK. O ZAMAN NE İSTERSİNİZ DEDİLER ANNEMDE SU OLSUN BU OLSUN DEMEDİ ÇETELE TUTMADI. DOĞRU BULMADIĞI İÇİN. HOŞ DEĞİL .NE YAPARSANIZ ŞANINIZA DEDİ. ONDAN 1 - 2 HAFTA SONRA NİŞANA KARAR VERDİK. BİZ NİŞANLIMLA İŞ ÇIKIŞLARINDA ALIŞVERİŞE ÇIKTIK. BİR ALLAHIN KULU DA ARAYIP DEMEDİKİ NAPTINIZ HALLEDEBİLİDİNİZMİ DİYE. NEYSE. NİŞANDAN 1-2 GÜN ÖNCE GELDİLER YİNE ÇIT YOK ANNEM BEKLİYOR TABİ EN AZINDAN SORMALARINI TAKIYA GİDELİM DİYE.TKIDAN GEÇTİM. NE YAPTINIZ DİYE BİLE ARAYAN YOK. ARARLARSA ÇOK ŞEY İSTERİZ DİYEMİ KORKTULAR NAPTILARSA. NEYSE NİŞANDA GELDİLER AYNEN DEDİĞİN GİBİ 2 BİLEZİK TAKIP GİTTİLER. O KADAR ZORUMA GİTTİKİ EN ÇOKTA ARAYIP SORMADIKLARI ADAM YERİNE KOYMADIKALARI İÇİN ÜZÜLDÜM.ANNMDE TABİ.KISACA ANLATIYOR DETAYA GİRMİYORUM. DUYGULARIMI SAKLAYAMAM NİŞANLIMDA ANLAR ZATEN HEMEN ANLATTIM BENDE Bİ SÜRE SIKINTISINI YASADIK BU DURUMUN TABİ. AMA SEVİYORUM SONUÇTA.AİLEMDE İNSALLAH O SENİN KIYMETİNİ BİLİR BOŞVER DEDİ.AMA ŞİMDİ BAKIYORUMDA SENİN DURUM VAHİM KONUŞULUP HALLEDİLMESİ GEREKEN BİR DURUM KESİNLİKLE. KENDİ BİRİKTİREMİYOR AİLESİNE VERİYORDUYSA BU ZAMAN A KADAR BUNDAN SONRA BİRİKTİRSİN YADA SANA VERSİN SEN BİRİKTİR.ŞİMDİYE KADAR SEN YOKTUN ŞİMDİ SEN VARSIN VE BİR AİLE KURACAKSINIZ SORUMLULUK ALMAYI BİLSİN NİŞANLIN ARTIK BENCE. BU SORUNU ŞİMDİ MUTLAKA ÇÖZ NİŞANLINLA KONUŞ.BUNA TEPKİSİNİ ÖLÇ TART TEPKİNİ ONA GÖRE KOY BENCE YOKSA İLERDE ÇOKKKKKKKKK BASIN AGRIR CANIMM:umursamaz::olmaz:

canım nişanlının olaya müdehale etmesi lazım. Sen gidip konuşursan bu sefer sana karşı cephe alabilirler..Nişanlınla birlikte konuşup bu sorun için çözüm yolu bulmalısınız..
Valla bende nişanlıyım ben olmasını istediğim herşeyi nişanlıma anlatıyorum oda ailesine gidip ben böyle istiyorum diyor ve son sözü o söylemiş oluyor..Senin nişanlının aileside evlatlarını önemsiyor ise el atması lazım...Ne öyle el gibi uzak kalıyorki duruma..

ahhhh ahhhh.yara ve tuz dicem ama değil. 5 yıllık bir evliliğim var canım.1,5 sene nişanlı kaldık. ne istemede, ne nişanda hiç bir şey istemedim istemedik. nişan yüzüklerimizi eşime takılacak takıyı ve bana takılacak bileziği eşimle kendimiz aldık. ayrıca ikramlıklar çikolatası ve çiçeğide dahil bunlara. sonra nemi oldu o para biriktiren anası kapının önüne koydu benim garibi.üstelik askere gitmesine 4 gün kala zıpzıbıldak kaldı ortada.bu ev sizin diyen anası ne ardı ne sordu eşim askerdeyken bırak beni oğlunu bile aramadı.nişandan önce birlikte çalışıyorduk ve acil anneannelerine para gerektiği ve bir kaç aya kadar verecekleri için verdiğimiz bi dünya borçta cabası.sonrasında benim çalıştığımla birikenle ailemin yardımlarıyla düğünü yaptık. yine kimse aramadı(geçtim takıyı tukuyu gelmediler bile ama yüzsüzlüklerinden utanmaktan falan değil) üç tane bebeğimi kaybettim gebeliklerim düşükle sonuçlandı yine kimse aramadı. ğluma hamile kaldım. doğum yaptım ölümden döndük yine kimse sormadı. borçtan kurtulduk eşimin işleri düzeldi, oğlum kendine gelmeye başladı ARADILAR AMA NE ıÇıN PARA LAZIMMIŞ. benden tavsiye canım ya kabullen yada sepetle gitsin.aşk sevgi vs. diyeceksin. bende aşk bitiyo sevgi yıpranıyo saygıyı koruyabilirsen ne ala evlilik ayakta duruyor diyeceğim.
unutma canım evliliğin ilk kuralı önce birbirinize saygı duyun ve bunu asla sarsmayın saygı olmazsa herşey biter.

üffffff keşke okumasaydım aynısını bende yaşadım.şimdi okuyunca çok üzüldüm. nişanım oldu bitti erkek tarafından kimse gelip demediki ne yapıyonuz yardıma ihtiyacınız varmı. amaaaan gerçi kimseye muhtaç olmadık herşey dört dörtlük olduda bide laf ettiler. yok efendim nişanda şarkı söyleyenin sesi güzel değilmiş. o olmamış bu olmamış. en sonunda bi patladım daha güzelini siz yaparsınız dedim.

benim kayınvalidemde herşeyin ucuzunu ve adisini almaya çalıştı. bende salak salak ben diyorum ki durumları yok galiba olsun hatta olmasın bazı şeylerim huzurum olsun.
anam bi baktımki biz öyle yaptıkça bunlar bizi kullanıyo. en sonunda yumruğumu masaya vurdum. kaynana maynana dinlemedim.
Allah'tan nişanlım benim arkamda anasını tanıyoda uymuyo ona.
nişanlımla çok mutluyuz ama anasını görünce tüylerim diken diken oluyo.
çok uzattım kusura bakmayın:)
sadete geleyim. valla eşin senin arkandaysa ezdirmiyosa seni gerisini boşver. mutluluk huzur herşeyden önemli.
ama tüm parasını annesine vermekten vazgeçecek öncelikle nedir o öyle.

Son düzenleme:
Ya aynısını ben de yaşadım nişanlımın ailesi nişandan önce herşeyi benimle konuşuyolardı ne alınıcak ne yapılacak diye ama tabi büyüklerin konuşması daha anlamlı olur bende her defasında nişanlıma annene söyle annemi arasın diyodum , üstelik ben böyle olayları nişanlıma söylemekten de çekiniyorum ya ailesini haklı çıkarırsa diye yani erkekler ailelerini özellikle annelerini hep haklı çıkarırlar ya doğrudan ailesiyle konuşulacak yada suslacak bence Çok üzgünüm çoook

Back