nolur bana moral verin .çok üzülcem galiba

Gulumse21

Sevdan hep tutkudur .
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
296
4
296
37
Ankara
benim geçen hafta nişanım oldu .nişandan önce erkek tarafından kimse arayıp sormadı bile bişiy lazımmı hazırlıklar nasıl gibi neyse dedik annem kötü oldu ama bana belli etmedi moralim bozulmasın die.kuru pasta bile dert oldu yaa 200 kişiyiz 10 kilodan fazla al dedim pastaneci yeter demiş 10 kilo aldı yetmedi resil olduk. nişan oldu bitti sonrada arayan yok.nişanda 2 tane bilezik taktılar 13 gr ya var ya yok .zaten kıyafete aldırmamıştım ben bi abiyem alındı.nasıl soğudum hepsinden .nişanlımla aramız çok iyi bize yansımasın çok korkuyorum.aldığı parayı annesine veriyo annesi sömürüyo bunu ya evlencen oğlum biriktir demiyo karışmıyorum belli etmiyorum ama huzursuuzm.ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım.

senden önce nışanlının olaya mudahele etmesı lazım
cunku sen bısey dersen kötu olan sen olursun
mesela annesıne vermesın parayı bişeylerınızı alın bırlıkte
sımdık annesı neden alıyordur tahmın edıyorum kenara koyumda oğlumu evlendıreyım
ustelık düğün yaparlar kasıla kasıla
sinirlenıyorum böle durumlara
ama sen genede nışanlınla konusmalısın aranız ıyımış senı anlar emınım:lepi:
bende nışanlıyım aılelerden bi beklentımız yok herseyı bırlıkte kendı paramız alıyoruz
bunu teklıf edebılırsın

nişanlın parasını ailesine vermesin, eşyalarınızı da kendi paranızla alın kimseden de bi yardım beklemeyin her şeyi kendinizin yapması çok daha güzel olur bence..

Şimdiiiiiiiiiii bu gibi nahoş durumların devamını önlemek için net bir şekilde tavrını koyman gerekir.Bu bağlamdada en büyük destekcin nişanlın olmalı.
Yukarda arkadaşlarında dediği gibi derhal anneye maaş verilme olayı sona ermeli yoksa düğün aşamasında çok çok büyük badireler atlatırsınız.
Kendi bütçenize ve beğeninize göre birşeyler alacağınızı bahane edip nişanlın tüm parasını annesinden çekmeli.
Birde uyarım olacak mümkünse bu aileden epeyce uazakta otur

evet haklıısınız uzakta oturcaz zaten .ama şimdi söledim tamam dedi beyaz eşya taksidi bitsin aylık bankaya atılcak ama kaynanam kurnaz alır vala.tavrımı koydum ben eve borçla girmem dedim .artık bekliyorum .ama aileminde beklentisi oluyo .yoksa ben tınlamam

uzakta olsanızda o sızı etkıler cnm
tavır koymak her zmn işe yararkı keske bu tavırlar olmasa ama ınsan bazen mecbur kalıyor
aılenın beklentılerınden cok senın beklentın onemlı
ıkınızde aılenızı öne sürmeyın bunu yapmamız lazım demenız gerekıyor
işte ozmn mutlu olursunuz

Öz Anası Niye Sömürsünki
Belki nişanlın para biriktiremiyor
Annesine veriyor
O biriktirip eşyanı falan dizecekler.

hımmmm çok ama çok iyi düşün başında cadı mı cadı bi kayınvalide var ve galiba nişanlında anne ağzına bakanlardan... ilerde bu yüzden çok sorun yaşarsın cnm iyi düşün evlilkten dönmem zor olur ama gerekirse nişandan dönersin bak bakalım nişanlın söz geçirebiliyor mu annesine? şu an etrafımda biribirini çok seven ama kayınvalide yüzünden ayrılan bi çift var iyi düşün cnm umarım ayrılık olmaz ve nişanlın anne lafı dinlemez tavrını kesin ama kesin koyy..! baştan koycaksın tavrını yoksa ilerde koysanda çok bişi değişmez ve suçlu sen olursun. şimdi tavrını koy herkes ona göre hareket eder sakın ama sakın susayım kötü olmasın daha deme sen susarsın onlar susmaz...

bence balık baştan kokar eğer nişanlın hakkınızı aramıyosa o iş karışık sevgin olayları aşmak için yetmeyebilir.Nişanlılık devresinde olmuyosa bırak gitsin cnm

ttalım al nişanlını akrşına konuş açık açık olay daha fazla büyümeden ileriye gitmeden zararın neresinden dönersen kardır kırmadan sakin sakin konuşş bakalım durum değişcek mi

nasıl ya nişan dan önce falan aramamak sormamak insan kibarlık icabı arar sorar. kayınvaldenlerle aranda hep mesafe tut evlenince

aman bırak canım ya aramamışlarsa aramamışlar.bak bende nişanlanıcam,2008in kışından beri nişanlanıcam diye bekliyorum.alyanslarımızı bile 2008in ekim ayında yaptırdık sevgilimle çok istiyoduk,o ağustosta mezun olmuştu,ekim,kasım gibide nişanlanırız diyoduk.benim ailemin karşı taraftan en ufak bi beklentisi bile yok.benimde.tek istediğimiz ilişkimiz adına ciddi bi adım atılması.baktık istemeye gelen giden yok kendi alyansımızı kendimiz taktık.ama bu da yetmedi.biz kız tarafı olduğumuz için babam kabul etmiyo,illa gelsinler adam akıllı nişan olsun diyo.erkek tarafı aramıyo,gelicekler,hala bi tarih yok.tam bi sinir bozukluğu sevgilimle benim için.zaman zaman birbirimizi yiyoruz onların yüzünden:gitme:çocuk en az 10 kere arayıp 'hadi anne gidin artık istemeye' demiştir.bende ne kıyafet bekliyorum ne başka bişey.tuvaletimi kendim aldım,yüzükleri sevgilimle aldık,pastaydı,fotoğraftı her şey bizden olucak,yinede gelen giden yok.o yüzden takma kafana.ne güzel nişanlanmışsın işte,sevdiğinle mutlu olmaya bak.
maddi konulara gelince,seninkinle birebir aynı durum bizdede var.evli değiliz diye müdahale edemiyorum.biz evlenene kadar annem emekli maaşını biriktirecekmiş,bende çalışıp kenara koyucam artık n'apıyım.annem,babam olmasa biz belimizi doğrultupta nişandı,düğündü yapamayız.bazı erkek aileleri hiç duyarlı olmuyo.

boşvw-er banada nişanlıyken bi eksik varmı yapılacak bişey varmı diye soran olmadı.kaynanamı zorla anneme arattırdım kaac kez nişanlın geliyo ne gerekiyosa alınır dedi cıktı .((

canım kayınpederin var mı.bizim babamız yok nişanlım da yardım ediyor o yüzden. her şeyini de nişanlım kendi yapıyor.

hem kurupasta muhabbetini anlamadım. biz de geçen hafta nişan yaptık.nişanda yemek video çekim pasta hep bize aitti.nişanı kız evi yapar

Canm bence nişanlı ailesiyle konuşmalı.Bence senin bu durumda yapabileceğin hiçbir şey yok.Madem nişanlınla da aranız iyi bozulmasına izin vermeden tatlılıkla konuş derim nişanlınla..O da ailesiyle konuşsun senin bazı konularda kırıngınlıklarının olduğunu söylesin..Beklentilerinden bahsetsin..
İnşallah büyümeden çözülür bu sorun.Mutluluklar dilerim tatlım.

Artık canım beraber bi yola çıkmışşsınız bence bişeyleri
oturup konuşmalı ne biliyim tatlı dille ortak nokta bulunmalı
Nişanlına mesela beraber para biriktirmeyi yada ortak bişeyler
almayı önerebilirsin ilerde evleneceğinizin farkındadır zaten ama anneside
fazla karışıyor gibi Hakkıında hayırlısı hayatım

aynen cnm senın adına uzuldum arada kalmak gercekten zor bende nişanlıyım ama en guzelı yukarıdakı arakdaslarında dedıgı gıbı nısanlını alıcan karsına masaya yatırcan her seyıı gerçi olayıda nısanlın bıtırmesı lazımm dedıgım dedık bırısı olması lazımmm yaniii biraz lafı gecsın yoksa ılerde zor olurr

Canım hemen nişanlın ile konuşup onun bu olumsuzluklara mudahele etmesini istemen gerekiyor ve ailesini karşısına alıp ciddi bir şekilde konuşması senin ve ailenin rahatsız olduğu konuları dile getirmesi gerekiyor

eğer ki nişanlın konuşma teklifini reddederse ve onlar benim ailem konuşamam diye cvb verirse sen onun ailesine karşı kırıcı olmadan tatlı ser bir şekilde tavrını koy çünkü şimdiden tavrını koyarsan ileride başın ağırmaz ama sessiz kalıp herşeyi sineye çekip susarsan ileride çok daha farklı durumlarla karşılaşabilirsin... bu tür durumlarla hemen hemen hepimiz söz nişan dönemlerinde karşılaşıyoruz çünkü karışanlar araya girenler her kafadan birses çıkanlar çok oluyor

ama sen şimdiden önlemini al nişanlın ile aranı çok iyi tut asla moralini bozma ailende aynı şekilde moralini bozmasın ve unutma tatlı sert ol:lepi:

ayrıca nişanlın artık bekar değil evliliğe bir kala olan nişanlı birisi ailesine para vermekten vazgeçmeli yani en azından bir kısmını aile bütçesine katkı amaçlı versede büyük bir payını sizin geleceğiniz için yatırım yapmalı çünkü evlilik aşamsında gerçekten ciddi anlamda paralar harcanıyor o yüzden şimdiden bir havuza birikim yapmanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Öz Anası Niye Sömürsünki
Belki nişanlın para biriktiremiyor
Annesine veriyor
O biriktirip eşyanı falan dizecekler.

bence de annesi biriktiriyodur belki, para meselesine karışma derim ben
ama bu aramıyolar sormuyolar sorununu biran önce hallet ve şikayetini dile getir
arada iletişim yoksa huzursuzluğun devam eder söyleyeyim
bi de varya yeni evli ve 1,5 sene nişanlı kalmış biri olarak söyleyeyim eğer nişanlın birazcık anneciyse sakın işleri ikiniz halledeyim demeyin büyüklere bırakın arada kalmaktan siz yıpranırsınız toparlamak da çok yoruyo insanı benneyaptımki
ha dersinki ben beceririm amenna ben beceremedim maalesef
neyse ya Allah tan gamsız bi yanım var da sallamıyorum yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…