Ben öyle düsünmüyorum kizlar, Noel baba cocuklari bir yasa kadar inandirmak cok zevkli ve güzel. Zaten bir zaman sonra onlar kendileri bir yerlerden ögrenip inanmiyorlar. Bu genelde okula baslama zamanina kadar.
Ben sahsen hediyesi paketlenmis, cam agaci altinda duran, noel gününü yani 24. 12 aksami sabirsizlikla bekleyen cocuklarin o sevincini ve heyecanini cok severim.
Beraber ailecek sarkilar söylenip aksam yemekleri yenip sonrada o hediyleri acmak kadar aileyi mutluluk icine bogan o güzel anlari seviyorum.
Noel Baba her çocuğun bir hayali. Küçükken neden bize gelmez diye düşündüğüm, zaman zaman üzüldüğüm, yine de umudumu yitirmediğim, 1 ocak sabahı yine gelmediğini anladığım bir hayaldi.
Bazıları buna inanırken bazıları da neden Noel Baba'nın kendi evlerine gelmediği konusunda üzülebilir. Özellikle doğu ülkeleri.
Bir de AVM lerde çok yayılmasından dolayı eski büyüsü yok bence.
Mesela benim kızım hiç gerçekten Noel Baba olup olmadığını sormadı. Belki de çok fazla figür görmesinden kaynaklı.
Demek ki zamane çocukları ciddiye bile almıyor.benim ki direk noel baba ne kadar saçma ya, çocuklar buna nasıl inanıyor dedi, daha anaokulundayken
Demek ki zamane çocukları ciddiye bile almıyor.
Biz saftirik bir kuşakta büyüdük.
O kültürle, noel babaya inanarak büyümediğimiz için bize saçma geliyor olabilir. Ama hristiyanlar için önemli bir figür ve bunun gerçek olup olmadığını çocuğa açıklamak da ailenin alacağı bir karar. Çocukların ilk çocukluk çağlarında doğa üstü figürlere inanması hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirir. Her şeyi gerçekçilikle çocuğa anlatmak çok da mantıklı ve doğru bir iş değil bence.
Çocukken bende inanır bacadan hediye salsın diye beklerdim bu bir gerçek
çocukken ne hayalperesttim yav
diş perisine mi inanmadım yoksa uslu bir çocuk olursam ormanda şirinleri göreceğime mi
tabii bu da senin fikrin canım ama bana kalırsa, sorgulayan çocuklar yetiştirebilmek için çevrelerindeki, hayatlarındaki her manipülasyon ürünü şeylerin doğuruluğunu açıklamak lazım, zaten bir süre sonra açıklamaya bile gerek kalmıyor kendi zaten biliyor, bunun oluru var şunun yok diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?