Nodül için ameliyat denildi

eda_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
19
1
86
34
Konya
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi sürekli takip eden biriydim ancak yeni üye oldum,yardımlarınıza ihtiyacım var.Tiroidimde 12 mm lik bir nodül saptandı biyopsi sonucum şüpheli geldi ve doktorlar ameliyat diyorlar ancak benim en ufak bir şikayetim söz konusu değil.Nodül tesadüfen saptandı,işin açıkçası ameliyat olmak istemiyorum,alınan parçayı başka bir fakülteye götürdüm incelensin diye ordan da şüpheli sonucu gelirse bir de son kez bir onkoloji merkezine götürmek istiyorum ve bunu bana hiç bir doktor söylemedi yani böyle yap diye sonuçta inceleyenler ne kadar prof da olsa insan yanılmış olabilirler ve ben hiç yoktan bir ömür ilaca bağımlı yaşamak zorunda kalabilirim. sizlerden de böyle bir şey yaşayan varsa lütfen bana özelimden mesaj atsın yani ikinci ve üçüncü inceletmede iyi huylu neticesi alan var mı aranızda?
Bir de göründüğüm doktorlara ameliyat olmayıp sürekli kontrollerimi yaptırsam eğer kötü huylu bir şeyse ilerleme olup olmadığı anlaşılır mı dediğimde hayır anlaşılmaz diyorlar,bu bana çok mantıksız geliyor büyümesinden yapı değiştirmesinden vs. anlaşılabilmesi lazım diye düşünüyorum.Ben bu ameliyat meselesine hiç sıcak bakmıyorum,bir biyopsi daha yaptırsam diyorum,doktorlar birincideki şüpheli sonucunu yok etmez diyorlar,kimi de gel yapayım diyor çok ama çok bunaldım etrafımdaki insanlar ne var bu kadar kafana takacak ol kurtul diyorlar ya iyi huylu çıkarsa?O zaman üzüntüden kahrolurum-ki iyi huylu olduğunu hissediyorum- bana yol gösterin yardımcı olun Allah rızası için benim durumumda biri varsa yardımcı olsun

Geçmiş olsun cnm.Bende tesadüfen dr a gitmiştim boyun usg sinde nodül saptandı 2 cm .Üstelik direk kötü huylu özellikler taşıyor yazıyordu sonuçta..Dr direk biyopsi istedi yaptırdım sonuç yeterli parça alınamamasına rağmen iyi çıkmıştı.Ama dr ne olur ne olmaz ilerde kötü huyluya dönüşebilr dedi.Bende güvenemedim dr a..İstanbul da Haydarpaşaya gittim..Orda tahlil,usg,ilaçlı mr çekildim dr un isteğiyle şükürler olsun hiçbişey çıkmadı nodül bile değil dedi dr..Uzattım baya ama sen başka dr a daha git hatta ilaçlı mr çektir.Onda herşey detaylı çıkıyormuş..Ameliyat olman gerekiyorsa da korkma.Hastanede ameiyat olan kişileride gördüm çok iyiler maşAllah.İlaca gelince ilacın yan etkileri yok bildiğim kadarıyla..Bende kullanıyorum şuan..

cevabınız için çok teşekkür ederim,ben ankara hacettepeye gidip ikinci bir biyopsi almadan yapılan ilk biyopsi örneğini oraya götürdüm,ilkinde şüpheli denilmişti aynı parçayı Hacettepe inceledi ve iyi huylu dediler.3 ay sonra gel kontrole bi de bizim tarafımızdan bir biyopsi öneririm dedi doktor,şu an moralim iyi çok şükür fakat doktorlara güvenmiyorum,sonuçta doktorun muayenanesine gittik işin ucunda para var,para için ikinci biyopsiyi önerdiğini düşünüyorum ve büyüyüp büyümediğini kontrol ettirmenin yanında başka bi şey yapmayacak gibiyim,iyi ki de ankaraya gittim ve ameliyat olmadım,şükrediyorum.Selamlar...

Ne güzel haberİnşallah hiiç büyümez küçülüp gider..Evet malesef bazı dr lara güvenilmiyor.Ama dediğim gibi ilaçlı mr yapılsa daha iyi sonuç alırsın hiçç ikinci biyopsiyi yaptırma bence..Geçmiş olsun tekrardan..

arkadaşlar merhaba, benim troidim de nodül bulundu.durumu aynı sizinkiler gibi. bu yazdıklarınız biraz beni umutlandırdı. nodülüm 16mm biyopsi sonucumda arada bir şey çıktı folüküler lezyon yani şüpheli nodülmüş. hormonlarım normal. 2 cerrahla görüştüm onlar ameliyat diyor. tahlillerimi yapan dahiliye uzmanı ise 3 ay sonra tekrar biyopsi istedi.. bende ameliyat olmak istemiyorum.. tekrar İstanbulda yada Ankarada Ultrason çektirip biyopsi yaptırmayı düşünüyorum. siz ne önerirsiniz.buralarda gidebileceğim hastaneler hangileridir? ve son durumunuz nedir? inşaallah sizde bu sıkıntıdan tamamen kurtulmuşsunuzdur..

arkadaşlar eğer tiroid nodülünüz iyi huylu ise radyofrekans ablasyon yöntemiyle nodüle iğneyle girerek yakılıyormuş.. nette araştırırken gördüm... cok yeni bi yöntemmiş acaba uygulayan var mı? veya bu yöntem hakkında bilgisi olan? :44:

merhaba bende sureklı nodullerım ıcın kontrole gıdyrdum 2 tane nodulum vardıhatta bırıne bıyopsı yaptırdım sorun cıkmamıstı. sımdı son kontrollerımde doktr endokrıne yonlendırdı mutlaka ıyıye gıtmıyor dedı kanlanann nodul varmıs bırde kabakalsıfık semısolıd gıbı kavrmlar var onemse bunu mutlaka gıt falan sıksıkk endokrın onerıyorum dedı tabıkı gıdıcem ama merak ettım bu gıbı terımler ıcerıyormuydu sızınraporlarda

Siz yazali cok olmus ama cevaplamak istedim ben de böyle ifadeler yoktu.6 ayda bir kontrole gidiyorum sol taraftaki 4mmlik nodul kaybolmuş sagda 15mm olarak görünüyor hala dereotu cok tuketiyorum bu arada doktorunuza kulak verin.Onemli gorduyse bir kac doktora gidin muhakkak.Ben burada doktorla rin hemen ameliyat deyiverdiklerini vurgulamak istedim.Ama uc bes doktora gorunursunuz hepsi ayni seyi soylerse doktorlari dinleme niz lazim Rabbim sifa versin

Merhabalar,bende de nodul çıktı sag ve solda olmak üzere 2 tane. Yalnız benimki 57 mm yani 5 cm neredeyse 6 cm ye yaklaşmış. Ama hormonlarimi etkilemiyor. Doktor mutlaka biyopsi dedi. Biyopsi sorun değil de Insallah iyi huyludur. ameliyat olmak istemiyorum. Benim gibi durumda olan var mi. Kürlere mi basvursam. O kadar büyük nodul nasıl küçülür ki. Benim gibi durumda olan var mı acaba. Siz neler yaptiniz

Selamlar ben 6 gun once nodul ameliyati oldum 2 tane 6 cm lik nodulum vardi.1 sene once ogrenmistim 4 4.5 cm di 1 yilda daha da biyudu hemen ameliyat dedi 2 doktor oldum rahatladim.tabi ki zorluklari var ama hep korkuyla yasamaktan daha iyidir diye dusunuyorum

Öncelikle geçmiş olsun..ameliyat kac Saat sürdü..sonrasinxa Nasıl oldu ağrı bulantı vs oldu mu???

Bende oldum nodül ameliyatı ama hala hergun agiriyor baskı hissi gitmedi halsizim 1 ayı gecti

SLM bende sizinle aynı durumu şuan yaşıyorum ne yaptınız lütfen yardımcı olun cevap verin çok merak ediyorum Benimde ilk biyopsi sonucu kötü ikinciyi yaptırmak istiyorum ama nasıl olacak hiçbir fikrim Yok Tekrar biyopsi istesem yaparlar mı on gün önce vermiştim b

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…