Kız İsteme nişansız nikah olur mu?

Minis22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
18
6
86
merhaba kızlar :)
size bir sorum olacak. Erkek arkadaşımın ailesi farklı bir şehirde yaşadığı için henuz bir aile tanışması yapamadık ama ekim kasım gibi bizimkileri bir yemeğe çıkarmak istiyorlarmış istanbula gelip, planları da mayıs gibi işi resmiyete dokmek isteme ve muhtemelen söz faslıyla. Annemler geçen ay tanıştılar çok da iyi anlaştılar çok şukur :) ben onun ailesiyle geçen seneden beri tanışıyorum sağolsunlar her isranbula geldiklerinde yemek ya da çay bahanesiyle baya goruştuk. Erkek arkadaşım da efendiliğiyle annemin gozune girdi :) babam da hiç lafını açmasa da ters bir şey demediğine gore olumlu bakıyor diye düşünüyorum. Şimdi sorum şu. Seneye şubat gibi öğrenci değişim programıyla yurtdışına okumaya gideceğiz bir donemliğine,ikimiz de oğrenciyiz. O da döner dobmez mezun oluyor. Gitmeden evlenelim rahatça otururuz yurtlarla falan uğraşmayız diye düşünüyoruz çunku aklımızdaki en geç tarih seneye yazın. Bu durumda sozle olası nikah tarihi arasında baya az bir zaman kalıyor beş ay gibi. O araya bir de nişan sığdırmamıza gerek var mı sizce? Yoksa sözde alyanslarımızı sağ ellerimize takıp direkt nikah yapsak sonrasında olur mu? Hani kız tarafı bir nişandan bile kaçıyor desinler istemem ama nasıl bir çozum onerirsiniz? Benzer durum yaşayanlar var mı aramızda? Çok aklıma takılıyor bir çozum bulamadım :/

illaki nişan olacak diye bir takıntınız yoksa yapmayıverin ne olacak

mesela ben fuzuli görüyorum, boşuna para harcamaktan başka birşey değil..

taktık yüzüğümüzü, kestik sözümüzü, şimdi düğüne hazırlanıyoruz

kız tarafı nişandan kaçıyor demesinler, nişan için ayıracağınız parayı düğüne destek yapabilirsiniz

bizde eşimle farklı şehirlerdeydik, (10 saatlik gibi bir uzaklıkta) aile arasında söz yapıldı, daha sonra ben eş durumudan tayin istiyebilmem için nikah yaptık, düğün nikahtan 5 ay sonra oldu, bu süreçte dedemlerde kalmıştım, birbirimize daha çok vakit ayırmış olduk, çok da güzel oldu. bence de nişanı gereksiz buluyorum, tabi kişiden kişiye değişir bu, ama biz herşeyi ortak yaptığımız için nişan yapmadık, düğünde istediğimiz gibi oldu bu yüzden

olur valla niye olmasın. biz aynı şehirdeyiz ama nişan yapmicaz. hatta düğün de yapmicaz. sade nikah olacak. en güzeli hem.
stresi aza indirgemek lazım

Ben uygun bulmuyorum acikcasi önce bu konuyu burdakilere sormadan ailene soylemen sorman. Ailenin de hos karsilayacagini sanmiyorum. Yasiniz kac bilmiyorum ama suan daha okuyorsunuz ogrencisiniz. Hayat sartlari zor toz pembe bakmayin. Erkek arkadasin bi okulunu bitirsin ise girsin bir maasini almaya baslasin kendi ayaklari uzerinde dursun sana davranisini birdaha gozden gecir. Ayrica ailesi ne kadr yardimci olacak size bilmiyorum ama evlilik isleri kolay degil zor. Nisan zaten yapilsada olur yapilmasada ama sizin durum farkli suan. Nisanlin ve sen sirf orada ozgurce davranmak adina boyle bisey planladiniz ama onemli olan sonrasi atiyorum 1 sene veya 6 ay bu sekilde gorunurde mutlu olabilirsinizki orda veya baska bir yerde evliligin ilk donemleri genelde guzel gecer bal aylarida denir hani. Ama ya sonrasi? Mantikli dusunmek lazim. Bu isler oyle kolay degil aranizda bir puruz cikar geri donuste yapamazsin. Bence cok iyi dusun oyle karar ver ailenlede otur konus buyuklerinin dusuncelerini al.

Yorumunuz için teşekkür ederim mutlaka tecrübelerinize dayanarak konuşuyorsunuz ama dediğiniz gibi buraya yazmadan önce tabi ki ailemle goruştum. Bir sene önce annemle konuştum zaten sır saklamayı hiç sevmem saklayacağım şeyi yapmam yaptığım şeyi de saklamam ailemden :) annem en baştan beri bildiği ve sevgilime guvendiği için olsa gerek ilk soylediğimden itibaren destekledi ve uygun buldu. Babam da eğer kararını verdiyse korkmasın biz arkasındayız demiş. Diğer taraf da kararımızdan çok memnun annesi babası uygun buluyorlar herhalde yani erkek arkadaşımın bana söylediği kadarıyla öyle biliyorum dedesi babaannesi falan gelinim gelinim diye konuşuyorlarmış sürekli ama tabi ki hayat şartlarıyla ilgili konuda haklısınız ama o da ben de çalışkan insanlarız elimizden geleni yaparız diye umuyorum :) umarım dediğiniz gibi pişman olmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…