- 3 Eylül 2022
- 17
- 15
- 3
- 28
- Konu Sahibi gocmenkizii
-
3.5 yıllık sevgililik dönemimde alman usulü hesap ödedik. 2 ay önce nişanlandık. O zamandan beri o ödüyor çoğunlukla ben de tatlı vs ısmarlıyorum. Dışarı çıkarken veya şehirdışına kardeşimin yanına giderken 1 kere sormadı paraya ihtiyacın var mı diye. Açıkçası bekliyorum sormasını. 3 ay sonra düğünümüz var. İleride de böyle devam eder diye çekiniyorum. Yani henüz işlerim tam oturmadı. Çalışıyorum ama özel sektörde karışık biraz. Bunu ona belirtmek istiyorum. Sahiplensin benimsesin istiyorum. Yani her şeyimizin bir olacağı insanla bu senin bu benim hesabı yapmak istemiyorum. Ben daha çok kazansam sorarım çünkü ona. Hatta sormadan bulunsun diye atarım. Yani kendimi yük hissediyorum o ödemedikçe sormadıkça. Sonuçta nişanlıyız evlenicez yakında. Bunu nasıl söyleyebilirim. Direkt söylesem sen dedin diye yapıyorum diyecek. Ben durumu anlamasını istiyorum. Yaptığının yanlış olduğunu anlamasını istiyorum. Eşinle de hesap kitap yapmazsın yani bunu sen aldın bunu ben yedim diye. Ne yapmalıyım ve sizce evlilik arefesinde nasıl olmalı bu durumlar
Not: çeyizler vs tabi ki konu dışı. Kendim alıyorum almam gerekenleri. Ona katılsın demiyorum. Düşünsün beni istiyorm
Dışarı çıkarken veya şehirdışına kardeşimin yanına giderken 1 kere sormadı paraya ihtiyacın var mı diye. Açıkçası bekliyorum sormasını. 3 ay sonra düğünümüz var. İleride de böyle devam eder diye çekiniyorum. Yani henüz işlerim tam oturmadı. Çalışıyorum ama özel sektörde karışık biraz.
Bana baksın demiyorum ki zaten. Ama insan nişanlısına sorar arada bi ihtiyacın var mı diye. İnsanlık hali yani yanımda para olmaz yetmez vs. Kaldı ki şunu da belirttim. Zaten bişeyi ona ödetmiyorum. Yani 3 ay sonra evlenecez aynı yastığa baş koyacaz ama hala sen onu yedin ben bunu yedim hesaplaması yapmak çok saçma.Çok tuhaf bir beklenti içindesiniz. Nişanlı olunca; karşı tarafın maddi olarak size bakma yükümlülüğü oluşmuyor.
Bu ve bunun gibi başka fikirleriniz varsa; evlenmeden önce nişanlınızla da paylaşın ki, sonradan karşı tarafa da sürpriz olmasın.
Ben de böyle düşünüyorum. Ona lazım olduğunda ben vereyim mi diyorum. Ondan da böyle centilmentlikler bekliyorum açıkçasıSevgiliyken tek bisey istemedim eşimden yeme içme vs alman usulü değil tabiki de bazen o ödedi bazen ben. Nişandan sonra istedim yani niye istemeyim ki üstümde yeterli para yoksa ve çeyiz için biseyi o an görüp çok beğendiysem para istedim şunu alcam hesabıma para gönder diye. Şuan 5 yıllık evliyim ve artık çalışmıyorum ama bu sistem değişmedi hala bisey görünce hesabıma para gönder alcam diyorum. Birde siz 3bucuk yıllık sevgililik dönemi yaşamışsınız niye cekiniyosunuz ki tamam güçlü kadın ayakları üzerinde duran kadın eyvallahı olmayan kadın iyi hoş güzel bende böyleyim fakat koca namzeti de bi zahmet elini cebine atsın bi ihtiyacın varmi diye sorsun gerekirse 3-5 para göndersin yani
Boşver lazım olduğunda o kendi hallolur, sen ondan sorumlu değilsin.Ben de böyle düşünüyorum. Ona lazım olduğunda ben vereyim mi diyorum. Ondan da böyle centilmentlikler bekliyorum açıkçası
Bana baksın demiyorum ki zaten. Ama insan nişanlısına sorar arada bi ihtiyacın var mı diye. İnsanlık hali yani yanımda para olmaz yetmez vs. Kaldı ki şunu da belirttim. Zaten bişeyi ona ödetmiyorum. Yani 3 ay sonra evlenecez aynı yastığa baş koyacaz ama hala sen onu yedin ben bunu yedim hesaplaması yapmak çok saçma.
Ya harçlık vermesin tabi ki. Ama eşiniz olacak insanın ne alemdesin bi ihtiyacın var mı demesini istemez misiniz. Ona parazit gibi yapışacak olsam zaten 3.5 senedir kendi yediğimi ödemezdim. O bişey ısmarlayınca altta kalmayıp ben de kahve tatlı vs ısmarlamazdım. Ama sorması hoşuma giderdi yani. Ben soruyosam o da sorsunSize bu fikirler nerden geliyor yakın çevreniz tarafından dolduruşa getiriliyormuşsunuz gibi hissettim.
size harcadığının hesabını yapıyorsa çirkin evet ama siz bayağı size harçlık versin istiyorsunuz.
Bunu annesinin ağzını yoklayarak öğrenebilirsin.3.5 yıllık sevgililik dönemimde alman usulü hesap ödedik. 2 ay önce nişanlandık. O zamandan beri o ödüyor çoğunlukla ben de tatlı vs ısmarlıyorum. Dışarı çıkarken veya şehirdışına kardeşimin yanına giderken 1 kere sormadı paraya ihtiyacın var mı diye. Açıkçası bekliyorum sormasını. 3 ay sonra düğünümüz var. İleride de böyle devam eder diye çekiniyorum. Yani henüz işlerim tam oturmadı. Çalışıyorum ama özel sektörde karışık biraz. Bunu ona belirtmek istiyorum. Sahiplensin benimsesin istiyorum. Yani her şeyimizin bir olacağı insanla bu senin bu benim hesabı yapmak istemiyorum. Ben daha çok kazansam sorarım çünkü ona. Hatta sormadan bulunsun diye atarım. Yani kendimi yük hissediyorum o ödemedikçe sormadıkça. Sonuçta nişanlıyız evlenicez yakında. Bunu nasıl söyleyebilirim. Direkt söylesem sen dedin diye yapıyorum diyecek. Ben durumu anlamasını istiyorum. Yaptığının yanlış olduğunu anlamasını istiyorum. Eşinle de hesap kitap yapmazsın yani bunu sen aldın bunu ben yedim diye. Ne yapmalıyım ve sizce evlilik arefesinde nasıl olmalı bu durumlar
Not: çeyizler vs tabi ki konu dışı. Kendim alıyorum almam gerekenleri. Ona katılsın demiyorum. Düşünsün beni istiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?