"Nişanlıyken aldatıldım, hıncımı nasıl alıcam?"

neticede ilişkiler için 2 kişinin de gönüllü olması yetiyo ama o ilişkiyi bitirmek her zaman ortak karar olmuyo, bir taraf bitti dedikten sonra ısrarla bitmemiş gibi davranan karşı tarafı da öyle davranmaya zorlayan manyaklar da var

ya da seksi dibine kadar yaşayıp ayrılınca bana tecavüz etti diye dava açanlar var

Banim kafamdaki bağlam; adamın gidip eski sevgilisinin şimdiki sevgilisini öldürmesi gibi şekillendi mesela, öyle bir ceza verirdim ki ibreti alem olsun, bir daha yaptığını böyle abes şekilde savunamasın. Hakim de çok şekilciymiş bacım bu arada, sanki o seviyor.

Son düzenleme:
İyi güzel bir paylasim bilgilendirme acisindan yanlız ulkemizde ki adalet sistemi soruşturma, tanik dinleme, delil toplama adli tatil yok atama değisiklikleri vs vs diye uzayipp gidiyor en sonda yargitaydan onamayi bekleme derken büyük bir ihtimal davayi acanlar nerdeyse toruna karisacak sekilde zaman kaybi oluyor.Kisacasi rahmetli kemal sunal tarla davasina döner.

Adaletin nasıl işlediği ortada.Yıllarca süren davalar,git geller,yıpratıcılık.Bir de toplum içinde gururumu kurtarayım derken,nişanlıya beni bıraktı diye dava açıp daha çok tepki çekmesi var.Takılar konusunda bir düzenleme geldiğini biliyorum.Ama şimdi nişanlılık süreci zaten tanıma sürecidir.Sevgiliyken farklıdır insan nişanlıyken daha farklı.Karşındaki insanın bana sevgisi bitmişse,ya da uyuşamadığımız noktalar oluşmuşsa,bir de işin içine aileler de girdiği için daha çok gerilmeler oluyorsa ayrılmanın cezası olmamalı.İnsan karşısındakine evlilik vaadi sözü verirken illa nişan yüzüğü olması gerkmiyor parmağında.Hayatta o kadar haksızlıklar varken,beni terketti diye dava açmak adli gereksiz uğraş ve mahkemelere boşuna zaman kaybı geliyor bana.

Guzel bir paylasim olmus sagolasin, bilmeyen bayanlarin haklarini aramasi acisindan guzel
Kadin bu durumda istese takilari, hediyeleri vermeyebilir kimse de versene diyemez. Ama allah dusurmesin bu duruma , kimsenin gozu parada pulda olmaz can derdindeyken. ama benim basima gelse ben de inadina yapardim galiba

Konuyla alakasiz olabilir ama mehir birsey soracagim bayanlar. Mehir bosaninca mi yerine getirilir yoksa mumkun olan en kisa surede mi alinir??

Bu dava etme meselesi son derece subjektif bi mesele, davayı mutlaka açarım diyenler kadar 'ne uğraşcam yea' diyenler de haklı. Aslında haklı yanlış kelime, haklı olmalık bi durum yok subjektifliğinden.
Yalnız şuna açıklık getirmek gerekir, nişanlılık döneminde elbette sadece ayrıldığı için dava açılamaz, yukarıdaki "haksız" yere ayrılma ifadesi kendine has ekstrem durumları kapsıyordur muhtemelen, yani aldatılmak başta olmak üzere, belki hakarete uğramak, belki aileye yapılan bir saygısızlık, belki takıların alınması falan, dişe dokunur ve kanıtlanabilir bir "haksızlığın" mevcut olması gereklidir. Ki bu tarz davalar hakimin insiyatifine kalıyor biraz da, her davadan aynı sonuç çıkmıyor ailevi vakalarda falan.

Bir de daha genel olarak, ülkedeki adaletsiz ortamdan şikayetçi olmamak elde değil evet. Ama benim kişisel gözlemim, bu tarz 'cins' davalar açıldığında, diğer sıradan davalara nazaran herkesin işini daha iyi yaptığı yönünde. Yani, bir kadın cinayetinin sanığı iyi halden ceza indirimi alabiliyor, evet adaletsizliğin dibini görüyoruz falan, veya sıradan siyasi davalarda filan.
Ama atıyorum bi banka müşterisi o güne kadar yapılmamış bi dava açıyor bana beş kuruşumu vermediler diye, bu adam haklı bulunuyor bankadan tazminat alıyor falan. Cins dava kategorisi.
Ülkedeki adalete sonsuz güvenim yok, evet, ama kafasına yatanlar ihtiyaç duyarlarsa denesinler, laplace'ın şeytanına güveniyoruz.

:))) ay yazınıza bayıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…