• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımla birikim, düğün ve büyük sorun işsizlik

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
Ne yapacağız bilmiyoruz?
Nişanlımın bir türlü isleri yoluna girmiyor. Tam oldu diyoruz elimizde kaliyor.
Sinav sonuclari öyle, is görüşmeleri öyle..
Resmen bir nasipsizlik yasiyoruz.
Kendisi akademisyenlik istiyor gecis sürecinde de öğretmenlik yapacak planlarimiza göre.. ancak bir türlü istedigimiz gibi ilerlemiyor. Sanki bir boruyuz da bir tıkanıklık var açıcı döküyoruz açılmıyor öyle bir hal :KK43: :KK70:
8 ay oldu neredeyse nisanlanali. Bizim buralarda en fazla bir yil nisanli kalir insanlar.. cok kisa sürede evlilik yapılır. 4-5 ay gibi.. bence öyle olmali yada olmamali bu baska bir mevzu ama insaniz birileri sürekli düğün ne zaman sorusu irite edici. Nasip ne zamansa o zaman gibi rahat bir cevao veriyorum kimseye karsi mahcubluk hissetmiyorum pek tabi.

Nişanlımla konusuyoruz en gec ilkbaharda düğünümüzu yapalım istiyoruz. Bir buçuk yıl nisanli kalmis olacagiz nasip olursa. Ailelerimiz düğünümüzu yapacaklar kendileri o şekilde istiyorlar. Hani o konuda onlara çok yüklenmek istemiyoruz. Bize kalsa bir nikahta yeter ama yemeksiz düğün asla olmaz yaşadığımız sehirde.
Ikimiz kendimizce söyle planlamistik. Düğünü onun ailesi (ve yetmedigimiz yerde yardim),bizimkiler beyaz esya/ceyiz (ki cok fazla esya sevmem az öz kullanacagim seyler alacagim), bizde o vakte kadar ev esyalari icin biraz birikim yapıp veya taksitlendirip kendimiz alalim diye düşünüyoruz. Ailelerimizin maddi durumlari orta hallim düğünümüzu falan rahatca yaparlar yani. Ama biz yük olmadan çözmek istiyoruz.
Umarim bir an önce yoluna girer islerimiz maasa geceriz de evimizi kurabiliriz, gecinebiliriz. Ikimizde KADROLU çalışsak en az beş bin girer evimize. Sadece o kadroya gecse (su an onun kadrolu olmasi daha yüksek) ben özel veya ücretli çalışsam en az yine üç ile dört bin arasinda aliriz. Hem geçinip hem borc ödeyebiliriz yani.
Ama bir türlü girmiyor yoluna islerimiz.
Ne olursunuz sizlerde dua edin. Bir sekilde çözebilelim. Nasil olacak bilmiyoruz gercekten..

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun canım.
Sadece şunu demek istiyorum, o işler yoluna girmeden sakın evlenmeyin.

Isiniz yokken asla evlenmeyin. Mesele dugun ve esya degil ki. Peki ya sonrasi?

Calismaya baslarsak inşallah gecim sıkıntımiz olmaz. Ikimizden bir kadrolu, biri gecici görev yapsa dahi geciniriz allajin izniyle. Ilk süreci atlatmak zor sadece.. düğün olana kadar da birikmisimiz olursa.

Calismaya baslarsak inşallah gecim sıkıntımiz olmaz. Ikimizden bir kadrolu, biri gecici görev yapsa dahi geciniriz allajin izniyle. Ilk süreci atlatmak zor sadece.. düğün olana kadar da birikmisimiz olursa.
valla o is oyle kolay degil canim. Iki kadrolu maas bile olsa ilk basta dengeyi tutturmak oyle zor ki. Hele de erkek yeni ise başlayınca hemen aile islerine adapte olamıyor. Maddiyati gectim, genel olarak esinin ise basladiktan sonra en az bir kac ay gecirmesini oneririm evlenmeden.

valla o is oyle kolay degil canim. Iki kadrolu maas bile olsa ilk basta dengeyi tutturmak oyle zor ki. Hele de erkek yeni ise başlayınca hemen aile islerine adapte olamıyor. Maddiyati gectim, genel olarak esinin ise basladiktan sonra en az bir kac ay gecirmesini oneririm evlenmeden.

Aynen.. ailelerimiz de biz de böyle düşünüyoruz. O yüzden simdiden girebilse bizde ona gore planlariz hayatimizi..

Yaşadığınız yerde neden yemeksiz olmuyor anlamlandıramadım. Bütçe neyse odur yani, zorlamaya lüzum var mı bunu da anlamadım.

Plan ve hayallerinizi yazmışsımız evet güzel fakat bunlar olasılıktan belkilerden oluşuyor. deseniz ki çalışıyoruz ama düğün yapacak birikim daha yok, Allah yuva kurana bir şekilde yardım ediyor derdim. Amma velakin sözkonusu başka.

Yaşadığınız yerde neden yemeksiz olmuyor anlamlandıramadım. Bütçe neyse odur yani, zorlamaya lüzum var mı bunu da anlamadım.

Plan ve hayallerinizi yazmışsımız evet güzel fakat bunlar olasılıktan belkilerden oluşuyor. deseniz ki çalışıyoruz ama düğün yapacak birikim daha yok, Allah yuva kurana bir şekilde yardım ediyor derdim. Amma velakin sözkonusu başka.

Düğün konusunda bütçemiz var. Yani ailelerimiz yapacaklar onlara dokunacak yani maddi anlamda sarsacak bir durum yok. Biz kendimiz kurmak istiyoruz yuvamizi... diger kardeslerimizi de düşünerek yüklerini hafifleterek yapalım diye kendi düşüncemiz. Yoksa esyalari bile kendileri alirlar ama biz bazi noktalarda müdahale ettirmeden yapmak istedigimiz icin aldik karari.
Maassa gecebilsek zaten bizde bir sekilde çözebiliriz kendi bütçemizle.. meslektasimiz olan arkadaslarimiz kendileri dört dörtlük yaptılar herseylerini yani..
Sıkıntım bir türlü rayina girmemesi islerden bir türlü sonuc alamamak.. hala bekliyorz sinav sonuclarini ne olacak bu yoruyor zihnimizi

Evlilik için 1 sene daha bekle.

Yaşın küçük galiba bu kadar hayal dünyasında olduğuna göre.

24 yasindayim.
Hayal dediklerimiz aslinda elimizdeki duruma göre planlarimiz, degerlendirdiklerimiz.. ayni meslekten arkadaslarimiz evlendiklerinde nasil oldu nasil idare ediyorlar bunlari konusup, istisare ettigimizde çıkan maddi durumlar.
Su an özel bir okuldan bekliyoruz cevap, devletle ayni maasi veriyor. Olumlu olursa direk birikim hesabimiza ekleyecegiz.
Öğrenciyken dahi biz birlikte ortak hesabimizda birikim yapip ani ihtiyaclarimizda kullanirdik. Yani cok su üstünde yüzen düşünceler degil de.. cok tikanip kaldik bir süredir.

aynı dertten muzdaribim. martta evlenmeye karar verdik temmuzda anca aileler tanıştı. bir aksiliktir gidiyor. tam evlenelim dedik işten çıkmak zorunda kaldı şuan ne iş olsa yaparım abi modunda bir Allahın kuluda görüşmeye bile çağırmıyolar. ne devlet adamlarının torpilini koyduk ortaya yok anam.
Diyolarya alnımızda ne yazıldıysa o diye aynen öyle sen istediğin kadar plan yap hayat istediği gibi akıyo

aynı dertten muzdaribim. martta evlenmeye karar verdik temmuzda anca aileler tanıştı. bir aksiliktir gidiyor. tam evlenelim dedik işten çıkmak zorunda kaldı şuan ne iş olsa yaparım abi modunda bir Allahın kuluda görüşmeye bile çağırmıyolar. ne devlet adamlarının torpilini koyduk ortaya yok anam.
Diyolarya alnımızda ne yazıldıysa o diye aynen öyle sen istediğin kadar plan yap hayat istediği gibi akıyo

Aynen öyle.. allah sizin de bizimde yolumuzu acsin.
Ailelerimizin henüz bu ilkbahara niyetlendigimizden haberleri yok onlar biz kendimizi ayarladiktan sonra yani isimizi, vakit olarak daha cok bize birakiyorlar.
Inşallah güzel seyler yasariz. Her guzelligin bir zorluğu muhakkak oluyor. Biz basinda cekelim de sonunda mutluluk olsun inşallah diyelim..

Aynen öyle.. allah sizin de bizimde yolumuzu acsin.
Ailelerimizin henüz bu ilkbahara niyetlendigimizden haberleri yok onlar biz kendimizi ayarladiktan sonra yani isimizi, vakit olarak daha cok bize birakiyorlar.
Inşallah güzel seyler yasariz. Her guzelligin bir zorluğu muhakkak oluyor. Biz basinda cekelim de sonunda mutluluk olsun inşallah diyelim..

inan bende kendimi öyle avutuyorum. ablam gibi svdiğim bir büyüğüm söylemişti. Yaşam koçları bir işin başında eğer sorun yaşamıyorsanız bi dönüp bakın yanlış yolda olabilirsiniz yada yolun sonunda çok byük sorunla karşılabilirsiniz, eğer başında büyük sorunlar yaşıyosanız sonunda sizi güzel bi hayat bekliyo derlermiş. Umarım bizimde öyle olur.

nasip.. Allah rızkınızı da verir inşallah önemli olan anlaşmak ve sevmek

Bugün güzel bir haber aldık.. buradaki arkadaslardan birisi acaba icten bir dua mi etti diye düşünmeden edemedim.
Is basvurusuna olumlu cevap verdiler aylar sonra.. cok şükür..

Back