Nişanlımın tesadüfen AZOSPERMİ olduğunu öğrendik. Lütfen yardımcı olun..

sirkocc

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
17
0
86
30
Merhaba herkese. Ben 23 yaşındayım ve nişanlıyım nişanlım 26 yaşında. Üroloji ile alakalı bir sıkıntısı için hasteneye gittiğinde doktor ek olarak sperm testi de isteyince azospermi olduğu ortaya çıktı bi 5 ay önce. ikimiz de çok üzüldük ve yıkıldık.. kocaeli ünv hastanesinde öğrenmiştik doktor bu e vitaminli olan ilaçlardan filan verdi. tabi kullanmadı nişanlım emin olmadan(yapısı çok hassas ve alerjik olduğu için) Ben bildiğim bazı şeyleri ve yaptığımız şeyleri yazıyorum:

- çok küçüklüğünden beri alerji ilaçları kullanıyor hergün ve doktor bunun etkisi olabileceğini söylemiş. çokk kötü olmadıkça alerji ilaçlarından almıyor. alerjisi olduğu gıdalardan kesinlikle uzak duruyor.
- keçi boynuzunu başucunda tutuyor aklına geldikçe sürekli içiyor.
- kocaeli ünv. hastanesinden sonra özel bir doktora gitti şuan adını hatırlamıyorum ama soyadı kuş..lu bişeydi 400tl verdik muayeneye, hiçbir tahlil vs istememiş. elle muayene ettikten sonra testislerin çok küçük ve bu yüzden testislerin sperm üretemiyor demiş. ilaç kullanmana gerek yok demiş. evlendikten sonra normal yolla denersiniz olmazsa gelirsniz mikro tese yapılır demiş. ve göndermiş... çok kızdım bu doktora ama
- Fsh: 27.94
- Lh : 14.86
- Total testesteron : 263.73
- Dhea-so4 : 465.31

Burdaki okuduklarımdan sonra Kaan Aydos'a randevu aldım Ocak ayı için. Onun dışında bu hastalığa neler faydalı neler zararlı hep araştırıyorum, nişanlım da çok ciddiye alıyor ve her dediğimi yapıyor. Çaya düşkün olmasına rağmen hayatından çayı bile çıkardı kahvaltıda dahil içmiyor en basit örnek olarak.

Seneye evleniyoruz ayrıca çok üzülüyoruz. Sizlerden ricam ve sorum, lütfen bize önerilerde bulunur musunuz? bunu nişanlıyken öğrenmemiz bizim için bir avantaj değil mi? bu avantajı nasıl değerlendirebilirim lütfen bildiklerinizi yazar mısınız? Şimdiden Allah razı olsun.

çok geçmiş olsun elbette şimdiden öğrenmek bence bir avantajdır tedaviye ne kadar hızlı başlanırsa sonuca ulaşmak o kadar çabuk olabilir umarım şifa bulur evlenmenize henüz bir sene var kendinizi yıpratmayın

sizce Kaan Aydos'a şimdiden gitmek mantıklı mı?

tedaviden kastınız ne peki. gittiğimiz doktor tedavi filan vermedi işte benim de takıldığım nokta burası. hiç bi test istemeden yolladı gitti

tedaviden kastınız ne peki. gittiğimiz doktor tedavi filan vermedi işte benim de takıldığım nokta burası. hiç bi test istemeden yolladı gitti
iğne ilaç vitamin tabiki.kaan hoca bu konuda gidilecek en iyi doktor.mutlaka test yapılır genetik mi değilmi araştırılır.ailede olmasa bile genetik sorun çıkabiliyor.bizim hiç bir akrabamızda bir sorun olmamasına rağmen eşim genetik hasarlı olduğu için azoluydu.bizde Kaan hocada tedavi olduk 6yıldan sonra şuan bebek bekliyoruz.

hayırlı olsun bebeğin ve sağlıklı oolsun

quezym q10 e vitamini ve zinko kullanun.2 ay sonra tekrar test yaptitin. bizin 1 ml de 500 bin olan spermi 60ilyon uzrro e cikartti. lutfennnnnn quenzym q10 arastirin

Çinko,lcarnitin,pharmaton multivitamin kullandırmıştım tedaviye ek olarak,çok büyük fark yaratmıştı.arkadaşın bahsettikleride öyle.

Fsh yüksek canım genetik test yaptırın genetik sorum var gibi kromozom testi yaptırın benim eşimde azosperm beş yıldır hic bişey etki etmedi yüzde beş şans var sadece her kez in aynı değil tabi önce sebep önemli azosperm gurubu bi oku yıllardır hepimiz mucize bekliyoruz tabi ki anne baba olanda var ama çok zor bi hastalık bu yıllarca beklemeniz gerekebilir allah yardımcınız olsun en az üç sperm testi yaptırmaniz ve iyi bi ürologa gitmeniz lazım basit bişey değil Çun ku
bu arada bende de PKO var
Pko ni şekilde tedavi edilir tüp bebek yapılır ama azo da sperm yokken hiç bişey olmuyor elin kolun bağlı bakarsın ole

Benim esimin de testiseri küçük fsh yüksek genetik teste kilinefeler senduromu çıktı tese olduk sperm bulunamadı kaan aydos doktorumuz yüzde beş şans verdi

quezym q10 e vitamini ve zinko kullanun.2 ay sonra tekrar test yaptitin. bizin 1 ml de 500 bin olan spermi 60ilyon uzrro e cikartti. lutfennnnnn quenzym q10 arastirin
çok sağolun hemen araştırcam

sağolun hepiniz. genetik testi nerde yapılır peki pahalı bir test mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…