Doktor hanım merhaba.. Nişanlımda evlilik korkusu var. BEni çok sevdiğini biliyorum ama bi türlü evliliğe yanaşmıyor... Sen olmazsan ölürüm diyor... Biz etle tırnak gibiyiz diyor ama evlenemiyoruz bi türlü.. biz farklı şehrlerde yaşıyoruz.. aile yapılarmzda farklı ama biz bu engelleri bile aştık ailelermz çok iyi anlaşıyor... Sizce onu nasıl evliliğe ikna edeblrm? Benim tahminime göre nişanlımın bu problemi psikolojik tabi bunu bi uzman bileblrde bu benm sadece düşüncem.. Onlarda hep köyden evlenilirmiş,dışarıdan kız alıp vermezlermiş.. nişanlımı yıllar önce küçük yaşta köyden bir kızla nişanlamşlar,onların köyünde böyle şeyler doğalmış... sonra nişanlm ünv. okuduktan sonra değişmiş. Nişanlandığı köylüsüyle evlenmekten vazgeçmş nişanı bozmuş ve aileler birbrne girmş.. tam o sıralar biz tanışmıştık.. ben nişanlımın yaşadığı şehrde üniversite okumuştum. 5 yıldır beraberiz.. benden 7 yaş büyük nişanlım. bana çok düşkün ama iş evliliğe gelince kalıyor... nişanlandık.. sırf bana sahip çıkmak için nişanlandı hani isteyen olmasın kafam rahat etsn diye.. düğüne konusu açılınca geriliyor... 31 yaşına geldi hala evlenmekten kaçıyor. sebebini soruyorum şakaya vurup gülüyor... çok ciddi şeklde sorduğumda, uzak memleketten olduğum için korkuyormuş
halbuki kendisi memur tayinci ve tayini hiç bi zaman kendi memleketine ve eşinn memleketine tayin vermiyorlar asıl bunu dert yapması gereken benim.. Köyümden çocukluğumdan kopamıyorum diyor her defasında.. köyde beni dışladılar,köyde bi bağım yok diyor.. sürekli köy,, köy,,,, Yollarımızı ayıralım dediğimde de olmaz olamaz diyor... Ben sensz olamam biz ayrılamayız diyor.... Anılar içimi çok yakıyor diyor.. çok çaresizim meltem hanım.. Bi psikatriste gidelim diyorum yanaşmıyor.. Szce bizim problemimiz psikolojik mi? öyleyse ne yapıp yapıp psikatriste götürmeye ikna edicem... ama psikatrste gitsek de tedaviyi bekleyecek vaktim yok artık ailem çok sıkıldı,babam nişanı bozmak üzere... tedavi gerekirse uzun mu sürer... ?? Yada ben kendim konuşarak onu ikna edeblrmym.. Bu arada bazen çok söylüyor evlenmeyi çok istyorum diyor. Ama çok istediği halde yapamıyor.. uzakta olduğumuz için zor geliyormuş gözüne... bi de bana "beni ikna etmeye çalş,birilerinn desteğine ihtyacım var" diyor... Kendiside ne yapmaya çalştğnı bilmiyor yani... şu an benmde psikolojim çok kötü hayata çok umutsuz bakıyorum. Bütün arkadaşlarım evlendi ben kaç yıldır onu bekliyorum.. Paylaşılmış güzel günler aklımdan hiç çıkmıyor... Cevap verrsenz çok sevinicem.. meltem hanım şimdiden teşekkürler