Nişanlım sanal sohbet sitelerinde başka bayanlar ile yazışıyor.

Bela060606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2022
11
5
41
Merhaba yardıma ihtiyacım var fikir olarak.
6 yıllık ilişkimi (neden bukadar diye sorarsaniz da ayrılıklarda yaşadım kavgalarımız da oldu)Kasım ayında nişanlandık 6 aydır da evliliğe dair ortada birşey yok.Dün öğrendim ki nişanlım olacak beyin arkadaşlık sitelerinde başkalarına yazdığının haberini aldım.siteye bende üye olarak kendisi ile yazışmaya başladım ailesinin öldüğünü evlenmek için sitede olduğunu filan yazıyor.Bu arada telefonu şifreler vermez yada kapatır şifresini bir bilmiyorum.korktugu birşeyler olduğu içindir.Şuan kendisine bilmiyor gibi davranarak yine konuşuyorum.Neyapmam gerekiyor.Ailesine gidip onların yanında bana bu şekilde yaptığını mi söyleyip yüzüğü teslim mi etsem bunu yapmadan buluşma yeri verip de önce orda rezil edip daha sonra mi ailesinin yanına gitsem.Vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum

En iyi cevap
ailesine sakince bilgi verilmesi ve saygılıca ailesiyle kısa bir vedalaşılmasından yanayım ben. ailesinden saklamak, söylememek bir erdem değil. tabi kanser, kalp hastası vs gibi özel bir durumları varsa söylemeyin. ailesi "paşam, kıymetlim" diye gezemesin, bilsin çocuklarını tanısın. belki bir iki eğitim verirler, faydalı olurlar. yarın öbür gün evlenince karısına da pislik yaparsa, en azından çocuğunun huyunu bildikleri için gelinlerine hak verirler filan? hem nasıl insanlar bilemicem ama size bok atarlarsa ağrınıza filan gider belki.

nişanlınız da belki utanır ailesine karşı küçük düştüğü için. bir daha böyle yollara girmez, düzgün bir insan olmak için belki bir adım olur? ayrılacaksa ayrılsın insan gibi. bu yollara girmeye ne...
6 yıllık bir ayrıl bir barış kavgalı dövüşlü bir ilişkide yapacak başka şey kalmayınca nişanlanmışsınız resmen, çünkü bunu yapmasanız bitecekti. Eninde sonunda bitecek ama , şimdi bitmezse yarın boşanacaktınız. Boşanmak kolay değil biliyor musunuz, insanın ömründen ömür alırlar.

Ailesine rezil edip napacaksınız, siz böyle yapınca oğullarını evlatlıktan mi reddedecekler, bi temiz fırça mi çekecekler anlamadım. O mesajları alnına yapıştırın yüzüğü de verin eline bitsin , altı üstü nişan, ne gerek var böyle şeylere? Zaten çok iyi anlaşamadığınızı da biliyordur herkes, sürpriz olmaz kimseye.
Bir de şu var ben senin olduğunu biliyordum ki zaten diyip üste çıkacak

Hiç bir şey yapmayın..
İntikam dahi almayın ve ciddi söylüyorum oturup şükredin evlenmeden önce bunu gördünüz.
Verilmiş sadakanız mı varmış demeliyim, ALLAH'ın sevdiği kulusunuz mu demeliyim adına ne derseniz deyin ama iyi ki bunu şimdi öğrendiniz.

Sessizce uzaklaşın ve şükranla hayatınıza devam edin, zira sizi gerçekten ALLAH kurtarmış..

Gerçekten 38 yaşında mısınız ? Buluşup rezil etme planlarına dair fikir sorunca sizi çok daha küçük sanmıştım.

Bahsettiğiniz arkadaşlık sitesi nedir ? Nişanlınızın "arkadaşlık sitelerinde başkalarına yazdığı haberi"ni size kim getirdi ? Böyle bir durum varsa;size bunu haber veren kişi: nereden , nasıl öğrenmiş? Veya siz , nişanlınızı denemek amaçlı sahte profil oluşturarak kendisine arkadaşlık isteği mi gönderdiniz ?

ailesine sakince bilgi verilmesi ve saygılıca ailesiyle kısa bir vedalaşılmasından yanayım ben. ailesinden saklamak, söylememek bir erdem değil. tabi kanser, kalp hastası vs gibi özel bir durumları varsa söylemeyin. ailesi "paşam, kıymetlim" diye gezemesin, bilsin çocuklarını tanısın. belki bir iki eğitim verirler, faydalı olurlar. yarın öbür gün evlenince karısına da pislik yaparsa, en azından çocuğunun huyunu bildikleri için gelinlerine hak verirler filan? hem nasıl insanlar bilemicem ama size bok atarlarsa ağrınıza filan gider belki.

nişanlınız da belki utanır ailesine karşı küçük düştüğü için. bir daha böyle yollara girmez, düzgün bir insan olmak için belki bir adım olur? ayrılacaksa ayrılsın insan gibi. bu yollara girmeye ne gerek var.

aile bilsin kesinlikle. hayatta her adım her deneyim ders vermeli. aile bilmezse bu olay yeterince ders verici olmaz ve tekrarına, daha beterlerine yol açarsınız. bu olay nişanlınızın ve ailesinin gelişimi ve tekamülü için bir fırsat. bir "insansı"nın "insan" olma yoluna bir katkıda bulunun :)

En iyi cevap

nişanlınız da belki utanır ailesine karşı küçük düştüğü için. bir daha böyle yollara girmez, düzgün bir insan olmak için belki bir adım olur? ayrılacaksa ayrılsın insan gibi. bu yollara girmeye ne gerek var.

aile bilsin kesinlikle. hayatta her adım her deneyim ders vermeli. aile bilmezse bu olay yeterince ders verici olmaz ve tekrarına, daha beterlerine yol açarsınız. bu olay nişanlınızın ve ailesinin gelişimi ve tekamülü için bir fırsat. bir "insansı"nın "insan" olma yoluna bir katkıda bulunun :)
Aile iki kızar konuşur çocukla bitti. Sonra kızı kötüleme başlar o da şöyleydi böyleydi vs vs
İnsanlar kendi evlatları katil tecavüzcü bile olsa arkasında duruyor, evli iken aldatıyor aynı
Bence o yüzden pek bir anlamı olmayacak

X