Nikah Nişanlım askerde o olmadan nikah işlemleri yapabilir gün alabilir miyim?

cosmos_war

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
36
1
86
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, nişanlım askerde olduğu için bu işlemleri benden araştırmamı istedi ama net bir yanıt bulamadım, o olmadan nikah işlemlerini yapabilir, nikah tarihi alabilir miyim? Lütfen bu konuda bilginiz varsa cevap yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..

Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, nişanlım askerde olduğu için bu işlemleri benden araştırmamı istedi ama net bir yanıt bulamadım, o olmadan nikah işlemlerini yapabilir, nikah tarihi alabilir miyim? Lütfen bu konuda bilginiz varsa cevap yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..

selam cosmos...
benim nişanlım da askerde maalesef:5:

nerden başlayıp ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası!
çeyizmi, mobilya mı, ev mi, gelinlik mi? kafam bir dünya anlayacağın!
ama bu nikah konusunu hiç düşünmemişim:34:

kısa sürede tamamlanır diye tahmin ettiğim birşey ama?
yani düğün arifesi yapılacak çoook şey varken, nikah sıralaması sonlarda gibi geliyor bana!
tecrübeli arkadaşlara sormak gerek tabii yinede!

vakit hemen geçse de gelse... :5: :5:

selam cosmos...
benim nişanlım da askerde maalesef:5:

nerden başlayıp ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası!
çeyizmi, mobilya mı, ev mi, gelinlik mi? kafam bir dünya anlayacağın!
ama bu nikah konusunu hiç düşünmemişim:34:

kısa sürede tamamlanır diye tahmin ettiğim birşey ama?
yani düğün arifesi yapılacak çoook şey varken, nikah sıralaması sonlarda gibi geliyor bana!
tecrübeli arkadaşlara sormak gerek tabii yinede!

vakit hemen geçse de gelse... :5: :5:

merhaba markovian,
aslında evet benim de öğrendiğim kadarıyla işlemler vakit alan şeyler değil, lakin bizim tarihimiz belli yeri de tuttuk, temmuzda olacak, ve yaz mevsimi malum evlilik mevsimi bu yüzden istediğimiz gün ve saate sorun olabilir diye duydum ve sıkıntık bu yüzden :( forumda bu konuda bilgisi olan varsa o yüzden bilgi almak istedim, umarım birileri bizlere yanıt verir :(

merhaba markovian,
aslında evet benim de öğrendiğim kadarıyla işlemler vakit alan şeyler değil, lakin bizim tarihimiz belli yeri de tuttuk, temmuzda olacak, ve yaz mevsimi malum evlilik mevsimi bu yüzden istediğimiz gün ve saate sorun olabilir diye duydum ve sıkıntık bu yüzden :( forumda bu konuda bilgisi olan varsa o yüzden bilgi almak istedim, umarım birileri bizlere yanıt verir :(

ooooo tebrik ediyorummm :nazar: :nazar: :nazar:

hayırlısı inşallah!! :)

Senin de nişanlının da sağlık raporu alması gerek. Her işten önce ikiniz de bağlı bulunduğunuz belediyeye gidiyorsunuz. O sizi sağlık ocağına yönlendiriyor. Kan veriyorunuz, akciğer grafisi çektiriyorsunuz. Kan tahlilleri 3 gün sonra çıkıyor.Akciğer grafisi birkaç saat sürüyor. Bağlı bulunduğunuz belediyeye gidip biz evlenecez diyorsunuz.

Nikah günü alma konusu sıkıntılı. İstediğiniz gün ve saatte bulamayabilirsiniz. Bizim öyle oldu şuanda.
Nisan ayına hafta sonu istediğimiz tarihe başvuru yapamadık.

Başka sorunuz varsa bildiğim kadar cevaplandırabilirim.

Senin de nişanlının da sağlık raporu alması gerek. Her işten önce ikiniz de bağlı bulunduğunuz belediyeye gidiyorsunuz. O sizi sağlık ocağına yönlendiriyor. Kan veriyorunuz, akciğer grafisi çektiriyorsunuz. Kan tahlilleri 3 gün sonra çıkıyor.Akciğer grafisi birkaç saat sürüyor. Bağlı bulunduğunuz belediyeye gidip biz evlenecez diyorsunuz.

Nikah günü alma konusu sıkıntılı. İstediğiniz gün ve saatte bulamayabilirsiniz. Bizim öyle oldu şuanda.
Nisan ayına hafta sonu istediğimiz tarihe başvuru yapamadık.

Başka sorunuz varsa bildiğim kadar cevaplandırabilirim.

öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim..
biz düğün yapmamaya karar verdik, kır nikahı olacak, bu yüzden aynı gün olmak zorunda.. internetten baktığım kadarıyla ek ücret falan ödemek gerekiyormuş nikah dairesi haricindeki nikah kıyım için.. bunlar sorun değil zaten de, gün konusunda tereddütlerim var.. yer bulamaz mıyız mesela mayıs.ta başvursak? ya da nişanlımın sağlık raporu vs. evrakları geldiğinde teslim etse de, ben o olmadan başvuru yapıp gün alabiliyor muyum acaba? bilginiz var mı?

arkadaşlar yok mu bilgisi olan???? :(

Canım şöyle anlatayım.
Bizde nişanlımdan ayrı yaptırdık ama o bağlı bulunduğu yerden evraklarını tamamladı.
Yani sağlık raporu ve kan tahlilini yaptırması gerekiyor, ayrıca bağlı bulunduğu ilçede ıslak imza isteyeceklerdir ondan. Yani gelmeden yapması pek mümkün olmaz sanırım. Ama isterseniz bulunduğunuz ilçedeki evlendirme dairesiyle görüşün, onlar gerekli bilgiyi verirler.
Yer konusuna gelince, biz İzmir'e başvurduk talep çok, o nedenle geciktirmeseniz daha iyi olur.
Şimdiden haziran için günlerin dolduğunu söylediler bana...

Canım şöyle anlatayım.
Bizde nişanlımdan ayrı yaptırdık ama o bağlı bulunduğu yerden evraklarını tamamladı.
Yani sağlık raporu ve kan tahlilini yaptırması gerekiyor, ayrıca bağlı bulunduğu ilçede ıslak imza isteyeceklerdir ondan. Yani gelmeden yapması pek mümkün olmaz sanırım. Ama isterseniz bulunduğunuz ilçedeki evlendirme dairesiyle görüşün, onlar gerekli bilgiyi verirler.
Yer konusuna gelince, biz İzmir'e başvurduk talep çok, o nedenle geciktirmeseniz daha iyi olur.
Şimdiden haziran için günlerin dolduğunu söylediler bana...

çoook teşekkürler cevap için..
ben de telefonla görüştüm bugün net bir bilgi öğrenmek için, sağlık raporunu geldiğinde teslim eder, başvurunuzu diğer evrakları yapıp tamamlayabilirsiniz dedi.. ben de yoğunluktan korkuyorum bir an evvel yapmak istiyorum başvuruyu, zaten kır nikahı, istediğimiz günü ve saati alamazsak bir anlamı kalmayacak :/

Back