Nişanlım akdeniz anemisi lütfen bilgisi olan varsa bilgilendirsin

burhaninaysesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
1.186
1
Merhaba öncelikle herkese,benim sözlüm su anda askerde ve kendisi komando kan alirlarken akdeniz anemisi oldugu üstelik (tasiyici) akdeniz anemisi tasiyicisi oldugu tespitlendi,anneside ayni sekilde akdeniz anemisi tasiyicisi.Bunun su anlik bir zarari yok ama ileride bir zarari olur mu ? bir de annesine birileri demis ki senin oglun akdeniz anemisi tasiyicisiysa kizda da (yani ben) varsa evlendiklerinde cok sorun olur filan demisler,bebekleri engelli olur filan demisler ya da yasamaz demisler...sorum su gercekten cok mu zararli bir sey bu benim pek bilgim yok eger yardimci olursaniz veya zararlari varsa beni bilgilendirebilirseniz cok sevinirim simdiden herkese cok tesekkür ediyorum,lütfen yardim edin...

Merhaba öncelikle herkese,benim sözlüm su anda askerde ve kendisi komando kan alirlarken akdeniz anemisi oldugu üstelik (tasiyici) akdeniz anemisi tasiyicisi oldugu tespitlendi,anneside ayni sekilde akdeniz anemisi tasiyicisi.Bunun su anlik bir zarari yok ama ileride bir zarari olur mu ? bir de annesine birileri demis ki senin oglun akdeniz anemisi tasiyicisiysa kizda da (yani ben) varsa evlendiklerinde cok sorun olur filan demisler,bebekleri engelli olur filan demisler ya da yasamaz demisler...sorum su gercekten cok mu zararli bir sey bu benim pek bilgim yok eger yardimci olursaniz veya zararlari varsa beni bilgilendirebilirseniz cok sevinirim simdiden herkese cok tesekkür ediyorum,lütfen yardim edin...

nişanlına geçmiş olsun.

hastalık hakkında pek bilgim yok.

bir akrabam da akdeniz anemisi.

onların ömür boyu kullanacakları ilaçları var bildiğim kadarıyla.

adamın 2 tane sağlıklı çocuğu var.

sen içini rahat tut....böyle şeyleri kafana takma.sorun yapma.

bak bende pko var ve benim bebeğimin olma ihtimai çok düşük.

vücudum kanı kendi yok ettiği için kan kanseri olma ihtimalim çok yüksek.

ama ben bunları dert etmiyorum.

veren Rabb'im veriyor.

doktorumun bana demesi benim bebeğimin hiç olmaması.

ama Rabb'im bana o duyguyu yaşattı.3 ay bebeğimi karnımda taşıdım.

ancak kalp durması sonucu 3 hafta önce kürtaj oldum.

o nedenle veren de Rabb'im alan da.

sen Allah a sığın....

şimdi de ikincisi için çalışmalara başladık.asla ümitsizliğe düşme.

nişanlına geçmiş olsun.

hastalık hakkında pek bilgim yok.

bir akrabam da akdeniz anemisi.

onların ömür boyu kullanacakları ilaçları var bildiğim kadarıyla.

adamın 2 tane sağlıklı çocuğu var.

sen içini rahat tut....böyle şeyleri kafana takma.sorun yapma.

bak bende pko var ve benim bebeğimin olma ihtimai çok düşük.

vücudum kanı kendi yok ettiği için kan kanseri olma ihtimalim çok yüksek.

ama ben bunları dert etmiyorum.

veren Rabb'im veriyor.

doktorumun bana demesi benim bebeğimin hiç olmaması.

ama Rabb'im bana o duyguyu yaşattı.3 ay bebeğimi karnımda taşıdım.

ancak kalp durması sonucu 3 hafta önce kürtaj oldum.

o nedenle veren de Rabb'im alan da.

sen Allah a sığın....

şimdi de ikincisi için çalışmalara başladık.asla ümitsizliğe düşme.

yorum icin cok tesekkürler sanada cok ama cok gecmis olmus ALLAH im acini bi mutlulukla tamamlasin dogru söylüyorsun veren ALLAH alan ALLAH...ama gercekten insan korkuyormus önceden hic aklima bile gelmezdi,sana da cok gecmis olsun insallah tekrar bi yavrunuz olur

ya çok bilgim yok ama iki taraflı bi akdeniz anemisi olunca bi takım uyumsulukların çocukta çıkma olasılığı oluyormuş bi hastalık falan oluyormuş ama tam anlamıyla net bilmiyorum iki tarafta ytaşıyıcı olursamı yoksa biri taşıyıcı diğeri hastası olduğundamı onu bi araştır derim önemli çünkü en azından sende de öyle bişey varsa baştan ilaçlarla vs önlemi alınmış olur ilersi için

Talasemi Minör (Taşıyıcı Tip): Bu bireyler tamamen sağlıklı görünümdedirler. Eğer her iki ebeveyn Talasemi taşıyıcı ise her gebelikte %25 olasılıkla normal, %50 olasılıkla Talasemi taşıyıcısı, %25 olasılıkla Talasemi majör çocuk doğabilir. Eğer ebeveynlerden biri Talasemi taşıyıcısı ise doğacak her çocuk %50 ihtimalle taşıyıcı olabilir. Bu nedenle anne ve babaların çocuk sahibi olmadan önce Talasemi taşıyıcısı olup olmadıklarını bilmeleri önemlidir. Talasemi taşıyıcılarının büyük çoğunluğu bu hastalığı taşıdıklarını bilmezler. Taşıyıcılık bulaşıcı değildir. Talasemi taşıyıcılığı bir hastalık değildir ve tedavi gerektirmez. Taşıyıcılık evlenmeye engel değildir. Ancak iki taşıyıcının evlenmesi halinde gebeliğin 10–11. haftalarında doğum öncesi tanı yapılabilir.
arkadaşım senin için bu yazıyı alıntı yaptım.umarım faydası olur.geçmiş olsun.

ya çok bilgim yok ama iki taraflı bi akdeniz anemisi olunca bi takım uyumsulukların çocukta çıkma olasılığı oluyormuş bi hastalık falan oluyormuş ama tam anlamıyla net bilmiyorum iki tarafta ytaşıyıcı olursamı yoksa biri taşıyıcı diğeri hastası olduğundamı onu bi araştır derim önemli çünkü en azından sende de öyle bişey varsa baştan ilaçlarla vs önlemi alınmış olur ilersi için

su an bende öyle bir sey yok yani simdiye kadar yoktu ama tedbir almak lazim hakikaten

Talasemi Minör (Taşıyıcı Tip): Bu bireyler tamamen sağlıklı görünümdedirler. Eğer her iki ebeveyn Talasemi taşıyıcı ise her gebelikte %25 olasılıkla normal, %50 olasılıkla Talasemi taşıyıcısı, %25 olasılıkla Talasemi majör çocuk doğabilir. Eğer ebeveynlerden biri Talasemi taşıyıcısı ise doğacak her çocuk %50 ihtimalle taşıyıcı olabilir. Bu nedenle anne ve babaların çocuk sahibi olmadan önce Talasemi taşıyıcısı olup olmadıklarını bilmeleri önemlidir. Talasemi taşıyıcılarının büyük çoğunluğu bu hastalığı taşıdıklarını bilmezler. Taşıyıcılık bulaşıcı değildir. Talasemi taşıyıcılığı bir hastalık değildir ve tedavi gerektirmez. Taşıyıcılık evlenmeye engel değildir. Ancak iki taşıyıcının evlenmesi halinde gebeliğin 10–11. haftalarında doğum öncesi tanı yapılabilir.
arkadaşım senin için bu yazıyı alıntı yaptım.umarım faydası olur.geçmiş olsun.

cok tesekkür ederimmm gercekte cok faydali bir yorum oldu bu benim icin bende su an yok sanirim umarim yoktur cünkü kan cok alinmisti benden kisa bi süre önce eger öyle olsaydi söylerlerdi sanirim cok tesekkür ederim tekrardan...:KK71:

X