• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlilikta neye izin verirsiniz

nisanlilik döneminde nisanlinizla ne kadar yakinlasmak dogru sizce?

• elinden tutmak

OY: 43 41,7%
  • sarilmak

OY: 37 35,9%
  • yanaktan öpmek

OY: 40 38,8%
  • dudaktan öpmek

OY: 67 65,0%
  • yanina uzanmak

OY: 49 47,6%

• Ankete Katılan
    103

zeynep_tuana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
191
2
96
Almanya
kizlar benim sorum eger nisanliysaniz aranizdaki iliskinin ne kadar yakin olmasina izin verirsiniz.. yani ne bileyim insan basbasa kaldiginda erkek genelde yakinlasmak istiyo yani sarilmak, elinden tutmak, yanaktan öpmek, dudaktan öpmek, yanina uzanmak gibi

yukarda anket yaptim

bunlardan hangilerine izin verirsiniz? ne düsünüyorsunuz? insan nisanlisiyla nisanlilik döneminde az cok yakinlik kurmalimi? cekingenligi gitsin diye.. cünkü evlenince onun yatagina gireceksiniz sonucta hani insan alismasi gerekiyor. uzak durdugunuz biriyle birden bire sarmaas dolas olmak zor olur degilmi?

veya insan mesafesini korumalimi dersiniz? en azindan dini nikaha kadar.. yani bide bu gibi seyleri evlenmeden önce yaparsan geriye gizemli birsey kalmiyor degilmi?

ve mesela o size yakinlastiginda tavriniz ne olur sizde karsilik verirmisiniz.. yoksa daha cok cekingen mi davranirsiniz?

düsüncelerinizi paylasirmisiniz?

bilmiyorum biraz özelmi oldu? ama merak ettim denge nasil saglarsiniz?

Son düzenleme:
Görücü usulünden mi bahsediliyor tam anlayamadım ama fisfisfis
Sorulan şahsi fikrimse, evlenmeye karar verirsem eğer; evlenmeden önce ten uyumundan emin olmak isterim zemuszemus

Ben tanıdığım sevdiğim kişi ile nişanlanacağım için elele tutuşmak yada öpüşmek gibi maddeler bana uzak geliyor... Zaten bunlar ilişkinin ilerlemesi ile kendiliğinden gelişiyor yanii :)) Tabii görücü usulunde önce tanıman sevmen lazımki saydığın diğer maddeler oluşabilsin
Ve bu maddeler birbirinizi tanıdıkça zamanla gelişir... Evlenmeden önce yataktaki bu yabancı da kim dememek için biraz tanımanda yakınlaşmanızda fayda var :)))

Son düzenleme:
annem göster ama elletme dedi kaydirigubbakcemile3 bu ne allah aşkına... izin vermem dersin ama o an içinden gelir yaparsın yani...

arkadaşım ten uyumu çok önemli... ileride evlendikten sonra sıkıntı olmasın diyorsan aşırıya kaçmadan durumu değerlendir.

ıleriye kaçmayacak şekilde insan birbirini tanımalı...
Yoksa evlenince aksi yönleri çıkarsa ortaya o zaman eteğin tutuşur
alsanaalsanasmile

Çoğu kişi ilk başta yok şunu yapmam yok bunu yapmam der ama olayın içinde iken herşeyi akışına bırakır joey in dediğine katılıyorum.Görücü usulü ile ilgili bişey söyleyemiceğim çünkü hiç şahit olmadım ona ne akrabalarımda ne çevremde.Ama ben severek isteyerek evleniyorum ten uyumuna dikkat ederimopuyorumnanaktan

bende nişan yapılan kişilere imam nikahıda yapılmalı ki sarılmak öpülmek gibi şeyler günah olmasın
biz böle yaptık düğünde de imam nikahını yineledik
eger nikah düşünülmüyorsa hiç bir şey denememelisin

arkadaşlar nasıl olsa evleneceğiz deyip aşırıya kaçanlarda var. Herşey yolu yordamınca olmalı ,kız evlenınce hünerlerini göstermeli diye düşünüyorum.yerimseniben

görücü usulunu bilmem yorum yapamıcam ama sevdiğin aşık olduğun adamla nişanlandıysan ciddiyet ortaya döküldüyse ten uyumuna bakılmalı derim aşırıya kaçmıcak
şekilde sonrasında evlenipse tiskineceğine ki seviyorsan tiskinmek mümkün değil sana yaptığı en iğrenç şey bile hiçbişey yapmamş gibi gelir aşkkk başka bişey o yüzden aşıkkken ateşle barut yanyana durmaz muhakkak bişeyler yaşanır çok abartmadan

yani yazılanları okudum da bana biraz acaip geldi açıkcası. yanı sonucta nişanlanmak demek evleneceğin adamı seçmek demek . yok elimi tutma sarılma öpme dicek halımız de yok ya :olmaz:

benim ilk flörtüm eşim ve onunlada evlendim
sadece 1 yıl cıktık.ve 27 yaşımda evlendim
tabuları sınırları olan biriydim normalde
ama insan güvendigi ve sevdigi zaman o sınırların dışına cıkabiliyor
ben asla evlenmeden öpüşmem,elimi tutturmam diyenlerdendim
ama eşimle sözlüyken yada nişanlıyken cok güzel anlar yaşadım.
yine o özelimi evlendigim geceye sakladım o ayrı.ama nişanlıyken yaşananlarr cokk farklıı.
iyiki yaşamışım diyorum:)

yani bilmiyorum belkide bu kadar rahat olmamın nedeni nişanda yaptıgımız imam nikahıda olabilir.dedigim gibi azcık öpüşüp koklaşmanın cok masumane oldugunu düşünüyorum:)

Görücü usulüyle evlilik şekli,Dikkat...!
ama bana sorarsan ki nişanlıyım,ben seçeneklerin hepsini seviyorum aklinialirimsmile

Back