Nişanlılık ve o zor süreçç ...Birileri akıl versin çıldırecak gibiyim.

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.615
747
Merhaba Arkadaşlar... Bu aralar o kadar bunaldım ki derdimi anlatacak kimse bulamıyorum. Anlatsam etrafımdakilerin başkalarına anlatıp dedikodumu yapmasından korkuyorum . Nişanlılık süreci zordur bilirsiniz. Siz ne yaptınız biz ne yaptık konuları vardır hep. Benim annem ile babam ayrı . Babamın evlenmemde maddi olarak desteği yok bırak maddi manevi olarak da bir kere açıpta kızım naptın diye sormaz. Annem ise destek oluyormus gibi gözüküyor. Gözüküyor diyorum çünkü destek olduğunu düşünmüyorum . Nişanlımın da anne babası ayrı ve o da babası ile görüşmüyor. ikimizde de yok anlayacağınız bir destek. Ne yapalım dedik biz kendimiz yaparız ama aileleri karıştırmayız . Ama gelin görün ki öyle olmuyor annem hiç rahat durmuyor. Beyaz esyaları falan nişanlım çalıştığı yerden çok uyguna aldı ve neredeyse dışarıdan alacağımız fiyatın yüzde ellisini ödüyorum . O da sanırım çamaşır makinesi falan alıyormuş O da taksitin bir kısmını ödüyor. Küçük ev aletleri falan süpürge ütü bunları da uyguna getirecek
fırın ve aygaz ise nerdeyse bedava . Kayınvalidem ise benim almam gereken mutfak eşyalarının bir kısmını o alıyor . Tabiki yine ben alıyorum büyük mutfak eşyalarını.Ev tuttuk kiraydı aidattı gelinlikti nişlanlım sıkıştı . Bizde beraber anlaştık nişanda düğünde takılanlar bizim olacak onları bizim için harcayacağız . Mobilyaları alırken nakite ihtiyacımız vardı ve nişanda takılan altınları satalım dedim. Nişanlım hep son ihtimal onu düşündü ama sıkışınca kabul etti. Ama gelgelelim annem dünyaları kopardı . Yok o kız tarafında kalır ne kadar uyanık insanlar bilmemne . E diyorum biz nasıl alacaz yatak odasını beyaz esyayı . Nerden bulacaz Ben senin için kredi çektim diyor nişan için. Çektiği krediyide ödüyorum yani alıp bana hibe ettiği bir olay yok. Nasıl ödicez dediğimde ödicektin diyor. E ben kaç yere yetişeyim .İş olayları desen sallantıda zaten o konulara hiç girmiyorum .Annemdir diyorum iyiliğimi düşünüyor diyorum ama benim ilişkimi çok etkilemeye başladı. İster istemez yansıtıyorum . Nişanlıma söyledim çok kzıdı hemen mobilyacıya gidip alıyorum veriyorum dedi bende o zaman diğer mobilyaya bakarım sende yatak odasını alırsın dedi. Ya o baksa ne olur evlenince biz ödemeyecezmi ya da ben baksam ne olur nasıl ödeyecem. Bana kızmıyor aslında annemin yaptığı bu düşüncesizliğe kızıyor. Allah aşına bir akıl verin ben napayım çıldıracak gibiyim akşamdan beri ağlamaktan mahfolfum

Ya değer mi gerekli olanı halledin gereksiz olanları boşverin nişan düğün takı bunlar başkaları için yapılan şeyler
Yazık değilmi gençliğinize en güzel günleriniz

Ya değer mi gerekli olanı halledin gereksiz olanları boşverin nişan düğün takı bunlar başkaları için yapılan şeyler
Yazık değilmi gençliğinize en güzel günleriniz
Evet değmez ...Ama insan ister istemez etkileniyor. Bazen gidip nişanlıma öfke kusabiliyorum .İnanın ne yapacağımı şaşırdım . Yani gerçekten artık nasıl davranacağımı bilmiyorum

Şu dönemde annenizi nişanlınıza şikayet ederek onları birbirlerine karşı cepheleştirmeyin öncelikle.
Sonra da annenizi alın karşınıza açık açık, kibarca ve gerekirse bazı cümlelerinizin altını sert çizerek "Destek değilsin, bari köstek olma. Biz ödüyoruz, ekonomik olarak yük bizde, sana ancak fikrini sorarsak söylersin" ana temalı bir konuşma yapın, gereksiz yıpranmayın. Bildiğinizi okuyun, takılmayın.

Çözüm su.Hic aileleri ise karıştırmayacaksiniz.Her şeyi siz yapacaksınız.Sen şunu alacaksin ben bunu alacağım olayına girmeyeceksiniz.Bakin eşimle evlendigimizde eşim öğrenciydi ben ogretmen.Evlenebilmek için ben kredi çektim ve ailelere hiç bir şey söylemedim.İkimiz ayarlayacagiz karismayin dedik.Sadece annem biraz çeyiz yapmıştı sağolsun.Dolayisiyla takılan altınları da kendi borçlarımız için harcadık.Sorun olmadi

Şu dönemde annenizi nişanlınıza şikayet ederek onları birbirlerine karşı cepheleştirmeyin öncelikle.
Sonra da annenizi alın karşınıza açık açık, kibarca ve gerekirse bazı cümlelerinizin altını sert çizerek "Destek değilsin, bari köstek olma. Biz ödüyoruz, ekonomik olarak yük bizde, sana ancak fikrini sorarsak söylersin" ana temalı bir konuşma yapın, gereksiz yıpranmayın. Bildiğinizi okuyun, takılmayın.
Çözüm su.Hic aileleri ise karıştırmayacaksiniz.Her şeyi siz yapacaksınız.Sen şunu alacaksin ben bunu alacağım olayına girmeyeceksiniz.Bakin eşimle evlendigimizde eşim öğrenciydi ben ogretmen.Evlenebilmek için ben kredi çektim ve ailelere hiç bir şey söylemedim.İkimiz ayarlayacagiz karismayin dedik.Sadece annem biraz çeyiz yapmıştı sağolsun.Dolayisiyla takılan altınları da kendi borçlarımız için harcadık.Sorun olmadi
Siz karışmayın dediğinizde karışmadılar mı peki ?Bende öyle diyorum neler diyor üstüne. Evet haklısınız hata ediyorum nişanlıma bunları söylemekle ama ben nasıl tek başına mücadele edeyim üzülmesin bu böyle olsun diye ben arada çok yıpranıyorum. Nişanlım ne kadar kırgınsa ben de kırgınım anneme ya bu ne olacak ?

bence su an sizin yaptıgınız cok yalnış.. böyle devam ederseniz anneniz ve nişanlınız birbirine düşman kesilir. ileride cok cekersiniz bu konu yüzünden nişanlın anneni başına kakar en ufak bir olayda evli olarak hepimiz yaşadk bunları.
annende eşini sevmez evine gelemez sıgınamaz acar telefonu senn eşin söyle böyle..
Senn şimdi yapacagın iki tarafıda idare etmek takıları bozdurmanız sizin için çözüm yolu olarak görünsede anneniz buna razı gelmez..
Şahsen benm annemde gelmezdi.. nişanda takılanlar kadınındır ve bozdurulmaz heleki eşya için erkek tarafı için..
Yani büyükler öyle düşünür.. bizi boşverin.. o yüzden tepkisi o yönde olmş bence altınları bozdurmadan halletmeliydinz eşya konusunu.
Çünkü annenizn tepki vereceği zaten ortada.. iki tarafada ılımlı idare ederek kurtulabilirisiniz bu zor durumdan yoksa cok zor işler iyice sarpa sarar konu sahibi.. sakın annenizin eksiğini nişanlınızla paylaşmayın

Siz karışmayın dediğinizde karışmadılar mı peki ?Bende öyle diyorum neler diyor üstüne. Evet haklısınız hata ediyorum nişanlıma bunları söylemekle ama ben nasıl tek başına mücadele edeyim üzülmesin bu böyle olsun diye ben arada çok yıpranıyorum. Nişanlım ne kadar kırgınsa ben de kırgınım anneme ya bu ne olacak ?

annenle konuş biz yaşayacağız bu hayatı evlenir evlenmez borç mu ödeyelim takılar da bizim istediğimiz gibi harcarız de. madem destek olmuyorsun köstek olma de ama net konuş yani. bir daha nişanlına annenin dediklerini yansıtma bu bir süreç geçecek emin ol evlendikten sonra böyle şeyler hatırlanmıyor bile. siz nasıl rahat ediyosanız öyle yapın

annenle konuş biz yaşayacağız bu hayatı evlenir evlenmez borç mu ödeyelim takılar da bizim istediğimiz gibi harcarız de. madem destek olmuyorsun köstek olma de ama net konuş yani. bir daha nişanlına annenin dediklerini yansıtma bu bir süreç geçecek emin ol evlendikten sonra böyle şeyler hatırlanmıyor bile. siz nasıl rahat ediyosanız öyle yapın

öyle dedimde bir sürü laf işittim . Sizde de böyle şeyler oldumu biraz örnek verseniz içim rahatlasa en azından

O zaman çekeceksiniz resti. Konuşup duracak,siz bildiğinizi okuyacak ve hatta hiç dinlemeyeceksiniz. Telefon mu açtı, aynı konuları mı açıyor, telefonu bırakacaksınız kendi kendine alo alo diyecek. Lafınızdan anlamıyorsa, davranışlarınızla balyoz gibi vuracaksınız cümlelerinizi. "Anneyim ben" diyerek böyle eziyet edilmez evlada, evladın da hakkı var anası üzerinde.

Kararlı durun. Herhalde pek mülayim bi tipsiniz.

O zaman çekeceksiniz resti. Konuşup duracak,siz bildiğinizi okuyacak ve hatta hiç dinlemeyeceksiniz. Telefon mu açtı, aynı konuları mı açıyor, telefonu bırakacaksınız kendi kendine alo alo diyecek. Lafınızdan anlamıyorsa, davranışlarınızla balyoz gibi vuracaksınız cümlelerinizi. "Anneyim ben" diyerek böyle edilmez evlada, evladın da hakkı var anası üzerinde.

Kararlı durun. Herhalde pek mülayim bi tipsiniz.

Telefon açmaz bu kadar üstüme gelmez fakat suratını asar eve geldiğimde laf sokar. Biliyorum bunları nişanlıma söylememle beni suçlayacaksınız. Ama inanın bende yoruldum iki tarafı da nasıl idare edeyim bende insanım . Benden dayanamıyorum artık . Konuşmak istiyorum birileriyle

öyle dedimde bir sürü laf işittim . Sizde de böyle şeyler oldumu biraz örnek verseniz içim rahatlasa en azından
işte olmadı baştan konuştuk biz yapacağız diye tabiki laf ettiler de susturduk. şöyle mesela kp bize kendisi gitmiş mobilya beğenmiş bir de katalogunu göndermiş bunları alalım diye. eşim aradı dediki baba bu şekilde alınmaz biz kendimiz seçip alacağız. çünkü aileye ne kadar muhtaç olursan o kadar söz hakkı buluyolar kendilerinde. ama seninkiler hem maddi destek olmayıp hem konuşan cinsten galiba. aslında işte madem kendiniz yapıyosunuz biraz daha sert çıkın ailelere karışmayın boşuna biz zaten hallediyoruz diyin. istedikleri kadar da konuşsunlar kötü olmayı göze alacaksınız yoksa birbirinizi mutsuz edersiniz.

Telefon açmaz bu kadar üstüme gelmez fakat suratını asar eve geldiğimde laf sokar. Biliyorum bunları nişanlıma söylememle beni suçlayacaksınız. Ama inanın bende yoruldum iki tarafı da nasıl idare edeyim bende insanım . Benden dayanamıyorum artık . Konuşmak istiyorum birileriyle

Ayna gibi yansıtın onu o halde. Siz de suratınızı sallayın, soktuğu lafı çevirin ona sokun.

Evet karışmadım at.Onlardan maddi bir beklentim yoktu bu da annemlerin işine geldi.Zaten biz aile olarak her şey dört dörtlük olsun diyen tiplerden değiliz.Annem nisanda karıştı şunları alsın nişanlım dedi.Aldigim şeylerden hala pişmanım.4 senedir belki bir iki defa taktigim bir saate 500tl vermiştim.Simdi düşünüyorum da ne gerek vardı.Hatta şuan olsa düğün için de o kadar harcama yapmazdım.Onun yerine güzel bir tatil yapardim

Annenin dolduruşuna geliyorsun. Ailelerden destek yoksa ya kazandığınız parayla ya da takılan altınlarla alacaksınız eşyaları başka yol yok.

Benim annem babam beş kuruş destek olmadı bana. Herşeyi kendim yaptım Eşimle. Üstelik 5 yıl sonra abim evlenirken düğünden geçtim,ev eşyası, ev bile aldılar. Abimin bir gram birikimi yoktu zaten çalışmazdı.ben 1 sene köpek gibi çalıştım yemedim içmedim kendim yaptım. Sağolsun kayınpedrim mobilyaları aldı. Oda pek o aldı sayılmaz eşimin arabasını sattı onlarla aldı.Hadi oğlu yaptı diyelim birde arkamdan alay etmişler bunu söyleyende gerizekalı abim. İşte biz kızo bedavaya verdik 5 kuruş masraf etmedik diye bunu gülerek güzel birşeymiş gibi anlattı. O yüzden annenizi karıştırmayın. Birşey yapmıyorsan takılarada karışmazsın de. Annen diye eşin olucak insanı başta ezme. Haklı olanın yanında ol herzaman.Gidipte çok pahalı şeyler alma. Nasıl olsa eşin parası olunca daha güzel şeyler alır. Zor olan kalp kırmamak. Evlilikteki en zor olan o eşinizi boşuna üzmeyin söylemeyin bile. Anneniz dahi olsa haksızsa susturun.

X